Seppeleen joulukalenteri 2022

<< Takaisin joulukalenteriin

<< Takaisin Seppleen etusivulle

Luukku 11 ~ Kiril



“Miten on mahdollista, että Liinu väittää, että ei ole saanut pusua koko vuotena, vaikka sai pusun viimeksi eilen?”, Make virnuilee.
“Hetkinen… Hihihii PÖLJÄ, ei vuosi vaihdu vielä viikkoihin!”



Taksikuski-Markus on keksinyt hauskuuttaa Liinun sunnuntaita arvoituksilla. Poikaystävänsä tallin vintille lämmittelemään salakuljettanut Liinu pyörittelee silmiään, mutta kikattaa niin, että Make keksii innoissaan aina vain pöhkömpiä arvoituksia. Lopulta Liinua hihitytti niin, ettei hän enää jaksanut vastata kaikkiin itse. Nyt taukohuoneessa yritetään kilvan keksiä ratkaisuja näihin Maken pähkinöihin.



1. Sense-kissan emolla on viisi pentua. Ensimmäisen nimi on Perjantai, toisen nimi on Torstai, kolmannen nimi on Keskiviikko ja neljännen nimi on Tiistai.
Mikä on viidennen kissanpennun nimi?



2. Maailman hurmaavin mies nimeltään Markus oli matkalla tallille. Häntä vastaan tuli kärry, jota veti kaksi hevosta ja ohjasi kaksi tenavaa. Kärryn lavalla oli seitsemän hevosenhoitajaa, joista jokaisella oli ämpäri. Jokaisessa ämpärissä oli rotta, ja jokaisella rotalla oli kuusi poikasta. Näitä seurasi Hanneksen minibussi. Sen kyydissä oli kuskin lisäksi 9 tallilaista. Kuinka monta elävää olentoa oli matkalla tallille?



3. Taksissa istuu kaksi isää, kaksi poikaa ja kolme kokistölkkiä. Kaikille riittää yksi kokonainen tölkki. Miten se on mahdollista?



4. Eräänä sateisena iltapäivänä tallilta oli varastettu hevonen. Se katosi jälkiä jättämättä tarhastaan. Salapoliisi-Tiiu kiersi kyselemässä kaikilta paikalla olleilta, missä he rikoksentekohetkellä olivat.

“Siivosin karsinoita”, sanoi Pyry.
“Hain hevosia sisään”, sanoi Inkeri.
“Kastelin pölyävää kenttää”, sanoi Eedi.
“Meditoin yksin toimistossa”, sanoi Hannes.
“Korjasin rikkinäistä aitaa”, sanoi Emmy.

Kuka luultavasti varasti hevosen? (“Joo kyllä mä tiiän et ei kenenkään noista tarvis oikeesti varastaa hevosta, älä tartu siihen– HAH, ai Hannes teki MITÄ Inkerin ponille?”)



5. Mitä tallinomistaja teki, kun hänen lokerikkonsa hajotettiin?



6. Maailman ihanin nainen nimeltään Liinu halusi ostaa hevosen, sillä Whinny kaipasi kaveria. Liinu meni suorinta tietä hevoskauppaan, jossa hän sanoi myyjälle, että haluaisi ihan vaan sellaisen turvallisen hevosen, sillä se tulisi ratsuksi hänen henkikultaansa arvostavalle poikaystävälleen. No, hevoskauppias sitten suositteli Liinulle sellaista nättiä ruskeaa täysiveristä. Muutaman päivän kuluttua Liinu palasi kaupoille kertomaan, ettei hevonen ollut lainkaan vaatimusten mukainen, vaan heitteli Liinun poikaystävää selästään kuin koripalloa. Myyjä kuitenkin pysyi tiukasti kannassaan: hän ei valehdellut, hevonen oli kyllä Liinun vaatimusten mukainen. Miten se oli mahdollista?



7. Mikä tori kadulla kulkee?



8. Olet Make ja käyskentelet kaikessa rauhassa Fleimin parkkipaikalla, kun kuulet omituisen, kiihtyneen keskustelun. Nehän on ne Cella ja Allu siellä taas! Myöhemmin saat kuulla, että kumpikin jäi täysin erilaiseen käsitykseen siitä, oliko juttutuokion lopputulema hyvä vai huono. Miten se on mahdollista?

Cella: “Toivotko et erotaan?”
Allu: “En ikinä.”
Cella: “Eli haluisitko olla yhessä?”
Allu: “No tietty, en ajattele mitään muuta kuin sitä.”
Cella: “Eli et haluu vai haluut myös Riiniksen?”
Allu: “En ikinä!”
Cella: “Eli tykkäät vaan musta?”



9. Vannoutunut lintubongari Manny pohti Lyytin kanssa suomättäällä, onko suorastaan mahdotonta oppia laulamaan. Onko?



10. Muinoin Ruskaniemen rannassa sattui jotain kammottavaa, kun eräs vanhus lähti parin viikon lomalle. Ennen lähtöään hän pakkasi tavaransa, sammutti kaikki valot, kahvinkeittimen ja radion. Kun hän viimein palasi, hän löysi kotinsa edestä satoja loukkaantuneita. Mikä ihme tämän onnettomuuden aiheutti?



11. Kolme ponia kulkee possujonossa. Ne osaavat puhua ja puhuvat aina totta. Ensimmäinen poni sanoo: “Takanani on kaksi ponia.” Toinen sanoo: “Edelläni on yksi poni ja takanani yksi poni.” Kolmas sanoo: “Takanani on kaksi ponia.” Mitä ponit oikein duunaavat?



12. Näyttäydyn kaksi kertaa minuutissa, mutta vain kerran vuodessa. Mikä minä olen?



Ohje: Max 6p. Vastaa arvoituksiin parhaasi mukaan, myös todella kieli poskella tehdyistä teorioista voi saada puolikkaan pisteen. Lähetä vastaukset yksityisviestinä Tallipostissa tai Discordissa Kirille otsikolla "Luukku 11 - vastaus" viimeistään 16.12.