Seppeleen joulukalenteri 2022

<< Takaisin joulukalenteriin

<< Takaisin Seppleen etusivulle

Luukku 10 ~ Jasmiina

Piparitalkoot


Jasmiina halusi tehdä piparitalon. Yhdessä se olisi hauskempaa, joten hän suostutteli Valtterin lainaamaan Savusalontien keittiötä ja kutsumaan pari kaveria.


Kun Jasmiina ja Valtteri olivat ostamassa piparitaikinaa ja muita tarpeita, Salma tuli vastaan kaupassa. Koska Salma niin innostui ajatuksesta (ja tarjoutui maksamaan osan ostoksista - yhdessähän pipareita leivottiin), kutsuttiin hänet mukaan.


Vili kuvitteli, että Savusalontiellä oli pikkujoulubileet. Hän oli saattanut kutsua Cellan, joka oli saattanut kutsua myös Iiriksen mukaan juhliin. Iiris ei ollut yhtään vakuuttunut, mutta onneksi Kiri tuli kotiin ja pienellä painostuksella taipui paljastamaan Cellalle pullokätkönsä.


Juli oli keksinyt pipareihin liittyvän tiktok-haasteen, johon oli houkutellut Riiniksen mukaan. Koko keittiö raikui, kun Juli selosti haasteen sääntöjä ja zoomaili jouluvaloja taustalleen.


Lyyti kaipasi Armakselle jotain tekemistä, joten Salma kutsui kaksikon mukaan leipomaan. Olihan pipareiden leipominen aivan lapsiystävällistä toimintaa. Armas hotki piparitaikinaa aina kun valvojansa silmä vältti ja räkätti katketakseen, kun Valtteri ja Vili aloittivat eeppisen keittiövälinemiekkailun. Lyyti ja Jasmiina eivät arvostaneet.


Ada oli katsonut parhaaksi tulla keittiöön varmistamaan, ettei kukaan syöttäisi Ilonalle piparitaikinaa. Koira vaikutti kuitenkin olevan hyvissä käsissä, kun Sisu hemmotteli sitä rapsutuksin. Sisu oli ollut käymässä sattumalta, hän oli tuonut ylimääräisen heijastinliivin Ilonalle, kun asia oli tullut Adan kanssa puheeksi.


Jasmiina oli iloinen, että sentään Ada otti tosissaan piparikakkutalon leipomisen ja auttoi liimaamaan paloja yhteen.


Anton haki jääkaapista oluen, huokaisi syvään ja kääntyi sitten 180 astetta takaisin sinne mistä oli tullutkin.




luukku 10

Tehtävä: Piirrä tai kirjoita, millaisen piparitalon hahmosi taiteilisivat. Saat tuotoksesta 6 pistettä.

Bonus: Kuinka monta tonttulakkia näet kuvassa? Oikeasta vastauksesta saat 4 pistettä



Ohje: Laita vastauksesi yksityisviestinä Tallipostissa tai Discordissa Jasmiinalle viimeistään 20.12.
Linkki tuotokseen riittää, jos lisäät sen esim. hahmosi päiväkirjaan.