Seppeleen joulukalenteri 2022

<< Takaisin joulukalenteriin

<< Takaisin Seppleen etusivulle

Luukku 14 ~ Anne



Tallinpito ei ole vain hauskaa puuhastelua hevosten kanssa, vaan vaatii kurinalaisuutta ja tiukkaa kirjanpitoa. Mutta millaista kuukausipalkkaa/tuloa voivat tallinomistajat Hannes sekä Emmy nauttia? Laske palkka allaolevien lukujen mukaan. Mahdollisia voittoveroja ei tarvitse huomioida; tänä vuonna tallinomistajat maksuuttavat voiton suoraan itselleen palkkana.

Seppeleessä järjestetään viikoittain keskimäärin 35 ratsastustuntia, joissa on 6 ratstajaa/tunti. Yhden tunnin hinta on 45v€.

Seppeleessä on tällä hetkellä 25 tuntihevosta.

Tunteja järjestetään 10 kuukautena vuodessa. Lisäksi Seppeleessä on kaksi leiriä vuosittain, joissa on ka 10 osallistujaa/leiri. Leirin hinta on 500v€/osallistuja. Erilaisia kurssejakin Seppelessä järjestetään, ainakin 3 vuodessa. Yleensä osallistujia on 8kpl/kurssi ja kurssin keskihinta on 300v€. Lisäksi Seppeleen kassaan kilahtaa kisaosallistumisista, maneesivuokrasta ja muista palveluista 3000v€/kk.

Seppeleessä asustaa 18 yksityistä hevosta, tallipaikan hinta on 700v€/kk.

Työntekijöillä puolet tallinpaikan hinnasta vähennetään suoraan palkassa, tallinomistajat eivät maksa Seppeleelle hevosten ylläpidosta mitään.

Kiinteät kulut ruokintaan, karsinaan, tarhaukseen ym. liittyen hevosta kohden ovat 150v€/kk.

Tuntihevosten kengitys/madotus ja eläinlääkärikulut ovat ka 100v€/kk/hevonen. Yksityisten omistajat huolehtivat nämä kulut itse.

Seppeleessä on neljä osa-aikaista ratsastuksenopettajaa, joista jokainen saa Seppeleestä palkkaa n. 1600v€/kk.

Liäsksi on kolme täyspäiväistä tallityöntekijää, joiden peruspalkka on 2000 v€/kk. Lisäksi jokainen työntekijä saa lomarahaa vuodessa yhden kuukauden palkan verran.

Tilanhoidollisiin asioihin, sähkölaskuihin, mainontaan, polttoaineisiin ja varusteisiin ja muihin juokseviin menoihin kuluu noin 19000v€/kk.




luukku 14

Ohje: Laske tallinomistajan keskimääräinen kuukausipalkka, lähetä vastaus Annelle Tallipostissa tai Discordissa "Luukku 14 - vastaus", viimeistään 20.12, max 8p.