Seppeleen joulukalenteri 2022

<< Takaisin joulukalenteriin

<< Takaisin Seppleen etusivulle

Luukku 16 ~ Sisu

Kauas on kiirinyt tieto, että Seppeleessä ollaan oltu tänä vuonna aivan erityisen tuhmia. Rangaistuksena tästä tallitonttu (tai ehkä vain joku päättömään menoon kypsynyt vakiokävijä) on käynyt kähmimässä tallilaisten omaisuutta - ja vieläpä Seppele Cupin starttiaamuna!

Koko talli on käännetty ylösalaisin ja koluttu läpikotaisin, mutta kadonneista tavaroista ei näy jälkeäkään. Lopulta joku epätoivoisista etsijöistä päättää kumota löytötavaralaatikon koko sisällön keskelle oleskeluhuoneen lattiaa. Sinne onkin kertynyt vuoden varrella yhtä sun toista roskaa ja romua. Emmy, Cella, Pyry, Hannes, Valtteri, Eedi, Inkeri, Salma, Jasmiina, Iiris ja Manny kerääntyvät ringiksi lattialle kaadetun romukasan ympärille.

Kaikki yksitoista tallilaista tuijottavat näkyä epäuskoisina. Miten muka kadonneet tavarat olisivat voineet itsestään päätyä löytötavaroiden sekaan?

poni




Tehtävä: Etsi kuvaan piilotetut esineet ja ratkaise vihjeiden perusteella, kenelle kukin esine kuuluu.

A) Onks kukaan nähny mun kultasia sponsorikannuksia missään?

B) Aion henkilökohtaisesti kuristaa sen, joka on vieny mun keltaiset nahkasormikkaat.

C) Onko joku tarvinnu niitä mustia letityskuminauhoja? Siinä läpinäkyvässä pienessä pussissa? (Kouluratsastajan peruskalustoa tietenkin!)

D) Voi surku, Olivian koirapehmolelu on hävinnyt eikä itkusta tule loppua! Tätä nykyä koko kilpailupäivän tunnelma on pilalla.

E) MISSÄ on se mun sysiruma sytkäri?? Mä tarviin hermosauhut ennen cuppii!

F) Ounou, Blissin musta timanttiotsapanta on kadoksissa. Eihän me voida startata luokkaa ilman meidän onnenotsapantaa!

G) Huoh... kynnet lohkeilee eikä mun vihreetä kestokynsilakkapurkkia tietenkään näy missään.

H) Punainen jaspiskoruni on kadonnut. Toivon, että ymmärrät, kuinka paljon se merkitsee minulle. Ilman sitä energiatasapainoni on vaarassa järkkyä.

I) Siis kuka haluais pölliä jonkun tyhjän Pepsi Maxin? Mä tarviin sen pantin mun osallistumismaksuun!

J) Äh, olis sittenkin pitäny ottaa ne toiset vara-alushousut mukaan. Nyt nää viimeisetkin puhtaat näyttäis kadonneen niinku Akka horisonttiin alkeistunnilla…

K) Kitaransoitto ei tänään nappaa, mut olis se huuliharppu ollu kiva ainakin varalla olla.



Bonus: Kuvaan on piilotettu myös sarja eri kirjaimia ja numeroita. Yhdessä nämä merkit muodostavat kaksi tuttua nimeä Seppeleen nykyisestä hevoskatraasta. Etsi ne ja selvitä, keiden hevosten lempinimet kuvaan on piilotettu.

Ohje: Laita vastauksesi yksityisviestinä Tallipostissa tai Discordissa Sisulle viimeistään 22.12. Kirjoita vastaus muotoon kirjain + esineen nimi + sen omistaja sekä esineen sijainti kuvassa (muotoilu vapaa), ja tarvittaessa bonustehtävän vastaus. Max 15p