Henkilöt

adalindAdalind Larsson

Ikä: 24 vuotta
Oma hevonen: Lytty
Vanhat hevoset: Solttu (sponsorihevonen)
Aloittanut Seppeleessä: 01.11.2015

Adalind Larsson on suomenruotsalainen rikas nuori nainen, joka on hevostellut koko ikänsä, vaikka hänen vanhempansa eivät hevosista välittäneetkään. Sen takia hän on oppinut tekemään kovasti työtä haluamiensa asioiden eteen. Adalind onkin hyvin järkähtämätön ja itsevarma henkilö, jota ei pelota ottaa uusia haasteita vastaan. Sen takia saattaa antaa joillekin jopa ylimielisen kuvan itsestään ja rikkaana oleminen ei aina edesauta asiaa. Muuten on kyllä ystävällinen ja iloinen persoona, eikä jännitä tuntemattomienkaan ihmisten seurassa. Oli aiemmin vannoutunut esteratsastaja, mutta kevään 2015 esteonnettomuuden jälkeen on ratsastanut ainoastaan puskaillen, mutta nyt kaipasi jo takaisin tavoitteellisempaan ratsastukseen.

Kuvia:

x
x
x

Merkit:

x x x x x x x

aleksanteriAleksanteri Holma

Ikä: 21 vuotta
Hoitohevonen: Punkku
Vanha hoitohevonen: Myntti
Aloittanut Seppeleessä: 29.5.2015
>>Kaappi

Aleksanteri Holma on viisihenkisen sisarusparven ainoa poika, jonka niskaan on kaadettu koko lapsuusaika niin paljon kannustusta ja huomiota, että eihän siitä kovin tervettä lopputulosta voinutkaan tulla. Välivuottaan aloitteleva Aleksanteri on yleensä kaveri kaikkien mieleen, mutta henkisen itsensä löytämisen kanssa suunnilleen 15-vuotiaan tasolla. Nynnyilynsä ja epävarmuutensa hän peittää väläyttämällä kauniin hammashymyn ja väkertämällä sitten huolimattomasti lopputuloksia, jotka ovat reilusti sinne päin. Kilpailutilanteessa Aleksanteri vannoo kaikki keinot sallittu -taktiikkaan, minkä vuoksi valveutuneimmat kaverit ovat tajunneet jättää yllytyshullun korvista pois kaiken, minkä voisi lukea haasteeksi. Jos Aleksanterin juttuja jaksaa kuunnella riittävän pitkään, hän saattaa olla lopulta lohduttavan pidettävä ja syvällinen.

Hevosten kanssa Aleksanteri on hyvää tarkoittava huithapeli. Huono sää tai yrmyilevä hevonen harvemmin saavat hänet luovuttamaan, tylsistyminen taas alle sadasosasekunnissa. Aleksanterin salainen pahe on istuntatunnit: niitä hän jaksaa hinkuttaa vaikka puoli elämää. Esteillä hän haluaa mennä korkealta ja voittaa, maahan kaivettujen puomien kanssa pelaamista hän ei voi sietää. Hoitajana Aleksanteri on hellämielinen ja päättäväinen.

Kuvia:

x
x
x
x

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x

alviinaAlviina Herrala

Ikä: 19 vuotta
Oma hevonen: Charlie
Vanhat hoitohevoset: Lasse ja Tikru
Aloittanut Seppeleessä: 2015
>>Kaappi

Herttaiselta naapurintytöltä näyttävästä Alviinasta tuli Ransun kisahoitaja kuin varkain. Ystäviensä mukana tallille vasta yläasteikäisenä kulkeutunut Alviina ratsastaa vain silloin tällöin ja hallitsee perusasiat. Hevosten hoitamisesta ja valokuvaamisesta nauttiva mansikkablondi on kuitenkin huolellinen ja avulias tallityttö. Alviinaa on helppo pitää viattomuuden perikuvana, joka ei ikinä aiheuttaisi minkäänlaista hämminkiä tai mielipahaa kenellekään.

Kuvia:

x
x
x
x
x
x

Merkit:

x x x x x x x x

Annika Kettunen

Ikä: 17 vuotta
Hoitohevonen: Peck
Aloittanut Seppeleessä: 9/2020
>>Kaappi

Annika on 17-vuotias hevostyttö, joka on 12-vuotiaasta asti roikkunut tallilla lähes päivittäin. Luonteeltaan Annika on sosiaalinen ja ulospäinsuuntautunut, eikä juuri viihdy yksinään. Tyttö tulee pääsääntöisesti toimeen kaikkien kanssa, mutta suuttuessaan osoittaa olevansa temperamenttinen. Annikalla on tapana puhua ensin ja miettiä vasta sitten, mikä saattaa ajoittain aiheuttaa turhaa mielipahaa kanssakeskustelijoissa. Asenteeltaan huoleton tyttö saattaa unohdella välillä asioita, mutta hevoset hän asettaa aina etusijalle ja panostaa niiden hoitamiseen täysillä. Annikalla on tapana innostua helposti mistä tahansa ehdotetusta asiasta, jos se vähääkään häntä kiinnostaa. Sen sijaan asiat, jotka eivät tyttöä kiinnosta, hän ohittaa olankohautuksella. Hevosten käsittelijänä Annika on varmaotteinen, mutta lempeä, eikä säikähdä hieman villimpiäkään kaviokkaita. Ponit ovat lähellä tytön sydäntä ja lyhyenä hän voi edelleen ratsastaa myös pienemmillä ratsuilla. Annika pitää kilpailemisesta, mutta kouluratsastuksen harjoittelu maneesissa vaihtuu usein vauhdikkaaseen maastoreissuun.

Palkinnot:

Merkit:

cellaCella Talve

Ikä: 23 vuotta
Hoitohevonen: Windi
Vanha hoitohevonen: Arktik
Aloittanut Seppeleessä: 10.10.2014
>>Kaappi

Cella on räiskyvä ja melkein hävyttömän itsevarma naisenpuolikas, jolla on paha tapa puhua ennen kuin ajattelee. Kovaääninen kiroilu ja reikäpäinen asenne elämään tulevat onneksi hyvän sydämen, hurtin huumorintajun ja terävän järjenjuoksun kylkiäisinä – aivan menetetty tapaus pellavapää ei siis ole, ainakaan vielä. Ytimiään myöten uskollinen ystävilleen, iänikuisille talliverkkareilleen ja mahdollisimman kahjoille ongelmahevosilleen. Pesun- ja luultavasti luodinkestäväkin hevosnainen, joka pitkän kouluratsastustaustan jälkeen otti ja menetti sielunsa lännenratsastukselle.

Kuvia:

x
x
x
x
x
x
x
x

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

cellaEdith Lundán

Ikä: 22 vuotta
Hoitohevonen: Agi
Aloittanut Seppeleessä: 08/2018

Edith on monen mutkan kautta maalle päätynyt kaupunkilaistyttö. Hän on kaksikielinen ja vähän bättre folk, ja huoliteltu ulkokuori sekä ujous antavat helposti koppavan ensivaikutelman. Kuoren alta löytyy kuitenkin varsin mukava ja sydämellinen nuori nainen, joka viihtyy parhaiten yksin tai pienessä porukassa. Rikkaasta perheestään huolimatta Edith ei ole päässyt helpolla ratsastajanurallaan eikä pelkää liata käsiään tallitöissä.

Palkinnot:

Merkit:

x x x

Emmanuel "Manny" de Vito

Ikä: 25 vuotta
Hoitohevonen: Arktik
Aloittanut Seppeleessä: 05/2020
>>Kaappi

Italialaiset sukujuuret omaava Manny on ulkoisesti kuin elävä naisten päiväuni: usein nutturalla oleva musta tukka, äidiltä perityt vihreät silmät, talvisinkin päivettyneen näköinen iho ja kroppa kuin jumalalla. Rikkaan bisnesgurun poika on kuitenkin tiukasti jalat maassa ja oikea luonnonlapsi, jota ei pintaliitoelämä kiinnosta. Hiljainen ja introvertti Manny on kyllä kohtelias, mutta ihmisiä paremmin nuorukainen viihtyy eläinten parissa. Työtään metsäkonefirmassa inhoava Manny rentoutuukin mielellään Seppeleessä hevosten kanssa tai kotonaan kitaraa soitellen, puutarhatöitä tehden tai Bonnie-koiransa kanssa puuhastellen.

Kuvia:

x
x
x
x

Merkit:

x x x x

Kaija Salokannel

Ikä: 52 vuotta
Vuokrahevonen: Poem
Aloittanut Seppeleessä: 5/2020
>>Kaappi

Kaija on luonteeltaan vakaa, hän tahtoo kaiken pysyvän samanlaisena aina ja ikuisesti. Nainen yrittää luoda itsestään pullantuoksuisen pehmon kuvaa, mutta hänet yhtään paremmin tuntevat tietävät sen olevan silkkaa harhaa. Hän kun on tottunut tekemään kuten haluaa ja onkin pomottava luonteeltaan. Kotona mies on nöyrtynyt vaimon komentoon ja hyvin moni muukin taipuu Kaijan käskyjen alla. Ei nainen oikeastaan käskytä, hän vain pyytää niin painokkaasti, että sen ymmärtää tulkita käskyksi. Kaijan huonoimpiin puoliin lukeutuu itsepäisyys, ylisuojelevaisuus ja muille kiukuttelu. Kaijan mairittelevampia puolia ovat lojaalius, sinnikkyys, vakaus ja kärsivällisyys, jota näkee erityisesti hänen työskennellessään hevosten kanssa. Rakastaa kulttuuria ja matkustelee useamman kerran vuodessa miehensä kanssa.

Kaija värjää hiljalleen harmaantuvia polkkamittaisia hiuksiaan punertavanruskeaksi ja kihartaa niitä päivittäin. Ehostaa itseään kevyesti, vaikka veisi vain roskat. Harrastaa itsekseen ahkerasti naamajumpaksi nimittämäänsä ilmeilyä, joka pitää rypyt kurissa. 164cm pitkä ja ruumiinrakenteeltaan urheilullisen hoikka. Naisen lempivärit ovat vaaleanharmaa ja vaaleanpunainen, joita hän käyttää useimmiten pukeutumisessaan valkoisen ja mustan lisäksi. Kaijalla on aina vihkisormuksensa lisäksi muitakin koruja päällään, useimmiten kultaisia, helmiä tai timantteja.

Palkinnot:

Merkit:

Kaspian Franssi

Ikä: vuotta
Oma hevonen: Lasse
Aloittanut Seppeleessä:
>>Kaappi

Kaspian tahtoo ehkä ammattikouluratsastajaksi, ja mikäs on tahtoessa, kun taustakoneistossa pyörivät isipappa Anssi "finanssinero" Franssin roposet. Lasse ostettiin pojalle opetusmestariksi ja ekaksi omaksi kilpahevoseksi laadukkaiden liikkeiden ja iän, ruunauksen ja ratsastuskoulutyön myötä tasaantuneen luonteen vuoksi.

Päällisin puolin Kaspian on mahdottoman kohtelias, miellyttävä ja ihana kultsipuudeli, mutta pinnan alla jylisee kunnianhimo ja tahto nousta huipulle hinnalla millä hyvänsä. Joskus, erityisesti isosiskopuolensa Anmari Franssin (joka työskentelee Daniel Susinevan leivissä ratsuttajana) läsnäollessa Kaspian on vähän kireähermoinen äyskähteleväinen murkku, ja ihastuttavan oloisten tyyppien lähettyvillä poika menee joskus puihin ja punastelee. Ujon hurmurihymyn Kaspian osaa kaivaa takataskustaan myös silloin, kun tahtoo jotakin: etenkin täti-ihmisiin se tepsii kuin taika. Kovaa meteliä Kaspian ei itsestään pidä, mutta tietää miten saada haluamansa ja on terveen ylpeä saavutuksistaan.

Kuvia:

Halla

Merkit:

Kurt Blom

Ikä: 14 vuotta
Aloittanut Seppeleessä: 01/2020
Hoitohevonen: Pinja
Vanha hoitoponi: Halla
>>Kaappi

Kurre on sinnikäs tuntiratsastaja, joka haluaa kehittyä. Harmillisesti Kurrella ei ole rahaa ratsastaa kuin kerran viikossa. Valmennuksiin osallistumiset hän kustantaa jakamalla mainoksia. Luonteeltaan hän on vähäsanainen, mutta viihtyy silti paremmin ihmisjoukoissa kuin yksinään.

Kuvia:

Halla
Halla
Halla
Halla
Halla
Halla
Halla
Halla
Halla
x
Halla
Halla

Merkit:

x x x

Liinu Karhula

Ikä: vuotta
Oma hevonen: Whinny
Aloittanut Seppeleessä: 06/2020

Liinu ei ole niitä ihmisiä, jotka tekevät itsestään tilanteessa kuin tilanteessa itsestään numeron. Hän on tavallinen tyttö, tavallisesta perheestä.

Alkoholia kuluu ehkä lasillisen verran kerran kaks vuodessa, tupakka ei todellakaan huulessa roiku, meikkiä saattaa olla ehkä ripsarin verran ja pukeutuminen on tyyliä huppari & farkut.

Liinu on hiljainen, ujo ja omaa rauhaa rakastava nuori nainen. Ja siitä huolimatta ihastuu todella helposti. Ei tarvita vastakkaiselta sukupuolelta kuin hymy ja naisen sydän lepattaa rinnassa.

Muttei hän todellakaan uskalla minkäänlaisia alotteita tehdä ihastuksiensa suuntaan. Ja yleensä ne ihastukset vaihtuu yhtä nopeasti kuin on päähän pälkähtänytkin. Ystävänä ehdottoman luotettava.

Harrastuksia hänellä on ollut pikkulapsesta lähtien lukuisia: piirtäminen, kirjoittaminen, baletti, voimistelu, erilaisten soittimien soittaminen, kuoro, näytteleminen ja hevoset. Luonteensa vuoksi voimistelu, baletti, kuoro ja näytteleminen on jäänyt unholaan, mutta etenkin hevosharrastus on ja pysyy. Kymmenvuotiaasta asti hän on laittanut rahaa säästöön toteuttaakseen yhden suurimmasta unelmastaan: Oma hevonen. Ja se toteutui vuonna 2020 Wakandan myynti-ilmoitukseen törmättyään.

Liinu ei ole mikään kilparatsastaja - ainakaan henkeen ja vereen asti. Toki hänet ja Whinnyn voi nähdä joskus tulevaisuudessa satunnaisissa ratsastuskilpailuissa, mutta mainetta ja mammonaa hän ei niistä kisoista lähde hakemaan.

Kuvia:

x

Merkit:

Lin Kosonen

Ikä: 22 vuotta
Oma hevonen: Moksu
Hoitohevonen: Vappu
Aloittanut Seppeleessä: 10/2020
>>Kaappi

Lin on syntynyt Filippiineillä tammikuussa 1998 ja adoptoitu alle vuoden ikäisenä Suomeen tuiki tavalliseen, hyvään perheeseen. Eksoottisten piirteidensä ja pienen kokonsa vuoksi häntä on lapsena kiusattu koulussa. Lin inhoaa ristiriitaisen kuuloista etu- ja sukunimensä yhdistelmää etenkin jouduttuaan kuulemaan ”Linko”-nimittelyä nuorempana, joten esittäytyy mieluiten pelkällä etunimellään. Ollut lapsesta asti hyvin eläinrakas ja muun adoptioperheensä tavoin vegaani. Aiemmin Linillä on ollut oma poni, mutta nyt hoitelee Vappua aina, kun aikaa liikenee opiskelulta.

Ratsastajana Lin on huolellinen ja teknisesti taitava. Lajin suhteen hän on melko kaikkiruokainen, ja harrastaa yhtä mielellään niin esteitä, koulua kuin maastoiluakin. Mieluiten Lin ratsastaa poneilla, mutta kapuaa tarvittaessa satunnaisesti isommankin ratsun satulaan. Hevostelun lisäksi Lin harrastaa satunnaista vaeltelua ja retkeilyä, muttei mielellään lähde matkaan yksin.

Luonteeltaan Lin on iloinen, ahkera, vastuuntuntoinen ja kiltti - joskus ehkä vähän liiankin naiivi. Toisaalta hän on myös utelias ja hyvä kuuntelija. Lin opiskelee eläinlääketiedettä ja asuu uudessa, valoisassa yksiössä Liekkijärven keskustan laidalla laiskan ja jääräpäisen basenjinsa Ajaxin kanssa.

Palkinnot:

Merkit:

x

Lola Pérez

Ikä: 17 vuotta
Hoitohevonen: Hilppa
Aloittanut Seppeleessä: 9/2020
>>Kaappi

Lola on henkeen ja vereen kouluratsastaja ja onkin kilpaillut lajissa. Noin vuosi sitten sattuneen onnettomuuden jälkeen tavoitteellinen ratsastaminen kuitenkin sai jäädä hetkeksi. Kammoaa estesteitä ja maastoilukin jännittää, viihtyy parhaiten turvallisesti kentän aitojen sisäpuolella.

Kuvia:

x

Merkit:

x

Lydia Vilde

Ikä: 20 vuotta
Oma hevonen: Iisi
Aloittanut Seppeleessä: 06/2020
>>Kaappi

Iisin omistaja Lydia yksityinen persoona, johon saattaa olla välillä vaikea tutustua. Hän on tallilaisille ystävällinen ja avulias, mutta hieman pidättyväinen eikä viihdy huomion keskipisteessä. Lydia harvoin herättää muissa suuria tunteita suuntaan tai toiseen, eikä mene tunnekuohuihin helposti mukaan itsekään. Entisenä kenttäratsastajana Lydia viihtyy ulkoilmassa hevosensa kanssa säässä kuin säässä. Vaaleahiuksisen Lydian tunnistaa muutaman vuoden takaisen ratsastusonnettomuuden vuoksi hieman onnahtelevasta kävelytyylistä.

Ulkonäöstä tarkemmin: vaaleat, laineikkaat hiukset mitasssa pitkä polkka, hiukset usein auki (paitsi ratsastaessa). Vihreät silmät. Pukeutuu tummiin ja maanläheisiin sävyihin (musta, harmaa, ruskea, tumma vihreä/violetti/sininen). Noin 170cm pitkä, hoikka ja pitkäjalkainen. Klassinen tyyli, yleensä siististi pukeutunut muttei erityisen laittautunut.

Kuvia:

x

Merkit:

x

Lyyti Riikonen

Ikä: 18 vuotta
Hoitohevonen: Oili
Aloittanut Seppeleessä: 01/2020
>>Kaappi

Lyyti on hyväntuulinen, rento karjalainen, joka nauttii tallielämästä enemmän kuin tavoitteellisesta ratsastuksesta. Ei kovinkaan räiskyvä persoona, mutta kiltti ja kultainen kaikkien kaveri. Herkkä ja pohdiskeleva sielu.

Kuvia:

x
x
x
x

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x

Palkintoja:

x x x x

Martta Allèn

Ikä: 25 vuotta
Hoitohevonen: Paahtis
Aloittanut Seppeleessä: 10/2020
>>Kaappi

Martta on lähtöisin Liekkijärven naapurikunnasta, vuosien varrella tosin koti on löytynyt useammin Suomen rajojen ulko- kuin sisäpuolelta. Poniaikoina kouluratsastuksessa SM-tasollakin startannut Martta lähti täysi-iän kynnyksellä sen aikaisen valmentajansa hevosenhoitajaksi ensin Ruotsiin, mistä myöhemmin vaihtoi estehevosten groomauksen pariin Belgiaan. Syksyllä 2020 alkaneet lääkisopinnot palauttivat punapään takaisin kotimaahan asumaan Liekkijärven keskustaan kerrostalokaksioon australianpaimenkoira Femman kanssa. Arki opiskelijana vie tällä hetkellä ajasta sen verran, että hevosharrastus toimii rentouttavana harrastuksena. Kunnianhimoisena tunnettu Martta ei tässä elämätilanteessa tähtää kirkkaimpaan kärkeen, mutta varmasti sekin aika vielä koittaa. Viileä ulkokuori pitää allaan varsin huumorintajuisen nuoren naisen, joka solahtaa monenlaiseen ihmisjoukkoon mukaan.

Palkinnot:

Merkit:

x

mistelMistel Mattelson

Ikä: 25 vuotta
Oma hevonen: Viki
Vanha hoitohevonen: Raine
Aloittanut Seppeleessä: 01/2018
>>Kaappi

Ihminen, jolle kaikki näyttää olevan helppoa: oli kyse sitten istumisessa laukkaavan hevosen selässä tai vaikeamman koodin toimivuudesta, kaikki tuntuu loksahtavan paikoilleen ainakin ulkoapäin katsottuna. Upeasta ulkonäöstään ja toimivista sosiaalisista taidoista huolimatta Mistel nauttii rauhasta ja yksinäisyydestä, eivätkä muut ihmiset varsinaisesti häntä kiinnosta. Hevostelu on Mistelille eräänlainen hillitty intohimon kohde.

Kuvia:

x
x
x
x
x
x
x
x

Merkit:

x x x x x x x

nellaNella

Ikä: 13 vuotta
Oma poni: Tinja
Vanha hoitoponi: Gekko
Aloittanut Seppeleessä: 8.10.2015
>>Kaappi

Nella aloitti ratsastuksen syksyllä 2015 Seppeleen alkeiskurssilla yhdeksänvuotiaana pikkulikkana. Nella ei ole ehkä huomiotaherättävin tallilainen - hiljainen ja rauhallinen haaveilija sulautuu hyvin massan sekaan, vaikka Nellasta onkin kasvanut jo teini. Hän viihtyy yksin mutta on myös loistava kaveri vanhemmillekin tallilaisille, sillä tämä neiti on vallan järkevä ja itsenäinen ikäisekseen. Porkkanan sävyiset hiukset, joita ei ole koskaan leikattu, omaavalla tytöllä on naama täynnä pisamia, ja kasvoja koristaa kaunis silmäpari - vihertävän siniset silmät kimmeltävät iloisina päivästä toiseen. Tyttö viihtyy metsässä vaeltelemassa, hän rakastaa kaikkia eläimiä ja näkee maailman tavallaan pienen lapsen silmin. Nella on hoitanut Tuulian kotona Sumulahdessa esim. Viola-aasia ja käy edelleen toisinaan maatilalla kylässä.

Kuvia:

x
x
x

Merkit:

x x x x x x x x x x x

Odessa Smirnova

Ikä: 19 vuotta
Hoitohevonen: Rösti
Aloittanut Seppeleessä: 4/2020
>>Kaappi

Odessaa voisi kuvailla lyhyesti kolmella sanalla: pirteä, sosiaalinen ja huumorintajuinen. Äänekkäänä ja puheliaana tyyppinä Odessa tutustuu helposti uusiin ihmisiin, mutta ei ole ehkä se paras kuuntelija. Käy välillä vähän hitaalla ja hänen jutuistaan ei aina ota selvää. Varuste- ja poniratsastaja henkeen ja vereen. Huolehtii tarkasti ulkonäöstään ja saattaa vaikuttaa melko turhamaiselta. Odessa on erittäin kilpailuhenkinen ja ottaa haasteet mielellään vastaan, vaikka joskus se voi koitua kohtaloksi.

Kuvia:

x
x

Merkit:

raiRai Lintuvaara

Ikä: 17 vuotta
Aloittanut Seppeleessä: 01/2020
>>Kaappi

Rai on motivoitunut heppailija, joka ei kuitenkaan koskaan ole kunnolla kehittynyt missään ratsastuksen lajissa vaikka onkin ratsastanut koko pienen ikänsä - ellei sitten erinomaisia maastoilutaitoja lasketa. Rai osaa laukata lujaa pelloilla mutta kyllä myös käyntimaastot onnistuvat, kesäisiä uittoreissuja tai talvisia hurjia hiihtoratsastustempauksia unohtamatta.

Ratsastuskoulu on Raille harvinaislaatuinen hienous, sillä hän tulee köyhästä perheestä eikä ratsastustunteihin ole ollut varaa. Rai on hankkinut ratsastuskokemuksensa tätinsä suomenhevosilla, onpahan hän päässyt ajamaan saman henkilön raviponejakin. Ajaminen ja kuten aiemmin mainittu, maastoilu kyllä onnistuu, mutta kouluratsastuksen puolelta nuorukainen osaa melkein tehdä ympyrän (yleensä se näyttää neliöltä) ja hienoja estepuomeja tolppineen hän on nähnyt vain telkkarissa jostain ratsastuskisoista, maastossa Rai on sentään joskus hypännyt ojan tai kaatuneen puunrungon yli.

Palkinnot:

Merkit:

saagaSaaga Rinne

Ikä: 14 vuotta
Hoitohevonen: Abrianna
Aloittanut Seppeleessä: 03/2018
>>Kaappi

Saaga on suurkaupungista maalle muuttanut teini-iän kynnyksellä oleva napakka tyttö, joka ei aivan täysin rinnoin sopeudu hiljaiseen maalaiselämään. Saaga ei pelkää ilmaista mielipiteitään eikä pelkää tuoda ääntään kuuluviin. Hevosten kanssa Saaga on napakka ja periksiantamaton, jos jokin ei onnistu, sitä yritetään niin kauan, että homma pelaa. Ponit ja vauhdikkaat lajit ovat Saagalle mieluisia ja hevosen selässä tyttö on hieman omapäinen ja omaa välillä vaikeuksia kuunnella opettajan ohjeita tai keskittyä ratsastustunneilla. Sosiaalinen ja kärkäs haastamaan ihmisiä keskusteluihin.

Kuvia:

x
x
x
x
x
x

Merkit:

x x x x x x x x x

Palkintoja:

x x x

sartsuSarianna "Sartsu" Pessi

Ikä: 26 vuotta
Hoitohevonen: Perle ja Iita
Vanhat hoitohevoset: Alex, Ari ja Uppe
Aloittanut Seppeleessä: 2.11.2015
>>Kaappi

Sartsu on ravitallin kasvatti, reipas ja muita kohtaan ystävällinen nainen, jolta löytyy taitoa käsitellä vaikeampiakin hevosia. Nuorempana kiitänyt montératsujen selässä, joten pysyy vauhdissa mukana, mutta klassisen ratsastuksen taitoja häneltä ei juurikaan löydy. Hän käy Seppeleessä satunnaisesti tunneilla ja tapahtumissa.

Kuvia:

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x

herttaStella Sundén

Ikä: 22 vuotta
Oma hevonen: Pancho
Aloittanut Seppeleessä: 01/2018
>>Kaappi

Stella Sundén on 22-vuotias sirorakenteinen tummanruskeat paksut hiukset omistava nuori naisenalku. Stellan alaselkään yltävät hieman laineilevat hiukset ovat tytön ylpeydenaihe ja hiukset ovatkin aina hyväkuntoiset ja latvojen pinkit värjäykset uusitaan riittävän usein, jotta väri pysyy kirkkaana. Stella on 167cm pitkä hyväryhtinen ja hoikka tyttö, joka nuorempana tanssi aktiivisesti balettia, mutta hevoset veivät voiton, jolloin tanssiharrastus jäi vain "silloin tällöin tanssahtelun" -tasolle. Luonteeltaan Stella on hieman ujo ja hiljainen, ainakin ensialkuun, mutta kunhan häneen tutustuu tarkemmin, osaa tyttö olla todella puhelias ja nauravainen. Stella työskentelee perheensä kahvilassa, mutta suunnittelee lähtevänsä jossain vaiheessa opiskelemaan jonnekkin. Hevosten parissa Stella on pyörinyt pikkutytöstä saakka ja on aina ollut innostunut kouluratsastuksessa, jossa pääsikin viimeisimmän vuokrahevosensa kanssa kehittymään todella pitkälle. Esteitä Stella on alkanut kammoamaan muutaman vuotta sitten tiputtuaan hieman hurjemmin ja tyytyykin nykyään hyppimään vain pieniä esteitä silloin tällöin.

Kuvia:

x
x
x

Merkit:

x x x x

tuuliaTuulia Laine

Ikä: 22 vuotta
Hoitohevonen: Hestia
Asuinpaikka Sumulahti (Liekkijärvi)
Aktiivinen Seppeleessä: 6.9.2014 ->
Vanhat hoitohevoset: Ruusa, Huiska
>>Kaappi

Tuulia on iloinen ja ystävällinen nuori nainen, jonka tunnistaa pitkistä kultakutreista. Tuulia asuu Sumulahden tilalla Liekkijärven rannalla miehensä Mikun, poikansa Lukan ja mummunsa Essin kanssa ja heillä on omia hevosia, Aleu-husky ja muita eläimiä. Tuuliaan törmää Liekkijärvellä usein ja Seppeleessäkin hän käy toisinaan, vaikkei varsinainen hoitaja juuri nyt olekaan. Tuulia tykkää etenkin ilman satulaa maastoilusta, mutta myös esteratsastuksesta. Tuulia tekee töitä perhepäivähoitajana. Perhearki, hevoset, lavatanssit ja maalausharrastus täyttävät tytön elämän.

Kuvia:

x
x
x
x
x
x
x

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

Valtteri Rokka

Ikä: 17 vuotta
Hoitohevonen: Susu
Aloittanut Seppeleessä: 09/2020
>>Kaappi

Valtteri tyypilliseen ponipoika-muottiin sopien rakastaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Edellisellä tallilla poika ratsasti useasti vikuroivia poneja ruotuun ja viimeisimpinä vuosinaan kilpaili tallinomistajan kilpaponilla esteitä. Valtteri on 17-vuotias, ruumiinrakenteeltaan hoikan lihaksikas ja 169cm pitkä. Tummat, tuuheat hiukset ovat päältä pitkät ja sivuilta lyhyet ja useimmiten aina sotkuisen järjestelmällisesti asetellut. Vihreät silmät ja pitkät silmäripset tuovat hieman nätin pojan tuntua raamikkaille kasvoille. Mutaa ja likaa vihaavana ihmisenä Valtteri rakastaa maneesia ja välttelee viimeiseen asti likaamasta kenkiään. Useimmiten pyrkii saamaan jonkun hyväuskoisen ponitytön hakemaan hoitohevosensa sisälle huonolla säällä, mutta nöyrtyy pitkin hampain myös itse tehtävään. Valtteri ei ole se, joka intoa pursuten laittaa omaa hoidokkian toisille valmiiksi tunneille. Siisteyttä arvostavana pitää kuitenkin hyvää huolta varusteista ja hevosen siisteydestä.

Valtteri on hyvin ulospäinsuuntautunut ja poika on äärimmäisen helppo ylipuhua mukaan erinäisiin tapahtumiin ja ideoihin. Kovaääninen useimmiten, mutta saattaa myös asettaa itsensä tarkkailijan rooliin tarvittaessa. Pukeutuu siististi, näyttää vähän siltä, kuin ei ihan kuuluisi talliympäristöön vaatteidensa puolesta. Suosii ratsastusvarusteissaan tummansinistä, mustaa ja harmaata - koristevärinä messinki tai kulta. Valitsee esteet kouluratsastuksen edelle minä tahansa päivänä.

Kuvia:

x

Merkit:

x