23.9.2020 Osastossa ratsastusta ja istuntaa (treeniaukio)

--> Takaisin jatkokurssin pääsivulle
--> Jatkokurssin Foorumitopikki

Lyyti - Susu
Manny - Rösti
Sartsu - Pinja
Greeta - Gekko

Osastossa ratsastamisen idea oli hallita välimatkoja ja myös se, että kun hevoset kulkivat jonossa, voi helpommin keskittyä istuntaan. Lisäksi maastossa on tärkeä osata osastossa ratsastamisen säännöt, esim. tietä ylittäessä. Tunnille oli valittu erilaiset ratsut ja jokainen pääsi kokeilemaan johtamista sekä omalla paikallaan välimatkan pitämistä ja kuromista. Istuntaa harjoiteltiin hakemalla rento perusistunta, lisäksi kevyttä istuntaa harjoiteltiin sekä käynnissä että ravissa.

Lyyti - Susu
Susu oli vielä sen verran uusi, että meni paniikkiin, kun se laitettiin johtamaan joukkoa. Muuten utelias tamma taas hiippaili omalla paikallaan jonossa. Lyyti sai melko hyvin välimatkat pidettyä, mutta kevyen istunnan Susu tulkitsi heti käskyksi kiihdyttää. Niinpä neuvoinkin säätelemään ylävartalon asentoa, nousemalla enemmän pystyyn, kun Susu lähti spurttailemaan. Ravi tammalla oli pientä, joten Lyyti onnistui keventäessä pitämään hyvin tamman hyppysissä.

Manny - Rösti
Rösti oli tahamaisella päällä, kuten tavallista ja Manny sai tosiaan pusertaa että pni johtaisi joukkoa reippaasti omalla vuorollaan ja pysyisi letkassa perässä, kun oli vuoro seurata. Mannyn ottaessa kevyt istunta käynnissä, Rösti hyytyi täysin. Se tiesi, että pohkeet eivät olleet niin tehokkaasti pelissä, joten poni käytti kaikki keinot paetakseen töitä. Manny näytti tuskastuneelta tunnin tylsään poniin ja tylsiin tehtäviin, mutta valitettavasti tylsätkin asiat oli opeteltava. Eikä näköjään ollutkaan niin helppoa.

Sartsu - Pinja
Pinjalla olisi virtaa riittänyt enemmänkin ja öttiäiset häiritsivät sitä niin, että muut joutuivat pitämään tammaan hyvän potkuvälin. Johtohevosena Pinja toimi hyvin, mutta jonossa Sartsu sai säädellä hevosta paljonkin ja tasaisuus tuntui puuttuvan koko tunnista. Kevyt istunta kävi Sartsun kunnon päälle ja loppusyksyn viileä ilma ei estänyt hikiläiskien muodostumista naisen kainaloiden alle.