21.10.2020 Laukannostot ja siirtymiset

--> Takaisin jatkokurssin pääsivulle
--> Jatkokurssin Foorumitopikki

Lyyti - Roi
Manny - Oili
Sartsu - Laila
Greeta - Peck

Viheliäinen tuuli piiskasi Seppeleen kenttää, kun jatkokurssin puoliväli pyörähti käyntiin. Tykkään pitää tunnit ulkona, jos mahdollista ja vaikka ilma oli lokakuisen kolea jatkettiin edelleen "luonnollisissa olosuhteissa".

Tunnilla keskityttiin laukannostoihin ja siirymisiin erityisesti ravin ja käynnin välillä. Alkuun tehtiin hölkkää ja isoja ympyröitä, mutta muutoin tuntilla mentiin suoraa uraa ja hevoset tuli saada suoraksi siirtymisten ajalle. Ainakin ajatuksen tasolla.

Lyyti - Roi
Roi oli tahmealla päällä ja se on luontaisesti jäykkä vasemmalta, joten Lyytillä oli varsinkin vasemmassa kierroksessa haasteita saada raviinsiirtymiset sulaviksi. Roi kun olisi punkenut aidalle ja oikeassa kierroksessa se oikoi kulmia minkä ehti. Pyysin Lyytiä pitämään vasemman pohkeen nopeana, jotta Roi heräisi, mutta kovin letkeäksi meno ei muuttunut. Laukannostoissa tuli muutama hyvä nosto ja pätkä, vaikka Roi lähtikin hakemaan laukkaa etupainoisen ravin kautta. Alas laukasta se siirtyi oikein mieluusti, mutta ei kovin kauniisti. Hieman haastava hevonen, mutta toivottavasti Lyyti oppi tästä nopeutta ja vakautta.

Manny - Oili
Oili siirtyili raviin tänään virkeästi, mutta oli hieman kipittävällä päällä. Se nautiskeli menosta, eikä oikein jaksanut kuunnella Mannyn pidätteitä, jotka olivat melko ronskejakin alassiirtymisissä. Laukannostot olivat melko horjuvia ja lähtivät kiihdytellen. Pyysinkin Mannya kokeilemaan nostoja käynnistä, jotta Oili ei lähtenyt heti jyräämän. Oilin laukassa on paljon parannettavaa, se on vähän neliömäistä, mutta Manny viihtyi kyydissä yllättävän tasapainoisesti istuen.

Sartsu - Laila
Laila kulki Sartsulla oikein pehmeästi, hakeutui jopa näennäisesti nättiin muotoon, vaikka hieman virkkuukoukkuna kulkeekin. Pyysin Sartsua päästämään ohjasta ja hakemalla siirymiset istunnasta ja pohkeesta. Laukannostot olivat naiselle helppoa kauraa, mutta niissäkin muistuttelin Sartsua antamaan hevoselle ohjaa ja päästämään sen liikkumaan sisäetujalasta. Sartsukin on saanut jämäkkyyttä istuntaansa, joten ei pöllömpää.