25.11.2020 Puomeja ja laukkaa

--> Takaisin jatkokurssin pääsivulle
--> Jatkokurssin Foorumitopikki

Lyyti - Peck
Manny - Arktik
Sartsu - Perle
Greeta - Sinta

Vihdoin oli kurssin edettyä siirrytty maneesiin. Pitkillä suorilla oli neljän puomin sarjat, jotka tultiin aluksi käynnissä kevyessä istunnassa. Pian mukaan otettiin ravi ja puomien kohdalla keskityttiin pitämään kevyt istunta ja ravi käynnissä samaan aikaan. Laukkatehtäviin otin puomeja pois kahdet välistä ja pitkät sivut tultiin laukassa, puomien kohdalla kevytistunta. Lyhyillä sivuilla käynti jä ravia pääty-ympyröitä tehden.

Lyyti - Peck
Peck teki hyytymistemput heti ravipuomeilla, vaikka Lyyti kovin sitä yritti pitää alapohkeella menossa. Käskin Lyytin antaa raippaa pariin kertaan ja tulin viereen maiskuttelemaankin, jolloin Peck hieman heräsi. Se kyllä venkoili ja kiemurteli minkä ehti ja juurikaan suoria ylityksiä ei nähty. Laukassa poni innostui niin, että sitä oli vaikea saada kiinni suoran lopussa. Muutaman kerran Lyyti joutuikin kääntämään ponin voltille heti puomien jälkeen. Tästä kaikesta poni lämpeni ja lopputunnista alkoi jo liikkua pyöreähkössä muodossa. Lyytiltä hyvää ja rentoa istuntaa, vaikkakin alapohje saisi joustaa hieman enemmän kevyessä istunnassa ja olemus saisi olla elastisempi.

Manny - Arktik
Puomit eivät ole Arktikin juttu, sitä mieltä poni on, kun Manny yritti tuoda sen käynnissä alkuun puomisarjalle. Poni otti pari kertaa loikat sarjojen yli ja näytti kyllä, että pomppua löytyy. Ravissa meno tasoittuikin, vaikka Manny jo näytti tässä vaiheessa täysin tympääntyneeltä hoitoponiinsa. Laukka oli vielä pahempaa rallittelua kuin Peckillä ja muistutti miksi Arktik ei näillä alkeistason tunneilla käy. Loppuraveissa Manny peitti jo omaa tulisuuttaan ja Arktikin rauhoittui ja pehmeni. Tämä saattoi toki johtua maneesiin ilmestyneestä tyttölaumasta, joka älypuhelimilla kuvasi ratsukkoa intensiivisesti.

Sartsu - Perle
Perle löntysteli apaattisesti puomien yli ja pyysinkin Sartsua käyttämään pohkeita reippaasti, jotta kimoon kolhoon tulisi eloa. Sartsun istunta on melk hyvä ja luontainen esteille ja tässä toimiikin Sartsun tapa irrottaa polvia ja työntää varpaita sivulle. Kaunistahan tämä ei ole, mutta varsinkin laukassa Perle oli paremmin pohkeiden välissä ja alkoi työskennellä hevosmaisemmin.