Henkilöt

emmyEmily "Emmy" Daukes

Ikä: 25 vuotta
Työtehtävä: Tallin omistaja
Oma hevonen: Chico
Vanhat hoitohevoset: Patron, Kurbus
Aloittanut Seppeleessä: 28.9.2012
>>Kaappi

Emmy on parikymppinen suomalais-amerikkalaiset juuret omaava blondi. Amerikkailainen tausta näkyy Emmyssä helposti lähestyttävänä persoonana ja puheliaisuutena. Emmy omaa villin ja hieman oudon huumorintajun ja positiivisen asenteen elämään, hän myös laukoo piikitteleviä kommentteja ystävilleen pilke silmäkulmassa, ja yrittää aina keventää kiusallisia hiljaisuuksia tai vaikeita tilanteita (sopimattomilla) vitseillä. Hevosten kanssa Emmy on määrätietoinen ja rakastaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Kuvia:

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

salmaSalma Stjärndahl

Ikä: 22 vuotta
Työtehtävä: Tallin omistaja
Omat hevoset: Agi, Bonnie ja Bliss
Aloittanut Seppeleessä: 08.10.2012
>>Kaappi

Salma on niitä ihmisiä, jotka jotenkin aina onnistuvat näkemään sen kultareunuksen sadepilvessä. Hän tulee toimeen monenlaisten persoonallisuuksien kanssa ja viettää iltansa mieluusti tallitöiden lomassa rupatellen. Rauhallisena, maalaisjärkevänä käytännön ihmisenä hän on se pelastava enkeli, joka rientää paikalle, kun jossakin tarvitaan apua tai lohduttavaa olkapäätä. Hän on reipas ja rehellinen, usein suorasanainenkin, ja tutustuu uusiin ihmisiin melkein huomaamattaan hymyilemällä ystävällisesti ja heittäytymällä keskusteluun. Salma kiintyy nopeasti ihmisiin ja on ystävilleen aina lähellä.

Hevosten kanssa Salma on monesti hieman perfektionisti. Hän pyrkii olemaan johdonmukainen, miellyttävä johtaja, jonka kanssa on mukava tehdä töitä. Niin tavallinen tallipuuhailu kuin kisaaminenkin sykähdyttää häntä. Pikkutyttönä seurakisoissa ramppaaminen on takonut hänelle hyvät kisahermot, ja stressi ilmenee vasta kisojen jälkeen, jolloin hän mielellään vie hevosensa pitkälle, rauhalliselle maastokävelylle sulattelemaan tapahtunutta. Ratsastajan lisäksi Salma on henkeen ja vereen maastakäsin-puuhailija, joka nauttii suunnattomasti saadessaan vain viettää aikaa tallilla erilaisia pikkuaskareita tehden.

Kuvia:

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

pirrePiritta Kuisma

Ikä: 28 vuotta
Työtehtävä: Estetuntien opettaja
Koulutus ja ammatti: Ratsastuksenohjaaja, opiskelee valmentajaksi
Oma hevonen: Tikru (asuu Kiltaniemessä)
Vanhat hevoset: Ransu ja Väinö

Pirtsakka ja väsymätön Piritta on työskennellyt hevosten parissa koko ikänsä. Vietettyään viimeiset vuodet ratsuttajana nimekkään esteratsastajan leivissä nainen alkoi kaivata sitä, mitä alunperin kouluttautui tekemään - opettamista. Nykyään Piritta pitää Seppeleessä estetunteja ja kouluttaa ohessa Väinöä, joka on hänellä ylläpidossa. Pirre on reilu opettaja, jolla on roimasti kokemusta esteratsastuksesta. Hänen tunneillaan ei aina pääse helpolla, mutta onnistumisen kokemuksista pääsee nauttimaan jokainen ratsastaja.

Kuvia:

x
x
x
x
x

hanskiHannele "Hanski" Appelgren

Ikä: 50 vuotta
Työtehtävä: Estetuntien opettaja
Koulutus ja ammatti: Ratsastuksenopettaja

Hanski on yhteiskäyttöhahmo! Näin varaat estetunnin pitämisen Hanskilla.

Vapise, sillä vuosikymmenten kokemus on saapunut Seppeleeseen. Mikä lottovoitto, että saatiin Pirittan sairasloman sijaiseksi takavuosien kansallinen huippu! Hannele "Hanski" Appelgren voitti SM-kultaa hevosellaan Pelegro ja kahmi muitakin kimaltelevia mitaleita. Hanskin valmennuksiin halusivat kaikki, paitsi nuori Piritta, jota huippu saattoi kutsua lihavaksi itupottusäkiksi sen kerran, kun Pirreä valmensi. Mutta hei, menneet on menneitä! Nyt entinen kilparatsastaja on armollisesti laskenut saappaanpohjansa Seppeleen maille ja tullut jakamaan osaamistaan, viisauttaan ja kokemustaan. Hanski laittaa vielä asiat järjestykseen, saattepa nähdä.

Hannele on topakka, ehkä hieeenoisesti teinivuosikymmenelleen tyylinsä kanssa jumahtanut emakko nainen. Hän ei välttämättä ole enää ihan nuoruusvuosien huippu-urheilijan kunnossa, mutta viisaushan ei ole vähentynyt saati vanhentunut. Merkillepantava piirre Hanskissa on pistävät, melkeinpä mustanruskeat silmät, jotka näkevät kaiken.

Kuvia:

x

anneAnne Ollila

Ikä: 41 vuotta
Työtehtävä: Koulu-, alkeis- ja jatkotuntien pitäminen
Koulutus: Ratsastuksenopettaja
Oma hevonen: Ei omaa hevosta tällä hetkellä

>>Kaappi

Seppeleen vanha omistaja. Nykyään pitää koulutunteja muutaman kerran viikossa ja pääasiassa pyörittää miehensä kanssa vaellustallia.

eediEedi Myllyoja

Ikä: 19 vuotta
Työtehtävä: Tallityöntekijä
Koulutus: Opsikelee hevosenhoitajaksi ja ratsastuksenohjaajaksi
Oma hevonen: Noksu
Aloittanut Seppeleessä: 1.9.2020
>>Kaappi

Eedi Myllyoja on 19-vuotias nuori, hän työskentelee Seppeleessä tallityöntekijänä oppisopimuksella. Seppeleessä Eedillä on ylläpidossa kouluratsu Okeanos. Eedi haaveilee jonakin päivänä omistavansa kokonaisen tallillisen laadukkaita ratsuja tai edes yhden laadukkaan kouluratsun. Eedin mielestä paras piirre hänessä itsessään on pituus. Hän on 160 senttinen, mikä Eedin mukaan on paras mitta ratsastajalle. Hän pystyy edelleen menemään pienikokoisillakin poneilla, mutta ongelmaa suuremmankaan hevosen ratsastuksessa ei ole.

Kuvia:

x

Merkit:

x x x x x

inkeriInkeri Johansen

Ikä: 22 vuotta
Työtehtävä: Tallityöntekijä
Oma ponit: Siiri ja Kerttu
Vanhat hoitoponit: Siiri, Tirkku, Onni
Aloittanut Seppeleessä: 20.11.2011
>>Kaappi

Taskukokoinen Inksu on Seppeleen ehdoton draamakuningatar, joka hoitaa itsensä jos jonkinlaisiin tilanteisiin ja ongelmiin tämän tästä - tosin tahtomattaan. Tallin käytävillä raikuu suurimman osan ajasta blondin, ponien ja esteratsastuksen nimeen vannovan tytön iloinen nauru, mutta vaihtoehtoisesti tuo saatetaan bongata päästelemässä ilmoille sellaista tekstiä sellaisella volyymilla, että poniäidit pyörtyvät kauhusta. Kuuntelijana Inkeri ei ehkä ole maailman paras, mutta tylsää, hiljaista tai huumorintajutonta seuraa ei hänestä saa tekemälläkään.

Kuvia:

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

pyryPyry Kallio

Ikä: 24 vuotta
Työtehtävä: Tallityöntekijä
Oma hevonen: Iita
Vanhat hoitohevoset: Reino
Aloittanut Seppeleessä: 6.9.2014
>>Kaappi

Pyry on lävistetty nörttipoika, joka sai hevoskärpäsen pureman isosiskon harrastuksen myötä. Reilu ja avulias, välilä tosin iskee ujouskohtaus. Löytyy usein kirjan tai tietokoneen äärestä, kun ei ole päiväunelmoimassa tieteiskirjaseikkailuista tai pienoismallikokoelman kartuttamisesta. Kömpelö söhlääjä, jolla on usein niin kiire, että jalat sotkeutuvat toisiinsa ja ajatus jää matkalle. Hevosten kanssa harrastaa rennosti, ratsastustaso on luokkaa puska Ö, mutta hoitotehtävät ovat tuttua juttua. Hän ehtikin toimia useamman vuoden siskon kisahoitajana, mutta hevostelu päättyi pahaan selästä suistumiseen ja jätti jälkeensä ratsastuspelon, josta pikkuhiljaa olisi tarkotus päästä eroon.

Kuvia:

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x