Henkilöt

Henkilökunta

anneAnne

Ikä: 39 vuotta
Koulutus: Ratsastuksenopettaja
Oma hevonen: Zodiac

>>Kaappi

Anne omistaa tätä nykyä suurimman Seppeleestä ja asustelee aviomiehensä Kristerin sekä heidän tyttören, Kristan, kanssa tilan päärakennuksessa. Nainen pitää huolta Seppeleen koulu- ja maastopuolen tunneista.

daniel Daniel

Ikä: 26 vuotta
Oma hevonen: Zodiac
Aloittanut Seppeleessä: 25.09.2011

Daniel on tallin oma mörökölli, joka tuhahtelee ja murahtelee kotoisasti milloin missäkin nurkassa. Pohjimmiltaan hän on mukava huumorimies, mutta etenkin nuorimmille tallitytöille antaa usein juron kuvan itsestään. Hieman turhamaisen miehen viimeistellyn kuoren alle kurkatessaan löytää ihan kelpo kaverin ja kivipesunkestävän hevosihmisen: Daniel löysi vuosien päämäärättömän seilaamisen jälkeen itselleen sopivan urapolun ja on tätä nykyä ratsuttaja. Ketään ei yllättänyt, kun mies suuntautui urallaan kouluhevosiin. Ratsastuksen suhteen Daniel on pedantti pilkunviilaaja.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III, Spe IV, Spe V, Kilp I, Spe VI, Spe VII, Spe VIII, Spe IX

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

hanskiHannele "Hanski" Appelgren

Ikä: 50 vuotta
Koulutus ja ammatti: Ratsastuksenopettaja

Vapise, sillä vuosikymmenten kokemus on saapunut Seppeleeseen. Mikä lottovoitto, että saatiin Pirittan sairasloman sijaiseksi takavuosien kansallinen huippu! Hannele "Hanski" Appelgren voitti SM-kultaa hevosellaan Pelegro ja kahmi muitakin kimaltelevia mitaleita. Hanskin valmennuksiin halusivat kaikki, paitsi nuori Piritta, jota huippu saattoi kutsua lihavaksi itupottusäkiksi sen kerran, kun Pirreä valmensi. Mutta hei, menneet on menneitä! Nyt entinen kilparatsastaja on armollisesti laskenut saappaanpohjansa Seppeleen maille ja tullut jakamaan osaamistaan, viisauttaan ja kokemustaan. Hanski laittaa vielä asiat järjestykseen, saattepa nähdä.

Hannele on topakka, ehkä hieeenoisesti teinivuosikymmenelleen tyylinsä kanssa jumahtanut emakko nainen. Hän ei välttämättä ole enää ihan nuoruusvuosien huippu-urheilijan kunnossa, mutta viisaushan ei ole vähentynyt saati vanhentunut. Merkillepantava piirre Hanskissa on pistävät, melkeinpä mustanruskeat silmät, jotka näkevät kaiken.

inkeriInkeri

Ikä: 20 vuotta
Työtehtävä: Tallityöntekijä
Hoitohevonen: Onni
Aloittanut Seppeleessä: 20.11.2011
>>Kaappi

Taskukokoinen Inksu on Seppeleen ehdoton draamakuningatar, joka hoitaa itsensä jos jonkinlaisiin tilanteisiin ja ongelmiin tämän tästä - tosin tahtomattaan. Tallin käytävillä raikuu suurimman osan ajasta blondin, ponien ja esteratsastuksen nimeen vannovan tytön iloinen nauru, mutta vaihtoehtoisesti tuo saatetaan bongata päästelemässä ilmoille sellaista tekstiä sellaisella volyymilla, että poniäidit pyörtyvät kauhusta. Kuuntelijana Inkeri ei ehkä ole maailman paras, mutta tylsää, hiljaista tai huumorintajutonta seuraa ei hänestä saa tekemälläkään.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III, Spe IV, Kilp I, Spe V, Spe VI, Spe VII, Spe VIII, Spe IX, Spe X, Spe XI, Spe XII, Spe XIII, Spe IX

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

kasperKasper

Ikä: 24 vuotta
Koulutus ja ammatti: Hevosenhoitaja, opiskelee ravintolatyöntekijäksi
Työtehtävä: Tallityöntekijä

Kasper opettelee Seppeleessä sekä hevosenhoitajan arkea että rauhallisempaa elämäntapaa. Vauhdikkaan menneisyyden omaavan pojan heppatietous ei päätä huimaa ja rajoittuu lähinnä lannan kärräämiseen ja kopukoiden talutteluun, mutta tekemällä oppii - ja onneksi serkkupoika-Tapille voi kilauttaa aina hädän tullen. Kasper on persoonaltaan ehkä vähän kuivakka, mutta mustaa huumoria ja karkeahkoa kielenkäyttöä ei kannata säikähtää, kovan ulkokuoren alla piilee kliseisesti välittävä ja lempeä sydän.

kristerKrister

Ikä: 35 vuotta
Koulutus ja ammatti: Ratsuttaja, yrittäjä

Pyörittää LiekkiVaellusta sekä pitää Seppeleessä western- ja maastotunteja. Lisäksi sivubisneksenä pitää myös omaa yritystä, joka myy netin kautta hevostarvikkeita ja eläinten lisäravinteita. Annen aviopuoliso ja Kristan isä.

pirrePiritta

Ikä: 28 vuotta
Koulutus ja ammatti: Ratsastuksenohjaaja, opiskelee valmentajaksi
Oma hevonen: Tikru

Pirtsakka ja väsymätön Piritta on työskennellyt hevosten parissa koko ikänsä. Vietettyään viimeiset vuodet ratsuttajana nimekkään esteratsastajan leivissä nainen alkoi kaivata sitä, mitä alunperin kouluttautui tekemään - opettamista. Nykyään Piritta pitää Seppeleessä estetunteja ja kouluttaa ohessa Väinöä, joka on hänellä ylläpidossa. Pirre on reilu opettaja, jolla on roimasti kokemusta esteratsastuksesta. Hänen tunneillaan ei aina pääse helpolla, mutta onnistumisen kokemuksista pääsee nauttimaan jokainen ratsastaja.

Piritta on sairaslomalla ainakin syksyn 2017.

pyryPyry

Ikä: 22 vuotta
Työtehtävä: Tallityöntekijä
Hoitohevonen: Iita
Aloittanut Seppeleessä: 6.9.2014
>>Kaappi

Pyry on lävistetty nörttipoika, joka sai hevoskärpäsen pureman isosiskon harrastuksen myötä. Reilu ja avulias, välilä tosin iskee ujouskohtaus. Löytyy usein kirjan tai tietokoneen äärestä, kun ei ole päiväunelmoimassa tieteiskirjaseikkailuista tai pienoismallikokoelman kartuttamisesta. Kömpelö söhlääjä, jolla on usein niin kiire, että jalat sotkeutuvat toisiinsa ja ajatus jää matkalle. Hevosten kanssa harrastaa rennosti, ratsastustaso on luokkaa puska Ö, mutta hoitotehtävät ovat tuttua juttua. Hän ehtikin toimia useamman vuoden siskon kisahoitajana, mutta hevostelu päättyi pahaan selästä suistumiseen ja jätti jälkeensä ratsastuspelon, josta pikkuhiljaa olisi tarkotus päästä eroon.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III, Spe V, Spe V, Spe VI, Spe VII

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

turoTuro

Ikä: 22 vuotta
Koulutus ja ammatti: Hevosenhoitaja / Tallityöntekijä

>>Kaappi

Turo on söpö parikymppinen nuorukainen, joka saa tytöt hykertelemään pelkällä läsnäolollaan. Luonteenlaadultaan Turo on ahkera ja periksiantamaton, mutta vastapainona hiljainen ja erittäin ujo. Pidättyvän kuoren alta paljastuu kuitenkin herkkä ja lempeä nuorimies. Turolla on kattava kokemus nuorista hevosista ja esteratsastuksesta, ja hänet tunnetaankin vauhdikkaasta ratsastuksesta. Turo auttaa Seppeleessä tallitöissä ja hevosten läpiratsastuksessa.

Tallilaiset

aleksanteriAleksanteri

Ikä: 20 vuotta
Hoitohevonen: Punkku
Aloittanut Seppeleessä: 29.5.2015
>>Kaappi

Aleksanteri Holma on viisihenkisen sisarusparven ainoa poika, jonka niskaan on kaadettu koko lapsuusaika niin paljon kannustusta ja huomiota, että eihän siitä kovin tervettä lopputulosta voinutkaan tulla. Välivuottaan aloitteleva Aleksanteri on yleensä kaveri kaikkien mieleen, mutta henkisen itsensä löytämisen kanssa suunnilleen 15-vuotiaan tasolla. Nynnyilynsä ja epävarmuutensa hän peittää väläyttämällä kauniin hammashymyn ja väkertämällä sitten huolimattomasti lopputuloksia, jotka ovat reilusti sinne päin. Kilpailutilanteessa Aleksanteri vannoo kaikki keinot sallittu -taktiikkaan, minkä vuoksi valveutuneimmat kaverit ovat tajunneet jättää yllytyshullun korvista pois kaiken, minkä voisi lukea haasteeksi. Jos Aleksanterin juttuja jaksaa kuunnella riittävän pitkään, hän saattaa olla lopulta lohduttavan pidettävä ja syvällinen.

Hevosten kanssa Aleksanteri on hyvää tarkoittava huithapeli. Huono sää tai yrmyilevä hevonen harvemmin saavat hänet luovuttamaan, tylsistyminen taas alle sadasosasekunnissa. Aleksanterin salainen pahe on istuntatunnit: niitä hän jaksaa hinkuttaa vaikka puoli elämää. Esteillä hän haluaa mennä korkealta ja voittaa, maahan kaivettujen puomien kanssa pelaamista hän ei voi sietää. Hoitajana Aleksanteri on hellämielinen ja päättäväinen.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III

Merkit:

x x x x x x x x x x

alviinaAlviina

Ikä: 19 vuotta
Hoitohevonen: Tikru ja Lasse
Aloittanut Seppeleessä: 2015

Herttaiselta naapurintytöltä näyttävästä Alviinasta tuli Ransun kisahoitaja kuin varkain. Ystäviensä mukana tallille vasta yläasteikäisenä kulkeutunut Alviina ratsastaa vain silloin tällöin ja hallitsee perusasiat. Hevosten hoitamisesta ja valokuvaamisesta nauttiva mansikkablondi on kuitenkin huolellinen ja avulias tallityttö. Alviinaa on helppo pitää viattomuuden perikuvana, joka ei ikinä aiheuttaisi minkäänlaista hämminkiä tai mielipahaa kenellekään.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III

Merkit:

x x x x

anniAnni

Ikä: 22 vuotta
Hoitohevvoset: Laila ja Egsy
Aloittanut Seppeleessä: 21.8.2015
>>Kaappi

Anni on 21-vuotias itsevarma rääväsuu, jota voi luonnehtia monin sanavalinnoin. Pääsääntöisesti iloisesta, puheliaasta ja ystävällisestä Annista löytyy myös pohdiskeliva ja vakava puoli, jota tyttö ei välttämättä halua kaikkien näkevän. Tempperamenttisesta tytöstä voi saada hyvän ystävän tai vihamiehen, ihan miten itse haluaa - Anni kohtelee muita hyvin pitkälti samalla tavalla kuin häntä kohdellaan. Vauhtiin päästessään Annin kuulee ja näkee kilometrien päähän, halusi tai ei. Ratsastajana kaikkiruokainen, ei niin kieltäydy koulurääkistä kuin estehyppelöistäkään. Iski silmänsä Lailaan tamman ulkonäön ja kapasiteetin vuoksi - parivaljakolla on varmasti paljon annettavaa toisilleen.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III, Spe IV, Spe V, Spe VI, Spe VII, Spe VIII

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

brittaBritta

Ikä: 20 vuotta
Hoitohevonen: Hype
Aloittanut Seppeleessä: 19.05.2012

Hevosten kanssa kokenut Britta on kaikkien kaveri-tyyppinen supersosiaalinen tyttö, jonka kanssa on helppo tulla toimeen. Periksiantamaton perfektionisti on kehittynyt vuosien varrella taitavaksi ratsastajaksi ja hevosenkäsittelijäksi niin este-, koulu- kuin ravipuolellakin ja rakastaa monipuolista touhuilua. Yllättävän kilpailuhenkinen, Ahvenanmaalta takaisin Liekkijärvelle muuttanut Britta on helppo yllyttää mukaan typeryksiin etenkin paita-peppunsa Inkerin toimesta. Suututettuna oikea pahanilmanlintu, vaikka kuinka yrittäisi olla välittämättä. Yleensä tyttö ei kuitenkaan ole pitkävihainen eikä ota asioita liian tosissaan - onhan brunette tunnettu huumorintajustaan ja siitä, kuinka tykkää naljailla muille, pääosin hyväntahtoisesti. Kieli vaihtuu suomen lisäksi sujuvasti englantiin ja ruotsiin.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III, Spe IV, Spe V Kilp I, Spe VI, Spe VII

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

cellaCella

Ikä: 21 vuotta
Hoitohevvoset: Windi ja Arktik
Aloittanut Seppeleessä: 10.10.2014
>>Kaappi

Cella on räiskyvä ja melkein hävyttömän itsevarma naisenpuolikas, jolla on paha tapa puhua ennen kuin ajattelee. Kovaääninen kiroilu ja reikäpäinen asenne elämään tulevat onneksi hyvän sydämen, hurtin huumorintajun ja terävän järjenjuoksun kylkiäisinä – aivan menetetty tapaus pellavapää ei siis ole, ainakaan vielä. Ytimiään myöten uskollinen ystävilleen, iänikuisille talliverkkareilleen ja mahdollisimman kahjoille ongelmahevosilleen. Pesun- ja luultavasti luodinkestäväkin hevosnainen, joka pitkän kouluratsastustaustan jälkeen otti ja menetti sielunsa lännenratsastukselle.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III, Spe IV, Spe V, Spe VI, Spe VII, Spe VIII

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

Edith

Ikä: 22 vuotta
Hoitohevonen: Agi
Aloittanut Seppeleessä: 08/2018

Edith on monen mutkan kautta maalle päätynyt kaupunkilaistyttö. Hän on kaksikielinen ja vähän bättre folk, ja huoliteltu ulkokuori sekä ujous antavat helposti koppavan ensivaikutelman. Kuoren alta löytyy kuitenkin varsin mukava ja sydämellinen nuori nainen, joka viihtyy parhaiten yksin tai pienessä porukassa. Rikkaasta perheestään huolimatta Edith ei ole päässyt helpolla ratsastajanurallaan eikä pelkää liata käsiään tallitöissä.

Palkinnot:

Merkit:

emmyEmmy

Ikä: 22 vuotta
Hoitohevonen: Kurbus
Aloittanut Seppeleessä: 28.9.2012
>>Kaappi

Emmy on parikymppinen suomalais-amerikkalaiset juuret omaava blondi. Amerikkailainen tausta näkyy Emmyssä helposti lähestyttävänä persoonana ja puheliaisuutena. Emmy omaa villin ja hieman oudon huumorintajun ja positiivisen asenteen elämään, hän myös laukoo piikitteleviä kommentteja ystävilleen pilke silmäkulmassa, ja yrittää aina keventää kiusallisia hiljaisuuksia tai vaikeita tilanteita (sopimattomilla) vitseillä. Hevosten kanssa Emmy on määrätietoinen ja rakastaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III, Spe IV, Spe V, Spe VI, Spe VII, Spe VIII, Spe IX, 3xSuper-spe, Spe X

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

fifiFifi

Ikä: 15 vuotta
Hoitohevonen: Rotta
Aloittanut Seppeleessä: 03.2017

Fifi on se takkutukkainen tyttö, jonka joku ystävällisesti kuvaisi mielenkiintoiseksi persoonaksi. Rikkonaisen perhetaustan vuoksi tästä luodinkestävästä heppatytöstä on ehkä tullut hieman kieroon kasvanut, varsinkin huumorintaju on omanlaisensa. Pohjimmiltaan Fifi on kuitenkin ystävällinen ja avulias ihminen, jolle tärkeintä maailmassa ovat hevoset. Varsinkin se yksi.

Palkinnot: Spe I, Spe /I

Merkit:

x x x x x

fiiaFiia

Ikä: 21 vuotta
Sponsorihevonen: Makia
Aloittanut Seppeleessä: 02/2008

Fiia, ikuinen ponityttö ja pitkän linjan seppeleläinen, toimii tallilla Elmon hoitajan ja yleisen jokapaikanhöylän roolissa. Reilu, rento ja huumorintajuinen porkkanapää nauttii suuresti niin kunnon koulutreeneistä kuin arkisesta puuhailusta Elmon ja muiden tallilaisten kanssa - eikä varmasti sano koskaan maastoreissulle ei.

Palkinnot: Pella 15HM, Spe I, 3 Kohista, Spe II, 6 Kohista, Spe III, Spe IV, Spe V, Spe VI, Spe VII, Kilp I, Spe VIII, Spe IX, Spe X, Spe XI, Spe XII, Spe XIII, 10V-Spessu!, Spe XIV

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

hannahHannah

Ikä: 16 vuotta
Oma hevonen: Sylva
Aloittanut Seppeleessä: 04/2018
>>Kaappi

Täysin ponihöperö Hannah saattaa vaikuttaa uusien ihmisten seurassa tylsän ujolta ja etäiseltä, mutta alun tapaamisen jälkeen huomaakin tytön olevan varsin puheliasta sorttia, jolla huumori lentää ääripäähän. Ponien hoitamisesta ja lenkkeilystä nauttiva brunette on kaikille ystävällinen, avulias ja huolellinen poninomistaja, jolta ei jää mikään huomaamatta.

Palkinnot: Spe I

Merkit:

x

juttaJutta

Ikä: 18 vuotta
Hoitohevonen: Harry
Aloittanut Seppeleessä: 13.11.2015
>>Kaappi

Jutta Wuopio on käytännönläheinen ja tarmokas kouluratsastusfanaatikko, joka mielummin viettää päivänsä talikonvarressa kuin sohvalla. Vastaantullessa hyvätapaisen hymyileväinen ja kaikkia tervehtivä persoonallisuus. Osaa olla varsin temperamentikas, mutta kääntöpuolena hyvin luotettava ja ahkera nuori nainen, joka tekee mitä pyydetään ja välillä myös enemmän. Kalpea, tummanruskeat olkapääpituiset, kerroksittain leikatut hiukset omaava keskipituinen sporttityttö, joka inhoaa valehtelua ja lupausten rikkomista, muttei välttämättä ilmaise ärtymystään ääneen. Kuluttaa itseään lukiossa, vaikkei siellä niin viihdykään. Jutta on kokenut kouluratsastaja ja tarvittaessa omaa myös melkoisen kilpavietin.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x

kajoKajo

Ikä: 19 vuotta
Hoitohevonen: Eiko
Aloittanut Seppeleessä: 08/2018
>>Kaappi

Kuusihenkisestä perheestä tuleva Kajo on perusluonteeltaan iloinen ja reipas, mutta myös hiljainen ja hieman ujo. Ottaa aikansa saada Kajon tuntemaan itsensä mukavaksi ja omaksi itsekseen uusien tuttavuuksien kanssa, mutta häneen tutustuttua huomaa kuoren alla olevan mitä ystävällisin ja nauravaisin tyttö höpsöine juttuineen. Fiksu ja halutessaan hyvin määrätietoinen, vaikkakin useimmiten pidättyväinen. Talli on paikka, jossa Kajo viihtyy parhaiten. Vaikka hän viettääkin suurimman osan ajastaan hoitoponinsa parissa ja voi vaikuttaa siltä, ettei halua seuraa, tykkää hän kuitenkin lyöttäytyä porukkaan ja arvostaa joka ikistä kaveria, jonka on tallilta saanut. Hevosten kanssa Kajo on rauhallinen ja pyrkii olemaan mahdollisimman selkeä ja määrätietoinen. Ratsastaessa toisinaan vähän jännittää.

Palkinnot: Spe I

Merkit:

leeniLeeni

Ikä: 26 vuotta
Oma hevonen: Sepi
Aloittanut Seppeleessä: 04/2018
>>Kaappi

Leeni on tarkanmarkan nainen. Jokainen penni lasketaan sentilleen ennen kuin ne käytetään, jonka jälkeen ne sijoitetaan vain tarvittavaan ja laadukkaaseen. Luonteeltaan Leeni on tarkka ja monien uusien mielestä hieman hapan. Tutustuessa Leeni on todellisuudessa sosiaalinen ja humoristinen. Nuoruusiän hulluttelujen tuotuja mukanaan myös yksinhuoltajan työn Akseli-pojan myötä, Leeni ei enää katso hyvällä typerää sekoilua. Pituutta naiselta löytyy 174 cm ja Leeni omistaa blondit pitkät hiukset.

Palkinnot: Spe I

Merkit:

loviisaLoviisa

Ikä: 17 vuotta
Hoitohevonen: Lyydia
Aloittanut Seppeleessä: 07 2008

Loviisa on rento, iloinen ja urheilullinen tyttö joka rakastaa hevosia. Jo pitkään Seppeleessä viihtynyt on avulias sekä aikamoinen kälättäjä, puhuu kokoajan. Hevosten kanssa päättäväinen eikä anna helpolla periksi. Loviisa tutustuu helposti uusiin ihmisiin sekä nauraa paljon. Lelllii omaa kultamussukkaa Frankia.

Palkinnot: Pikku 15HM, Spe I, Spe II, Spe III, Spe IV, Spe V, Spe VI, Spe VII

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

lunaLuna

Ikä: 16 vuotta
Hoitohevonen: Peck
Aloittanut Seppeleessä: 6.9.2014

Luna on hyväntuulinen brunette. Tyttö on hieman ujo eikä piittaa olla huomion keskipisteenä, Lunaan on kuitenkin helppo tutustua mikäli vaan aloittaa keskustelun. Luna viihtyy hyvin ihan omissa oloissaan ja jää isommassa ihmisryhmässä helposti hiljaiseksi vaikka viihtyisi hyvin seurassa. Ratsastaessa ponit ja pienet hevoset ovat suosikkeja ja käyvät kokonsa puolesta vähän yli puolitoista metriselle ja hyvin kevyelle tytölle. Vakavasta kilpailemisestakaan Luna ei ole kovin kiinnostunut vaikka onkin innostunut kehittymään ratsastajana kunhan joskus saa jolkotella ilman satulaakin.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III, Spe IV

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x

lynnLynn

Ikä: 25 vuotta
Aloittanut Seppeleessä: 12 / 2008

Lynn on kiltti ja ystävällinen ratsastuksenohjaaja. Hän auttaa tarvittaessa Pirreä, entistä työkaveriaan, tämän hevosen liikuttamisessa ja käy tiistaisin koulutunnilla. Välillä Lynn tulee Seppeleeseen ihan vaan viettämään aikaa ystävien ja Daniel-aviomiehen (eihän sitä muualla suunnilleen näe kuin tallissa tai hevosen selässä) kanssa ja muistelemaan menneitä.

Palkinnot: 3 Kohista, 6 Kohista, Spe I, Spe II, Spe III, Spe V, Spe VIII, Spe XVI

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x

mistelMistel

Ikä: 24 vuotta
Hoitohevonen: Raine
Aloittanut Seppeleessä: 01/2018
>>Kaappi

Ihminen, jolle kaikki näyttää olevan helppoa: oli kyse sitten istumisessa laukkaavan hevosen selässä tai vaikeamman koodin toimivuudesta, kaikki tuntuu loksahtavan paikoilleen ainakin ulkoapäin katsottuna. Upeasta ulkonäöstään ja toimivista sosiaalisista taidoista huolimatta Mistel nauttii rauhasta ja yksinäisyydestä, eivätkä muut ihmiset varsinaisesti häntä kiinnosta. Hevostelu on Mistelille eräänlainen hillitty intohimon kohde.

Merkit:

x x

nellaNella

Ikä: 11 vuotta
Hoitohevonen: Gekko
Aloittanut Seppeleessä: 8.10.2015

Palkinnot: Spe I

Merkit:

x

netteNette

Ikä: 14 vuotta
Hoitohevonen: Lumi
Aloittanut Seppeleessä: 24.04.2016

Nette on 12-vuotias, taidepainotteista sisäoppilaitosta käyvä tyttö. Ulkopuoliset pitävät Netteä usein hiljaisena ja hieman tylsänäkin, mutta tutut tietävät tytön olevan kaikkea muuta. Kaverien seurassa Netestä kuoriutuu oikea rääväsuu, jolle eivät väittelyssä pärjää aina edes aikuiset, ja jonka naurukohtaukset venähtävät välillä puolituntisiksi. Vaikka tytön keskiarvo koulussa hipookin täyttä kymppiä, hänellä leikkaa usein hieman hitaasti, minkä vuoksi huonommin tietävät saattavat pitää häntä hieman idioottina. Kavereille tämä sen sijaan on usein parasta hupia.

Taiteellista ja tieteellistä lahjakkuutta kompensoivat hajamielisyyden lisäksi myös onnettomat fyysiset taidot. Kukaan täysjärkinen ei päästä Netteä urheilukentälle, jollei ole aivan pakko. Tytölle kun on täysin mahdoton ajatus esimerkiksi potkaista palloa ja juosta samaan aikaan. Siinähän kompastuu omiin jalkoihinsa! Nette on myös todella kova jännittämään, johon suurin (joskin ei ainoa) syy on lähes pakonomainen perfektionismi ja siihen liittyvä epäonnistumisen pelko.

Palkinnot: Spe I, Spe II

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x

odelieOdelie

Ikä: 27 vuotta
Oma hevonen: Alex
Aloittanut Seppeleessä: 14.9.2012

Luonteeltaan erittäin avoin ja lempeä nainen, jolta myös temperamenttia suuttuessaan löytyy. Lähes aina hymy huulilla kulkeva tyyppi, joka ei ujostele muiden ihmisten läheisyydessä ja auttaa mielellään joka ongelmatilanteessa, kunhan apua vain rohjetaan kysymään. Odelie on hevosten kanssa paljon kokenut nainen, joka rakastaa harrastaa hevosien kanssa monipuolista liikuntaa. Tunnollinen ja luotettava kouluikäisen pojan äiti, jolta huumorintajua ei puutu, mutta asiallisuus ja hyvät käytöstavat ovat tälle naiselle erittäin vahva uskomus.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

pipsaPipsa

Ikä: 20 vuotta
Oma hevonen: Sikke
Aloittanut Seppeleessä: 29.2.2008

Pipsa on iloinen ja reipas hevosihminen, joka tulee toimeen kaikkien kanssa. 16-vuotias tyttö ei turhista niuhota, vaan ottaa elämän rennosti, vaikka osaa hermostua pienistäkin asioista. Ikuiseksi poniratsastajaksi kutsutun Pipsan mielipuuhiin kuuluu hänen omalla Sikke-ponillaan kaahailu, mutta myös kunnon koulutreenikin onnistuu. Hän on rehellinen ja suorasanainen, joten hänen mottonsa kuuluukin “Älä ajattele mitä sanot, vaan sano mitä ajattelet”.

Palkinnot: Pampula 15HM, Pampula 30HM, 3 Kohista, Pampula 50HM, Pampula 100HM, 6 Kohista, Pampula 200HM, Spe I, Spe II, Spe III, Spe IV, Spe V, Spe VI, Spe VII, Spe VIII, Spe IX, Spe X, Spe XI, Kilp I, Kilp II, Spe XII, Spe XIII, Spe XIV, Spe XV, Spe XVI, 10V-Spessu!

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

robertRobert

Ikä: 20 vuotta
Oma hevonen: Harry
Aloittanut Seppeleessä: 20.11.2011
>>Kaappi

Toisen tulemisensa Seppeleeseen tehnyt entinen kansallisen tason poniratsastaja, joka nyt harrastaa puolitosissaan kouluratsastusta jättitammallaan. Reilu ja rehti kaikkien kaveri, jonka itsetunto on ottanut pienen kolauksen ja vaatii siksi vähän lämmittelyaikaa. Loppupeleissä ihan rempseä ja hyväsydäminen brittiheppu, joka ajattelee paljon muita ja muiden ajatuksia, ja kriiseilee sitten niistä itsekseen. Parantumaton napostelija ja teenlitkijä, sellainen vähän ovimatoksi välillä jäävä jalat maassa -tyyppi, jolta unohtuu aina välillä suomen kieli.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III , Spe IV, Spe V, Spe V, Spe VI, Spe VI, Spe VII

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

saagaSaaga

Ikä: 12 vuotta
Hoitohevonen: Akka
Aloittanut Seppeleessä: 03/2018
>>Kaappi

Saaga on suurkaupungista maalle muuttanut teini-iän kynnyksellä oleva napakka tyttö, joka ei aivan täysin rinnoin sopeudu hiljaiseen maalaiselämään. Saaga ei pelkää ilmaista mielipiteitään eikä pelkää tuoda ääntään kuuluviin. Hevosten kanssa Saaga on napakka ja periksiantamaton, jos jokin ei onnistu, sitä yritetään niin kauan, että homma pelaa. Ponit ja vauhdikkaat lajit ovat Saagalle mieluisia ja hevosen selässä tyttö on hieman omapäinen ja omaa välillä vaikeuksia kuunnella opettajan ohjeita tai keskittyä ratsastustunneilla. Sosiaalinen ja kärkäs haastamaan ihmisiä keskusteluihin.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III,

Merkit:

salmaSalma

Ikä: 21 vuotta
Oma hevonen: Agnetha 'If
Sponsoriponi: Bonnie
Aloittanut Seppeleessä: 08.10.2012
>>Kaappi

Salma on niitä ihmisiä, jotka jotenkin aina onnistuvat näkemään sen kultareunuksen sadepilvessä. Hän tulee toimeen monenlaisten persoonallisuuksien kanssa ja viettää iltansa mieluusti tallitöiden lomassa rupatellen. Rauhallisena, maalaisjärkevänä käytännön ihmisenä hän on se pelastava enkeli, joka rientää paikalle, kun jossakin tarvitaan apua tai lohduttavaa olkapäätä. Hän on reipas ja rehellinen, usein suorasanainenkin, ja tutustuu uusiin ihmisiin melkein huomaamattaan hymyilemällä ystävällisesti ja heittäytymällä keskusteluun. Salma kiintyy nopeasti ihmisiin ja on ystävilleen aina lähellä.

Hevosten kanssa Salma on monesti hieman perfektionisti. Hän pyrkii olemaan johdonmukainen, miellyttävä johtaja, jonka kanssa on mukava tehdä töitä. Niin tavallinen tallipuuhailu kuin kisaaminenkin sykähdyttää häntä. Pikkutyttönä seurakisoissa ramppaaminen on takonut hänelle hyvät kisahermot, ja stressi ilmenee vasta kisojen jälkeen, jolloin hän mielellään vie hevosensa pitkälle, rauhalliselle maastokävelylle sulattelemaan tapahtunutta. Ratsastajan lisäksi Salma on henkeen ja vereen maastakäsin-puuhailija, joka nauttii suunnattomasti saadessaan vain viettää aikaa tallilla erilaisia pikkuaskareita tehden.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III, Spe IV, Spe V, Spe VI, Spe VII, Spe VIII, Spe IX

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

sartsuSarianna

Ikä: 24 vuotta
Hoitohevonen: Uppe
Aloittanut Seppeleessä: 2.11.2015
>>Kaappi

Sartsu on ravitallin kasvatti, reipas ja muita kohtaan ystävällinen nainen, jolta löytyy taitoa käsitellä vaikeampiakin hevosia. Nuorempana kiitänyt montératsujen selässä, joten pysyy vauhdissa mukana, mutta klassisen ratsastuksen taitoja häneltä ei juurikaan löydy.

Merkit:

x x x x x x

herttaStella

Ikä: 19 vuotta
Hoitohevonen: Pancho
Aloittanut Seppeleessä: 01/2018
>>Kaappi

Stella Sundén on 19-vuotias sirorakenteinen tummanruskeat paksut hiukset omistava nuori naisenalku. Stellan alaselkään yltävät hieman laineilevat hiukset ovat tytön ylpeydenaihe ja hiukset ovatkin aina hyväkuntoiset ja latvojen pinkit värjäykset uusitaan riittävän usein, jotta väri pysyy kirkkaana. Stella on 167cm pitkä hyväryhtinen ja hoikka tyttö, joka nuorempana tanssi aktiivisesti balettia, mutta hevoset veivät voiton, jolloin tanssiharrastus jäi vain "silloin tällöin tanssahtelun" -tasolle. Luonteeltaan Stella on hieman ujo ja hiljainen, ainakin ensialkuun, mutta kunhan häneen tutustuu tarkemmin, osaa tyttö olla todella puhelias ja nauravainen. Stella työskentelee perheensä kahvilassa, mutta suunnittelee lähtevänsä jossain vaiheessa opiskelemaan jonnekkin. Hevosten parissa Stella on pyörinyt pikkutytöstä saakka ja on aina ollut innostunut kouluratsastuksessa, jossa pääsikin viimeisimmän vuokrahevosensa kanssa kehittymään todella pitkälle. Esteitä Stella on alkanut kammoamaan muutaman vuotta sitten tiputtuaan hieman hurjemmin ja tyytyykin nykyään hyppimään vain pieniä esteitä silloin tällöin.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III

Merkit:

x

tuuliaTuulia

Ikä: 20 vuotta
Aloittanut Seppeleessä: 6.9.2014

Tuulia Laine on iloinen ja ystävällinen nuori nainen, jonka tunnistaa pitkistä kultakutreista. Tuulia asuu Sumulahden tilalla Liekkijärven rannalla poikaystävänsä Mikun ja Essimummunsa kanssa ja heillä on omia hevosia ja muita eläimiä. Tuuliaan törmää siis Liekkijärvellä usein ja Seppeleessäkin hän pyörii edelleen, vaikkei varsinainen hoitaja enää olekaan. Tuulian tulevaisuuden suunnitelmat ovat vielä auki Saksassa vietetyn vuoden jäljiltä, mutta hevoset, lavatanssit ja maalausharrastus täyttävät tytön elämän.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III, Spe IV, Spe V, Spe VI

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

vanessaVanessa

Ikä: 19 vuotta
Hoitohevoset: Oili ja Charlie
Aloittanut Seppeleessä: 6/2017

Vanessa on 19-vuotias aina hymyssä suin ympäriinsä kulkeva vihreäsilmäinen blondi. Hän on niitä tyttöjä, jotka käyvät tallilla suurella työmoraalilla, hän on niitä tyttöjä, jotka tarttuvat talikkoon empimättä ja rientävät henkilökunnan apuun kysymättä. Hän pitää aina huolen, että kaikilla hevosilla on kaikki hyvin ja oma hoitohevonen on varusteineen tiptop kunnossa. Vanessa on maanläheinen nuori ja vaeltaa mieluusti metsissä ihastelemassa luontoa ja maisemia. Hevosten lisäksi hänen heikkoutensa on linnut, joita bongailee vaeltaessaan maastoissa hevosen kanssa tai ilman. Vanessa on aina ystävällinen ja avulias, ulkonäöltään kuin pieni muodokas keijukainen. Hän on rauhallinen eikä puhele turhia, tykkää pukeutua simppelisti, vartalonmyötäisesti, mutta muodikkaasti. Hevosten kanssa erittäin helläkätinen ja kokenut neito, joka haastaa itseään aina aavistuksen parempaan suoritukseen.

Palkinnot: Spe I, Spe II

Merkit:

x x x x

Lähiseudun asukkaat

Tuntilaiset

Kaikki materiaali©Virtuaalitalli Seppele