Henkilöt

Aada Lanne

Ikä: 16 vuotta
Hoitohevonen: Lyyli
Aktiivinen Seppeleessä: 05/2020

Kuusitoistakesäinen Aada on hyväntuulinen ja pirteä hevosihminen. Vaaleaverikkö on kilpailuhenkinen ja rakastaa uusintaradoilla kurvittelua - tämän vuoksi tytön lajiksi on valikoitunut esteratsastus. Aada tunnetaan optimistin perikuvana, mutta toisinaan tuo vitsailee vähän väärissä paikoissa. Tyttö on pulppuavan itsevarma, mutta ei missään nimessä ylimielinen. Blondi onkin erittäin helposti lähestyttävä persoona ja omistaa laajan kaveripiirin. Pähkinänkuoressa Aada on määrätietoinen, mutta huumorintajuinen seppeleläinen, jonka pienen koon korvaa auktoriteetti.

Palkinnot:

Merkit:

Aava Punavuori

Ikä: 18 vuotta
Hoitohevonen: Peck

>>Kaappi

Aloittanut Seppeleessä: 12/2019

Aava on aloittanut ratsastuksen viisivuotiaana. Tuolloin ainoa lähitalli oli naapurin islanninhevosia kasvattava siittola. Tallissa oli muutama vanhempi eläkeläishevonen, joilla Aava aloitti ratsastuksen. Aavan rakkaus oli punarautias islanninhevostamma Rüna. Kun Aava oppi ratsastamaan islanninhevosilla ja ylipäänsä, hän sai kokeilla erihevosia. Rünan lisäksi Aavan mieleen jäivät kirjava Vetur-ruuna ja haastava, mutta edelleen Aavan lemppari musta Svarri ruuna. Alkuvuotensa Aava ratsasti vain Rünalla ja Veturilla. Aava ihaili islanninhevosten kahta ylimääräistä askellajia, passia ja tölttiä. Kun Aava kehittyi, hän halusi kokeilla Svarria. Tuota tulisielua. Aava ihastui Svarriin. Ruuna oli hankala, mutta Aava ymmärsi Svarria. Sillä oli ikävä kotiin. Kun Rünalle tuli paha ihottuma, Aava tuli surulliseksi. Pian sen jälkeen tytön perhe muutti. Tuohon aikaan Aava oli jo 11. Hän etsi lähitallin, jossa oli Aavan harmiksi vain puoliverisiä. Isoista hevosista tyttö ei pitänyt laisinkaan. Pari vuotta hän niillä ratsasteli, kunnes Aava alkoi etsiä vuokrahevosta. Pian se jo löytyikin, Olaf niminen tummanruunikko issikkaruuna. Aava vuokrasi sitä yhteensä viisi vuotta. Kun Aavasta tuli täysi-ikäinen, hän olisi ostanut Olafin. Mutta ruunaparka kuoli ähkyyn pari päivää Aavan synttäreiden jälkeen. Sen jälkeen Aava On etsinyt uutta hoitoponi. Ja sitten hän löysi Peckin.

Luonteeltaan Aava on hiljaista tyyppiä. Tyttö viihtyy itsekseen. Hän on kotonaan eläinten kanssa, luonnon keskellä. Aava on kyllä pohjimmiltaan kiltti, vaikka aluksi vaikuttaa vain ujolta nörtiltä. Aavaan on helppo tutustua, jos osaa käyttäytyä oikealla tavalla. Aava on luotettava ystävä. Vaikka mieluummin Aava puuhailisi hevosten kanssa.

Palkinnot: Spe I

Merkit:

x x

ainoAino

Ikä: 16 vuotta
Hoitohevonen: Gitta
Aloittanut Seppeleessä: 26.1.2013

Aino on 16 vuotta täyttänyt ystävällinen ja huumorintajuinen neito, joka on parhaimmillaan tuttujen kavereiden seurassa. Uusiin ihmisiin tutustuminen on hidasta ja vaivalloista, mutta hyvää kannattaa odottaa! Makean perään oleva tyttö tulee toimeen kaikkien kanssa, eikä yleensä ole kovin pitkävihainen. Ihmisten seurassa Aino on leppoisa ja ymmärtäväinen, mutta hevosten kanssa topakka. Aino on aina valmiina rentoja maastolenkkejä tai kevyitä kenttähömppäilyjä varten, mutta isoilla esteillä tyttö tuuppaa olemaan arkajalka.

Palkinnot: Spe I

Merkit:

x x

akkuAkku

Ikä: 13 vuotta
Hoitohevonen: Taiga
Aloittanut Seppeleessä: 26.12.2012

Akku on tuttujen kesken joskus hieman yllytyshullu, nauravainen ja rento. Kirosanatkin saattaa joskus lentää, hyvien tuttujen kesken. Tallilla löytää yleensä oleskeluhuoneesta tai aittaboksi ykkösestä Taigan luota.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III, Spe IV

Merkit:

x x x x x x x x x x x

alinaAlina

Ikä: 17 vuotta
Hoitohevonen: Janus
Aloittanut Seppeleessä: -

Alina - tyttö, joka valikoi ystävänsä tarkkaan mutta omistaa hämmästyttävät sosiaaliset taidot. Rakastaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita, oli kyse sitten skootterin tai hoitoponin kanssa hurjastelusta!

Palkinnot: Pella 15HM, Spe I, 3 Kohista, Spe II

Merkit:

x x x

Alma

Ikä: 17 vuotta
Hoitohevonen: Lemon
Aloittanut Seppeleessä: 05/2020

Tuntiratsastaja, ei ehkä isolla mutta ainakin pienellä T:llä. Yltiöpositiivinen päivänsäde, jota tosin varjostaa mahdoton herkkäsieluisuus. Siirtyminen kerran viikossa ratsastavasta tuntilaisesta Lemonin apuhoitajaksi oli pieni askel tallin kävijäkunnalle, mutta suuri askel Almalle itselleen. Leijonanrohkeudesta tosin palkittiin: onhan Lemon tosi ihana.

Palkinnot:

Merkit:

amandaAmanda

Ikä: 17 vuotta
Hoitohevonen: Venna
Aloittanut Seppeleessä: 26.12.2014

Amanda on vannoutunut poniratsastaja, ajan kanssa tulleen rohkeuden myötä painottunut vahvasti estepuolelle. Helposti uusiin ihmisiin tutustuva ja läheisilleen hyvä ystävä, joka välittää toisista aidosti. Iloisen olemuksen alla piileksii syvällinen pohdiskelija, joka huomaa kaiken ympärillään tapahtuvan ja tarkkailee asioita sivusta seuraten. Rento ja hajamielinen tunteilija, joka kuitenkin pyrkii hevosasioissa ehdottomaan huolellisuuteen.

Palkinnot: Spe I

Merkit:

x

anastasiaAnastasia

Ikä: 19 vuotta
Hoitohevvoset: Alex
Aloittanut Seppeleessä: 21.8.2015

Anastasia, tutummin Nastia tai Nasu, on 19-vuotias hevosenhoitajatutkinnon suorittanut korkealle tähtäävä kilparatsastaja. Maalaisjärjen omaava nuorukainen on ollut hevosten parissa pienestä pitäen, mutta aloittanut ratsastuksen 4-vuotiaana. Saksalaissyntyinen Anastasia on kilpaillut kaikissa lajeissa menestyksekkäästi ja tällähetkellä on veljensä tavoin kiinnostunut kenttäratsastuksesta.

Anastasia on luonteeltaan ulospäin suuntautunut ja sosiaalinen, vaikka ulkonäöltään häntä voisi luulla äidin lellipennuksi. Kuitenkin kovia elämässään kokenut Nastia on mitä uskollisin ystävä ja varmasti hyvää seuraa, kunhan oppii luottamaan ihmiseen. Anastasia on ystäväpiireissä se pelastava enkeli ja lohduttava olkapää, jos joku sellaista tarvitsee. Anastasia on kuitenkin joutunut varsinkin Suomessa syrjinnän ja kiusaamisen kohteeksi, joten tytön kanssa menee hieman aikaa, ennenkuin tämä alkaa luottaa ihmiseen. Energiaa tältä ei kuitenkaan puutu vaan on kaveriporukassa yleensä äänessä, eikä pieniltä laulunlurituksiltakaan varmasti vältytä.

Seppeleeseen Anastasia tuli etsimään uudenlaista kokemusta rennommasta harrastuksesta Alexin hoitajana. Kisailut ja hikipäässä treenailu tulee jäämään vähemmälle ja Nastia keskittyy asettumaan aloilleen ja löytämään oman paikkansa ja ystäväporukan hevosmaailmasta.

Palkinnot:

Merkit:

x

andreiAndrei

Ikä: 23 vuotta
Hoitohevonen: Rotta
Aloittanut Seppeleessä: 2.11.2015

Andrei on persoonaltaan hyvin vaikea kuvatta. Sanoin kuvailettoman itsevarma, muttei millääntavalla ylimielinen. Erittäin äkkipikainen ja kantanut lapsuudesta asti erittäin vaikeita itsehillintäongelmia, mutta samalla häntä voisi kuvailla erittäin kylmähermoiseksi. Andrei kulkee suorassa ryhdissä, usein ovela virne kasvoillaan ja kaikki miehessä kertoo ongelmista. Uusia ihmisiä kohtaan hän on ystävällinen ja utelias, mutta omasta itsestään hän ei puhu paljoakaan. Hevosten kanssa mies kulkee aina järki päässä ja omaa rauhoittavan vaikutuksen joka hevosta kohtaan, tunne onkin molemminpuolinen ja myös lahjakas ratsastaja purkaa yleensä vihansa, ahdistuksensa ja kaiken mikä saa hänet pois balanssista, hevosten kanssa touhuamiseen.

Palkinnot:

Merkit:

anniAnni Salo

Ikä: 22 vuotta
Hoitohevvoset: Laila ja Egsy
Aloittanut Seppeleessä: 21.8.2015

Anni on 22-vuotias itsevarma rääväsuu, jota voi luonnehtia monin sanavalinnoin. Pääsääntöisesti iloisesta, puheliaasta ja ystävällisestä Annista löytyy myös pohdiskeliva ja vakava puoli, jota tyttö ei välttämättä halua kaikkien näkevän. Tempperamenttisesta tytöstä voi saada hyvän ystävän tai vihamiehen, ihan miten itse haluaa - Anni kohtelee muita hyvin pitkälti samalla tavalla kuin häntä kohdellaan. Vauhtiin päästessään Annin kuulee ja näkee kilometrien päähän, halusi tai ei. Ratsastajana kaikkiruokainen, ei niin kieltäydy koulurääkistä kuin estehyppelöistäkään. Iski silmänsä Lailaan tamman ulkonäön ja kapasiteetin vuoksi - parivaljakolla on varmasti paljon annettavaa toisilleen.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III, Spe IV, Spe V, Spe VI

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

Annika Kettunen

Ikä: 17 vuotta
Hoitohevonen: Peck
Aloittanut Seppeleessä: 9/2020
>>Kaappi

Annika on 17-vuotias hevostyttö, joka on 12-vuotiaasta asti roikkunut tallilla lähes päivittäin. Luonteeltaan Annika on sosiaalinen ja ulospäinsuuntautunut, eikä juuri viihdy yksinään. Tyttö tulee pääsääntöisesti toimeen kaikkien kanssa, mutta suuttuessaan osoittaa olevansa temperamenttinen. Annikalla on tapana puhua ensin ja miettiä vasta sitten, mikä saattaa ajoittain aiheuttaa turhaa mielipahaa kanssakeskustelijoissa. Asenteeltaan huoleton tyttö saattaa unohdella välillä asioita, mutta hevoset hän asettaa aina etusijalle ja panostaa niiden hoitamiseen täysillä. Annikalla on tapana innostua helposti mistä tahansa ehdotetusta asiasta, jos se vähääkään häntä kiinnostaa. Sen sijaan asiat, jotka eivät tyttöä kiinnosta, hän ohittaa olankohautuksella. Hevosten käsittelijänä Annika on varmaotteinen, mutta lempeä, eikä säikähdä hieman villimpiäkään kaviokkaita. Ponit ovat lähellä tytön sydäntä ja lyhyenä hän voi edelleen ratsastaa myös pienemmillä ratsuilla. Annika pitää kilpailemisesta, mutta kouluratsastuksen harjoittelu maneesissa vaihtuu usein vauhdikkaaseen maastoreissuun.

Palkinnot:

Merkit:

Anthon Leppävuori

Ikä: 19 vuotta
Hoitohevonen: Charlie, Taiga
Aloittanut Seppeleessä: 05/2020

Anthon on 19-vuotias järkevä miehenalku. Pituutta tältä löytyy n. 180cm. Anthonilla on värjätty tummanruskea sekainen tukka, sekä vihreäruskeat silmät. Poika on väritykseltään ehkä normaalia ruskeampi eli aina ns. ruskettunut. Anthonin vaatetukseen talilla kuuluu normaalit tallivaatteet johon kuuluu mustat tai harmaat kollarit ja yleensä punainen huppari ja aina hevosta hoitaessa turvakengät ja hanskat kädessä. Kantapäänkautta opittu huolehtimaan turvallisuudesta. Ratsastaessa saappaat ja beiget ratsastushousut. Kylmillä ilmoilla pukeutuu lämpimästi ja pakkasilla saattaakin kulkea tallin käytävillä erityisen seksikäs navettahaalaripäällä ajattelematta sen enempää miltä näyttää. Yleisesti vaatetuksessa väri on ruskean ja punaisen rajamailla. Pojan hymy on leveä ja hymykuopat tulee alahuulten alle leuan alkuun, eli ei normaalisti poskilla. Silmiä koristaa yllättävän tuuheat ja tummat ripset.

Luonteeltaan miehenalku on hyvin mielenkiintoinen tapaus, sillä ei aina tiedä millainen Anthon on huomenna, jos tänään oli tämmöinen. Eli mieliala saattaa vaihdella useasti ilopilleristä hiljaiseen. Yleensä Anthon kuitenkin ylisosiaalinen ja rento kaveri, joka auttaa jokaista apua tarvivaa. Anthon ei kuitenkaan sorru juoksutuspojan puuhaan, vaan huomaa milloin tätä käytetään hyväksi. Kun kaveriin pääsee tutustumaan kunnolla, voi läppä lentää useasti rivouden puolelle. Kirosanoja tipahtelee välillä myös miehen suusta vähän turhan paljon, mutta yrittää parhaansa mukaan puhua asiallisesti nuorten kuullen. Anthon on ollut kiusauksen kohteena harrastuksensa vuoksi vielä näinäkin päivinä, sillä jotkut idiootit eivät tajua että heterokin voi ratsastaa. Anthonilla ei kuitenkaan ole mitään vastaa ihmisiä, jotka tykkäävät samaa sukupuolta olevasta ja hänen kaveripiiriikin kuuluu homopariskunta. Anthon on kuitenkin suuntautunut naisiin ja tallilla saattaa vilkuilla virnuillen ikäisiään sillä silmällä.

Anthon on ratsastanut 6-vuotiaasta pojan klopista asti ja on kehittynyt viimeisten kolmen vuoden aikana huimasti, kun hänellä oli ylläpitohevonen eri tallilla. Anthon on kisannut 65% tuloksin HeA ja hypännyt ratana sijoittuen metrin luokkia. Anthon on startannut myös kerran tuttoriluokan kenttäkilpailut. Hevosta käsitellessä mies on rauhallinen, mutta jämerä eikä anna hevosten hyppiä silmille. Ratsastaessa myös rauhallinen ja selkeä avuilla, eikä ikinä käytä väkivaltaa tai raakaa kättä. Hevosten kanssa siis asiallinen missä tahansa tilanteessa.

Palkinnot:

Merkit:

ansquAnsqu

Ikä: 14 vuotta
Hoitohevonen: Reino
Aloittanut Seppeleessä: 26.08.2011

Ujo, mutta Seppeleen myötä rohkaistunut Ansqu on Reinon onnellinen hoitaja. Hän käy usein hoitohevosensa kanssa rennoilla maastoretkillä. Poneihin ja pienikokoisiin hevosiin rakastunut 14 vuotiaan tytön elämä sai toisenlaista intoa alkeiskurssin myötä. Ansqun voi puhua helposti ympäri, ja hän osoittautuukin joskus yllytyshulluksi.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III, Spe IV, Spe V, Kilp I, Kilp II, Spe VI

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x

Aurinko

Ikä: 14 vuotta
Hoitohevonen: Venna, Gekko
Aloittanut Seppeleessä: 05/2020

14-vuotias Aurinko voi ruskeine nappisilmineen ja hyvin hoidettuine, tummine hiuksineen näyttää kiltiltä tytöltä, mutta todellisuudessa hän on kaikkea muuta kuin aurinkoinen - hän on oikea Pikku Myy ja toisinaan jopa pahanilmanlintu. Jos Aurinkoa lähestyy tämän mielestä liian tuttavallisesti, saa osakseen tylyn tai jopa kiukkuisen vastaanoton, jolla tyttö yrittää peittää ujouttaan. Aurinko karttelee paikkoja, missä on paljon ihmisiä, jotka ehkä haluaisivat tutustua häneen. Kaikesta huolimatta Aurinko on sisimmässään läheisyyttä ja hyväksyntää kaipaava herkkä tyttö, joka rakastaa kaikkea kaunista, kuten jaloja poneja ja pastellinvärisiä mekkoja, ja on myös toivoton romantikko. Hän viettää kuitenkin aina herkät hetkensä salassa ja nolostuu tavattomasti, jos joku yllättää hänet poimimasta kukkia tai tekemästä lumienkeleitä - silloinkin yllättäjä saa todennäköisesti kuulla vihaisia kommentteja stalkkaamisesta.

Aurinko on hyvät perustaidot omaava ratsastaja, mutta muuten hän on hevosten kanssa melkein yhtä arka kuin ihmistenkin.

Palkinnot:

Merkit:

brittaBritta

Ikä: 20 vuotta
Oma hevonen: Hype
Aloittanut Seppeleessä: 19.05.2012

Hevosten kanssa kokenut Britta on kaikkien kaveri-tyyppinen supersosiaalinen tyttö, jonka kanssa on helppo tulla toimeen. Periksiantamaton perfektionisti on kehittynyt vuosien varrella taitavaksi ratsastajaksi ja hevosenkäsittelijäksi niin este-, koulu- kuin ravipuolellakin ja rakastaa monipuolista touhuilua. Yllättävän kilpailuhenkinen, Ahvenanmaalta takaisin Liekkijärvelle muuttanut Britta on helppo yllyttää mukaan typeryksiin etenkin paita-peppunsa Inkerin toimesta. Suututettuna oikea pahanilmanlintu, vaikka kuinka yrittäisi olla välittämättä. Yleensä tyttö ei kuitenkaan ole pitkävihainen eikä ota asioita liian tosissaan - onhan brunette tunnettu huumorintajustaan ja siitä, kuinka tykkää naljailla muille, pääosin hyväntahtoisesti. Kieli vaihtuu suomen lisäksi sujuvasti englantiin ja ruotsiin.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III, Spe IV, Spe V Kilp I, Spe VI, Spe VII

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

catrinaCatrina

Ikä: 15 vuotta
Hoitohevonen: Frank
Aloittanut Seppeleessä: 08.10.2012

Catrinalla on aina hymy suullaan. Häntä näkee harvoin surullisena. Hänellä on paljon huumorintajua ja hän tietää monta hullun hauskaa vitsiä. Catilla on pitkä pinna, mutta jos häntä ärsyttää hyvin paljon hän suorastaan räjähtää. Nuori tyttö ei ole pitkävihainen ja useimmat riidat kestävät enintään päivän ja sitten ne on unohdettu. Hän on hyvin sosiaalinen ja tykkää hengata kavereidensa kanssa. Catrina on ikuinen hevoshullu. Cat pitää enemmän hevosen harjaamisesta ja hellistä hetkistä kuin ratsastamisessa. Mutta onhan ratsastaminenkin ihanaa. Ratsastamisen suhteen hän pitää maasto ja vaellusratsastuksesta.

Palkinnot: Spe I

Merkit:

x x x x

carkkiCarkki

Ikä: 19 vuotta
Oma hevonen: Leevi
Aloittanut Seppeleessä: 11/2007?

Iloinen ja positiivinen nuori, joka rakastaa kaikenlaista touhuamista. Ulkonäön perusteella suoritettu luonnekatsaus on päinvastainen kuin mitä se oikeasti on. Hevosten kanssa jo aikamoinen ammattilainen, pärjää lähes hevoselle kuin hevosellekin. Asuu hyvin lähellä Seppelettä ja hän jos kuka on aina tallilla hyörimässä.

Palkinnot: Palmikko 15HM, Palmikko 30HM, Palmikko 50HM, Palmikko 100HM, 3 Kohista, Spe I

Merkit:

x x x x x x

carolaCarola

Ikä: 26 vuotta
Hoitohevonen: Charlie
Aloittanut Seppeleessä: 10.3.2017

Carola näyttäytyy uusille tuttaville hieman etäisenä persoonana, joka suhtautuu joka asiaan tasaisen viileästi. Saksalaisen kilparatsastajan oikeana kätenä työskennellessään Carolasta muovaantui järjestelmällinen ahertaja, joka on aina askeleen muita edellä suunnitelmissaan. Yleisin toteamus "Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty" kuvastaa täydellisesti naisen spontaaniutta. Sosiaaliset tilanteet saattavat olla vaivaannuttavia, mikäli ei ole tottunut naisen töksäyttelevään tyyliin esittää omia mielipiteitään. Ikäkriisin ajamana Carola palasi Suomeen suurten kysymysten ääreen. Joko olisi aika vakiintua ja päättää, mitä haluaa tehdä isona? Hevoset ovat pysyvästi osa arkea, mutta nähtäväksi jää, mitä muuta käsikirjoitus Carolan elämästä pitää sisällään.

Palkinnot:

Merkit:

chaoChao

Ikä: 25 vuotta
Aloittanut Seppeleessä: 08 2007

Kauan ratsastanut, rakastaa suklaata, hevosia ja moottoripyöriä. Chaolla on Jaakon kanssa lapsi ja hän työskentelee Artsin ravitallilla.

Palkinnot: Eppu 15HM, Eppu 30HM

Merkit:

x x x x x x

ceciliaCecilia

Ikä: 15 vuotta
Hoitohevonen: Huijari
Aloittanut Seppeleessä: 11.2.2014

Cecilia, jota myös Cessiksi kavereiden kesken kutsutaan on ujo, mutta erittäin sydämellinen ja huumorintajuinen tyttö. Urheilutaustaa löytyy, ja myös hevostelua jo pienestä lähtien. Tätä tyttöä ei turhaan kutsuta sekopääksi, sillä kavereiden kanssa varsinkin rämäpäisyys tulee esiin ja Cecilia onkin helppo yllyttää mitä hulluimpiin asioihin tekemään tai mukaan. Perusluonteeltaan hän ei näytä temperamenttisuuttaan kaikille, mutta tarpeen tullen sitä tulee esille, joskus vähän liiankin kanssa. Hevosten kanssa hän on kuitenkin rauhallinen, johdonmukainen ja rohkea. On ikuinen esteratsastaja, joka tietää myös sileän ratsastuksen tarpeelliseksi mutta tuppaa pahana tapanaan välttelemään sitä aina vähän väliä jos mahdollisuus on. Tyttö omaa hyvät kilpailuhermot, ja rakastaa itse kilpailutilanteita.

Palkinnot:

Merkit:

x

claraClara

Ikä: 17 vuotta
Hoitohevonen: Liinu, Walma, Cottonessa, Siiri
Aloittanut Seppeleessä: 30.6.2013

Clara on pitkät pellavaiset hiukset sekä ystävällisen hymyn omaava pieni ja pippurinen poniratsastaja. Vaalea sinisilmäinen tyttö on lämminhenkinen ja avoin, joten häneen on helppo tutustua, eikä tämä pelkää heittäytyä täysillä mukaan kaiken maailman hullutuksiin. Luonnonlapsi tyttö liikkuu usein kesäisin paljain jaloin ja on löytänyt oman juttunsa luonnollisen hevostaidon parista.

Palkinnot: Spe I, Spe II, 3xSuper-spe, Spe III, Spe IV Spe V, Spe V, Spe VI

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

daniel Daniel Susineva

Ikä: 26 vuotta
Työtehtävä: Kouluratsastustuntien opettaja
Oma hevonen: Zodiac
Aloittanut Seppeleessä: 25.09.2011

Daniel on tallin oma mörökölli, joka tuhahtelee ja murahtelee kotoisasti milloin missäkin nurkassa. Pohjimmiltaan hän on mukava huumorimies, mutta etenkin nuorimmille tallitytöille antaa usein juron kuvan itsestään. Hieman turhamaisen miehen viimeistellyn kuoren alle kurkatessaan löytää ihan kelpo kaverin ja kivipesunkestävän hevosihmisen: Daniel löysi vuosien päämäärättömän seilaamisen jälkeen itselleen sopivan urapolun ja on tätä nykyä ratsuttaja. Ketään ei yllättänyt, kun mies suuntautui urallaan kouluhevosiin. Ratsastuksen suhteen Daniel on pedantti pilkunviilaaja.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III, Spe IV, Spe V, Kilp I, Spe VI, Spe VII, Spe VIII, Spe IX

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

dreamerDreamer

Ikä: 19 vuotta
Hoitohevonen: Blade
Aloittanut Seppeleessä: 12/2007

Mukava, välillä melankoliaan sortuva tyttönen. Ihme kyllä lukiossa viihtyvä, vaikkeu yläaste maittanutkaan. Iloinen ja hieman ujokin, hieman helposti hiiltyväkin tyttö. Paremman tutustumisen jälkeen voi väikuttaa aika räväkältäkin rauhallisempien mieleen. Tällä neidillä riittää itsehillintää koulunkiertoon ihan hevosen selässä, mutta ehdoton rakkaus piilee erityisesti esteissää ja pitkissä maastolenkkeissä. Dreamerin silmäterä on ehdottomasti tämän oma hoitohevonen Blade.

Palkinnot: Blade 15HM, Blade 30HM, Blade 50HM, 3 Kohista, 6 Kohista, Spe I, Spe II, Spe III

Merkit:

x x x x x x x x

effiEffi

Ikä: 16 vuotta
Hoitohevonen: Rensu
Aloittanut Seppeleessä: 24.3.2011

Energinen, suurkaupunkien tyttö joka totuttelee vasta rauhalliseen elämään maaseudulla. Effi on peloton huomapää, mutta älyttömän itsepäinen ja kärsimätön. Hän ei voi sietää absolutisteja ja . Valitettavasti tuo sortuu yleensä perfektionismiin, hajamielisyyteen ja sarkasmiin. Effiä luullaan usein ylimieliseksi blondiksi, mutta oikeasti neito on jossakin sieltä todella syvällä romanttinen taivaanrannanmaalari ja herkkä. Hän ei koskaan petä ystäviään, eikä kuitenkaan pysty luomaan luottamusta muihin ihmisiin kovin helposti. Eläimiä ja huumoria rakastavaa tyttöä ei innostuessa pysäytetä mitenkään ja hän saavuttaa suurimmatkin unelmansa kunnialla, intohimolla - keinoja kaihtamatta, joskus jopa hivuttamalla varvasta vähän yli rajojen. Kaukaa Effin tunnistaa erikoisesta ratsastustyylistä ja räiskyvästä asenteestaan.

Palkinnot: Spe I

Merkit:

eetuEetu Kurkinen

Ikä: 17 vuotta
Hoitohevonen: Alex
Aloittanut Seppeleessä: 22.09.2013

Ruskeahiuksinen ja hunajasilmäinen Eetu on sosiaalinen tapaus. Monien muiden poikien tapaan taipumusta naistennauratukseen löytyy, mutta pitää myös muiden miespuolisten seurasta, jolloin saattaa lentää myös härskimpää läppää. Eetu ei pelkää aloittaa keskustelua ja nauraa paljon. Sekä tallilla että sen ulkopuolella pojasta uhkuu suorittamisen varmuus ja periksi ei anneta-asenne. Ratsastamisen lisäksi jääkiekkoa harrastava Eetu osaa tarvittaessa olla myös kohtelias, mutta on vähän esittämiseen taipuvainen.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

elisabethElisabeth

Ikä: 15 vuotta
Hoitohevonen: Humu
Aloittanut Seppeleessä: 27.11.2010

Elluksi kutsuttava tyttö on paljon itsenäisesti hommiaan hoitava tyttö. Hoitohommista tytöllä onkin reippaasti enemmän kokemusta kuin ratsastuksesta, jossa Ellu hallitsee vasta vain kaikki askellajit, joskin oppii nyt tunneille osallistuttuaan enemmän siltäkin puolelta. Tyttö on aikaisemmin ollut huono aloittamaan keskusteluja, mutta Seppeleeseen tultuaan on rohjennut tutustumaan yhä useampiin ihmisiin - hyvin tuloksin. Elisabethin löytää parhaiten joko Humun karsinasta tai oleskelutilasta joko läksyjä tehden tai tallilaisten kanssa rupatellen. Tyttö tykkää ajella mopoautollaan, joten jos olet kyytiä vailla, lähtee Elisabeth mielellään kuskaamaan.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III

Merkit:

x x x x x x x x

elkkuElkku

Ikä: 14 vuotta
Hoitohevonen: Eppu
Aloittanut Seppeleessä: 27.12.2008

Pippurinen ja kova väittelemään. Elkulla on vaihtelevat mieli-alat, mutta yleisemmillään Elkku ainakin yrittää olla hauska ja iloinen. Harvoin kumminkaan tallille tulee suun-reunat osottamassa alas päin. Elkku loukkaantuu, jos hänen hevos-mies taitojaan haukutaan ja saattaa olla pari päivää vihainen ennenkuin jo miettii mistä ja miksi olla vihainen.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III, Spe IV, Spe V

Merkit:

x x

elleElle

Ikä: 14 vuotta
Hoitohevonen: Pella
Aloittanut Seppeleessä: 25.09.2011

Elle on pieni, mutta pippurinen reipas hevostyttö, jonka löytää helposti taukohuoneesta tai aitasta Pellan luota. Tämä poneja ja maastoilua rakastava tyttö on hyvin sosiaalinen ja tuleekin toimeen useimpien kanssa. Häneen on helppo tutustua ja Elle viettää aikaansa tallilla mielellään muiden tyttöjen kanssa, joko taukohuoneessa jutustellen tai ratsastellen.

Palkinnot: Spe I, Spe II

Merkit:

x x x x x x x

Elsa Leppävirta

Ikä: 14 vuotta
Hoitohevonen: Loeke
Aloittanut Seppeleessä: 05/2020

Hiljainen ja maanläheinen Elsa rakastaa luonnossa oleskelua ja rauhaa, joten usein hänet voi löytää lukemassa puuhun nojaillen fantasia kirjaa. Hieman utopisen oloinen tyttö ottaa kaikki ympärillä olijat huomioon, vaikka ei sitä ilmaisikaan selvästi. Useinkin liian optimistinen ja voi aiheuttaa ärsytystäkin, mutta useimmiten pysyy hiljaa. Myös sinisilmäinen ja helppo saada puoleelleen ilman minkään sortin kovempia keinoja. Ei välitä suurien porukoiden seurasta, mieluiten kulkee yksikseen tai läheisen ystävän kanssa.

Palkinnot:

Merkit:

elinaElina Kangassalo

Ikä: 14 vuotta
Hoitohevonen: Sentti
Aloittanut Seppeleessä: 6.9.2014

Elluksi kutsuttu tyttö on muuttanut lokakuussa -14 uudelle paikkakunnalle, eikä sopeutuminen ole sujunut kauhean hyvin. Se voi ehkä osittain johtua Ellun erakkoluonteesta ja ulkoisesta olemuksesta. Yleensä hän vain seisoskelee yksin puhelimellaan jossain nurkassa eikä jaksa keskittyä muiden löpinöihin. Tutustuminen ei kuitenkaan ole hirvittävän hankalaa. Tyttö pitää vain repiä irti puhelimestaan ja alkaa puhua jotain päätöntä. Kasi luokan alku on ollut Elinalle vaikeaa koulun muutoksen myötä, koska kaikki vanhat kaverit jäivät entiseen kouluun.

Palkinnot: Spe I

Merkit:

x x

emskuEmma Savimaa "Emsku"

Ikä: 14 vuotta
Hoitohevonen: Hestia
Aloittanut Seppeleessä: 19.05.2013

Emsku on hyvin pirteä ja auttavainen papupata, jonka vuoksi tyttöön on varsin helppo tutustua. Hevoset ja koirat ovat aina olleet lähellä hänen sydäntään, jonka vuoksi tallilla näkyy usein Emskun valkoinenpaimenkoira Niva. Emsku on hyvä koulussa, vaikka ei aina jaksaisi panostaa sen käyntiin. Siitä huolimatta kokeen nurkasta löytyy usein numero yhdeksästä kymppiin. Tyttö ei hätkähdä työtä ja suorastaan ilahtuu nähdessään mahdottoman kuraisen hevosen. Myös varusteiden puhdistus on Emskun mielipuuhaa. Emsku haaveilee kouluratsastajan urasta, joten tyttö on koulutuntien vakioasiakas.

Palkinnot: Spe I

Merkit:

x x x x

Essi Hansten

Ikä: 17 vuotta
Hoitohevonen: Humu, Hestia, Ruusu
Aloittanut Seppeleessä: 05/2020

Essi on blondi lukiolainen hihhuli, joka haaveilee taidelukiosta mutta nauttii pikkukaupungin landefiiliksestä. Pienessä porukassa Essi on joskus vähän turhankin kovaääninen ja puhuu kaikkien päälle, mutta jos jengiä on paljon tai siihen liittyy auktoriteetteja, tyttö osaa myös olla hiljaa. Nuoresta iästä huolimatta Essillä on kokemusta monenlaisista hevosista sekä tuntiratsastajan roolin lisäksi myös hevosenomistajan elämästä ennen Seppeleaikojaan. Essi osaa tulla toimeen kaikkien kanssa, on helposti lähestyttävä ja tutustuu uusiin ihmisiin nopeasti. Tallin ulkopuolella tyttö panostaa opiskeluihinsa ja muihin harrastuksiin eli teatteriin, valokuvaukseen ja maalaamiseen.

Palkinnot:

Merkit:

eveliinaEveliina

Ikä: 18 vuotta
Hoitohevonen: Eiko
Aloittanut Seppeleessä: 30.9.2017

Kiharatukkainen Eveliina on erityisen tunnettu hyväntahtoisuudestaan ja ajattelevaisuudestaan. Sympaattinen Eve onkin harvinaisen herttainen ja mukautuvainen tyyppi: hyväsydäminen ja vilpitön, tallilla ahkera ja tunnollinen. Miellyttämishaluisen luonteensa ansiosta Eveliina on vähän liiankin helppo saada tekemään melkein mitä tahansa, onhan Eve aina valmis vapaaehtoiseksi apukädeksi! Ajoittaisesta ujoudestaan huolimatta Eveliina pyrkii toki olemaan avoin ja hymyileväinen kaikkien kaveri. Sopivassa seurassa Eveliina on aika puhelias ja touhukaskin, ja vähänkään häntä tuntevat voivatkin allekirjoittaa tytön olevan myös melko lapsenmielinen ja vauhdikas persoona, joka ei tykkää pysähtyä hetkeksikään! Eveliinan paras tunnusmerkki on ehdottomasti kähärä, luonnollisen ruskea hiuspehko ja vieno hymy. Hevosten lisäksi hänen sydäntään lähellä ovat valokuvaaminen, piirtäminen ja musiikki. Valkoinen järjestelmäkamera, suttuinen luonnosvihko ja suuret, langattomat kuulokkeet kulkevatkin usein mukana myös tallilla.

Palkinnot: Spe I

Merkit:

x x

heljäHeljä

Ikä: 17 vuotta
Hoitohevonen: Elmo
Aloittanut Seppeleessä: 28.2.2017

Keijukaismainen Heljä on 17 vuotias pitkä ja hiljainen tyttö, joka on harrastanut ratsastusta aiemmin kymmenisen vuotta takaperin naapurinsa vuonohevosilla, mutta ennen Liekkijärvelle muuttoaan hän ei ollut ikinä käynyt ratsastustunneilla. Pari vuotta pikkusiskonsa Nellan innokasta ratsastusharrastusta seurattuaan päätti hän kuitenkin uskaltautua takaisin hevosten pariin, tuntilaisena Seppeleessä. Rakastaa hevosia koko sydämestään, vaikkakin pitää enemmän niiden hoidosta kuin itse ratsastamisesta. 185cm pitkä ja hoikka Heljä on kuvaannollisesti hieman samanlainen kuin vastasyntynyt varsa tai bambi liukkaalla jäällä; sotkeutuu helposti kömpelönä omiin pitkiin raajoihinsa. Ujostelee uusia ihmisiä eikä viihdy suurissa porukoissa sekä nolostuu helposti. Heljällä on pitkät, lantioon yltävät punaruskeat hiukset, joita hän tykkää letittää erilaisin tavoin.

Palkinnot:

Merkit:

x x

fifiFifi

Ikä: 15 vuotta
Hoitohevonen: Rotta
Aloittanut Seppeleessä: 03.2017

Fifi on se takkutukkainen tyttö, jonka joku ystävällisesti kuvaisi mielenkiintoiseksi persoonaksi. Rikkonaisen perhetaustan vuoksi tästä luodinkestävästä heppatytöstä on ehkä tullut hieman kieroon kasvanut, varsinkin huumorintaju on omanlaisensa. Pohjimmiltaan Fifi on kuitenkin ystävällinen ja avulias ihminen, jolle tärkeintä maailmassa ovat hevoset. Varsinkin se yksi.

Palkinnot: Spe I, Spe /I

Merkit:

x x x x x

fiiaFiia Vierre

Ikä: 21 vuotta
Aloittanut Seppeleessä: 02/2008

Fiia, ikuinen ponityttö ja pitkän linjan seppeleläinen, toimii tallilla Elmon hoitajan ja yleisen jokapaikanhöylän roolissa. Reilu, rento ja huumorintajuinen porkkanapää nauttii suuresti niin kunnon koulutreeneistä kuin arkisesta puuhailusta Elmon ja muiden tallilaisten kanssa - eikä varmasti sano koskaan maastoreissulle ei.

Palkinnot: Pella 15HM, Spe I, 3 Kohista, Spe II, 6 Kohista, Spe III, Spe IV, Spe V, Spe VI, Spe VII, Kilp I, Spe VIII, Spe IX, Spe X, Spe XI, Spe XII, Spe XIII, 10V-Spessu!, Spe XIV

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

Hely Nyman

Ikä: 19 vuotta
Hoitohevonen: Halla
Aloittanut Seppeleessä: 02/2020

Helyä osuvampaa nimeä eivät olisi Nymanit voineet tyttärelleen kehitellä: suu tiukkana viivana paikasta toiseen vaeltava tyttö on valkea kuin kalkkilaivan kapteeni ja niin siro, että sen voisi kuvitella särkyvän kosketuksesta. Helyn persoonallisuus on hiljainen ja kolkko, eikä kyseessä ole mikään mikään kaikkein huumorintajuisin tapaus - saatika sitten helposti lähestyttävä... tyttöä voisi luulla ensiväkemältä aikamoiseksi tiukkapipoksi, mutta pohjimmiltaan hän on empaattinen ja miltei herttainen tyyppi. Hevosrintamalla Hely on ikuinen ponityttö sekä ahkera perfektionistitreenaaja, joka haaveilee olevansa tulevaisuudessa esteratojen kuningatar. Mikään luonnonlahjakkuus hän ei kuitenkaan ole, joten saa nähdä tuleeko haaveista koskaan totta...

Palkinnot:

Merkit:

herttaHertta Kaarna

Ikä: 15 vuotta
Hoitohevonen: Linnea
Aloittanut Seppeleessä: 01/2018

Hertta, kokonimeltään Hertta Kaarna, on 15-vuotias tytöntyllerö, joka on harrastanut hevostelua reilut seitsemän vuotta. Hän omistaa oranssinpunaiset, lainehtivat hiukset ja pituutta vaivaiset 155 senttimetriä. Ensitapaamisella voi Hertta vaikuttaa ujolta ja vähän tylsältäkin tyypiltä, mutta lähemmin tutustuessa voi häneltä löytyä myös se ainainen puheripuli-vaihde. Tytöltä löytyy vähän omalaatuinen ja huono huumorintaju, ja välillä hän saattaa hihitelläkin ties mille. Hevosten kanssa Hertta on kohtuullisen osaava ponijunnu, joka osaa laittaa myös sen viheliäämmänkin nelijalkaisen kuriin.

Palkinnot: Spe I

Merkit:

Jinna Peltola

Ikä: 15 vuotta
Hoitohevonen: Vappu
Aloittanut Seppeleessä:
>>Kaappi

Olen Jinna Peltola, 15-vuotias hevoshullu. Ratsastusta olen harrastanut viisi vuotta, mutta omaa hoitohevosta minulla ei ole vielä ollut. Jokavuotisilla kesäleireillä toki olen saanut hoitaa viikon ajan samaa ponia. Ratsastustasoni on Helppo B, yhdet seurakisatkin olen sillä tasolla kisannut viime vuoden puolella. Tykkään myös hypätä esteitä, mutta olen tehnyt sitä vähemmän, enkä ole kisannut. Suurin hyppäämäni yksittäinen este oli 90cm. Hevosten rapsuttelu ja maastakäsintyöskentely on mielestäni parasta, sitten maastoilu ja sitten perustyöskentely kentällä. Kaikki muu on vaan plussaa.

Valmistun tänä keväänä yhdeksänneltä luokalta ja aloitan syksyllä lukio-opinnot. Minulla on hyvä opiskelumotivaatio, enkä usko että tallilla pyöriminen alkaisi vaikuttaa koulunkäyntiin tai koenumeroihini. Pituutta minulta löytyy 155cm ja olen normaaleissa nuoren mitoissa. Luonteeltani olen hieman ujo, mutta viihdyn kuitenkin porukassa. Minulta löytyy huumorintajua ja olen hyvin nauravainen ja iloinen turvallisessa seurassa. Hevosten kanssa olen rauhallinen ja johdonmukainen, en koskaan hermostu.

Palkinnot:

Merkit:

Julia Havukoski

Ikä: vuotta
Hoitohevonen: Hestia
Aloittanut Seppeleessä:

Palkinnot:

Merkit:

leeniLeeni

Ikä: 26 vuotta
Oma hevonen: Sepi
Aloittanut Seppeleessä: 04/2018
>>Kaappi

Leeni on tarkanmarkan nainen. Jokainen penni lasketaan sentilleen ennen kuin ne käytetään, jonka jälkeen ne sijoitetaan vain tarvittavaan ja laadukkaaseen. Luonteeltaan Leeni on tarkka ja monien uusien mielestä hieman hapan. Tutustuessa Leeni on todellisuudessa sosiaalinen ja humoristinen. Nuoruusiän hulluttelujen tuotuja mukanaan myös yksinhuoltajan työn Akseli-pojan myötä, Leeni ei enää katso hyvällä typerää sekoilua. Pituutta naiselta löytyy 174 cm ja Leeni omistaa blondit pitkät hiukset.

Palkinnot: Spe I

Merkit:

lexieLexie

Ikä: 17 vuotta
Hoitohevonen: Liinu
Aloittanut Seppeleessä: 15.1.2010

Lexie on omaan haavehuoneeseensa sulkeutuva, ehkä hieman turhan romanttiseenkin ajatteluun taipuvainen. Saattaa olla ensi silmäykseltä hiukan varautunut, ehkä jopa ujo, mutta sisällä risteilee aikamoinen tunteiden kirjo, ja sosiaalisempikin puoli pistää tarpeen tullen esiin. Lexie on tyyni ja rauhallinen, ja rakastaa hymyilemistä, ja mikään ei voita kunnon naurua. Hevosten kanssa pyrkii aina hyvään kontaktiin ja yhteisymmärrykseen, ja on aina ollut jonkin sortin puskaratsastaja, joka nauttii yksinolosta heppakavereiden kanssa.

Palkinnot: Spe I

Merkit:

x x x x

liljaLilja

Ikä: 9 vuotta
Hoitohevonen: Walma
Aloittanut Seppeleessä: 1.6.2015

Lilja on herttainen ja iloinen tyttö, joka Walman kanssa harjoittelee hevosen hoitamisen saloja.

Palkinnot: Spe I

linaLina

Ikä: 16 vuotta
Hoitohevonen: Taiga
Aloittanut Seppeleessä: 30.11.2010

Tyttösemme ei viihdy juurikaan koulussa, ja vihkoista löytyy paljon piirroksia hevosista. Tallilla sensiaan, Lina on kuin kotonaan. Pitkätukkainen tyttösemme, on ratsastanut 6 vuotta, ja hoitanut 5. Tuo ravaa tallilla usein, eikä kovin vieras näky Linan pitäisi olla. Vaaleavärikkö on melko arka ulkoa, mutta sisältä löytyy muuta. Puhelias, reipas, innokas ja huumorintajuinen tallitttö nimittäin. Linaan on kohtuu helppo tutustua, jos vain puhumaan uskaltaa mennä. Tuosta saa pitkäaikaisen, luotettavan ystävän. Vaikka Lina onkin melko rauhallinen, kavereitten innostamana voi hurjempaankin menoon tyttösemme osallistua. Tyttö rakastaa hyppäämistä, ja maastolaukoista. Tuo on sellainen perustallityttö, ja hoitaa tallityöt tunnollisesti ja huolellisesti. Lina ei suutu kovin helposti, mutta jos suuttuu, tuo on melko pitkävihainen.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III, Spe IV

Merkit:

x x x x x x

linoyLinoy

Ikä: 22 vuotta
Hoitohevonen: Kössi
Aloittanut Seppeleessä: 26.9.2016

Linoy on 22v tumma tyttö kissankeltaisilla silmillä ja on luonteeltaan erittäin rempseä, ronski ja omasta mielestään aika äijä tyyppi. Hän arvostaa elämässä kaikkein eniten suoraselkäisyyttä, rehellisyyttä ja luotettavuutta ja elää vahvasti omien periaatteidensa mukaan. Vaikka hän on impulsiivinen eikä ajattele aina mitä suustaan päästää, voi silti luottaa siihen että Linoy on mukava ja ottaa työnsä tosissaan. Hevosten kanssa erittäin kokenut ja kärsivällinen ihminen, eikä siedä hevosten tai muidenkaan kanssa ylimääräistä hömpötystä. Kun hevosten kanssa Linoy on kuin avoin kirja, suhtautuu hän ihmisiin hieman varautuneesti ja luottaa muihin huonosti. Huippu ystävä kun luottamuksen ansaitsee, josta johtuen on aina tullut toimeen paremmin vastakkaisen sukupuolen kanssa. Hän rakastaa esteettisyyttä, kauneutta ja tasapainoa.

loviisaLoviisa Lehto

Ikä: 17 vuotta
Hoitohevonen: Lyydia
Aloittanut Seppeleessä: 07/2008

Loviisa on rento, iloinen ja urheilullinen tyttö joka rakastaa hevosia. Jo pitkään Seppeleessä viihtynyt on avulias sekä aikamoinen kälättäjä, puhuu kokoajan. Hevosten kanssa päättäväinen eikä anna helpolla periksi. Loviisa tutustuu helposti uusiin ihmisiin sekä nauraa paljon. Lelllii omaa kultamussukkaa Frankia.

Palkinnot: Pikku 15HM, Spe I, Spe II, Spe III, Spe IV, Spe V, Spe VI, Spe VII

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

lunaLuna

Ikä: 17 vuotta
Hoitohevonen: Peck, Humu
Aloittanut Seppeleessä: 6.9.2014

Luna on hyväntuulinen brunette. Tyttö on hieman ujo eikä piittaa olla huomion keskipisteenä, Lunaan on kuitenkin helppo tutustua mikäli vaan aloittaa keskustelun. Luna viihtyy hyvin ihan omissa oloissaan ja jää isommassa ihmisryhmässä helposti hiljaiseksi vaikka viihtyisi hyvin seurassa. Ratsastaessa ponit ja pienet hevoset ovat suosikkeja ja käyvät kokonsa puolesta vähän yli puolitoista metriselle ja hyvin kevyelle tytölle. Vakavasta kilpailemisestakaan Luna ei ole kovin kiinnostunut vaikka onkin innostunut kehittymään ratsastajana kunhan joskus saa jolkotella ilman satulaakin.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x

hannahHannah

Ikä: 16 vuotta
Oma hevonen: Tige
Aloittanut Seppeleessä: 04/2018

Täysin ponihöperö Hannah saattaa vaikuttaa uusien ihmisten seurassa tylsän ujolta ja etäiseltä, mutta alun tapaamisen jälkeen huomaakin tytön olevan varsin puheliasta sorttia, jolla huumori lentää ääripäähän. Ponien hoitamisesta ja lenkkeilystä nauttiva brunette on kaikille ystävällinen, avulias ja huolellinen poninomistaja, jolta ei jää mikään huomaamatta.

Palkinnot:

Merkit:

x

iluIlona (Ilu)

Ikä: 14 vuotta
Hoitohevoset: Tiia ja Topi
Aloittanut Seppeleessä: 15.12.2008

Ilu on yleensä iloinen ja pirteä tyttö. Saattaa suutahtaa melko helposti, mutta yleensä antaa käyttäytymisestään nopeasti anteeksi. Uuden porukan kanssa Ilu saattaa heittäytyä hieman ujoksi vajaan itseluottamuksensa takia, mutta tuttujen kanssa hän uskaltaa olla oma itsensä. Ilu pelkää hieman vauhtia, kovaa saa mennä, mutta ei liian kovaa. Matalia esteitä tyttö tykkää hypätä hoitohevosensa Tiian kanssa ja maastossa hänet tapaa yleensä perinteellisesti; ilman satulaa. Tuttu ilmestys kaverinsa Jokerin ja kaksoissiskonsa Elkun kanssa.

Palkinnot: Spe I, 3 Kohista, Spe II, Spe III, Spe IV

Merkit:

x x

inkaInka

Ikä: 17 vuotta
Hoitohevonen: Loeke
Aloittanut Seppeleessä: 05.2017

Inka on aidosti hyväntuulinen lärpättelijä, joka pyrkii nauttimaan jokaisesta hevoshetkestä täysillä. Hän on tunnettu valoisasta ja ainavalmiista asenteestaan yhdistettynä seikkailunhaluun ja tahtoon oppia uusia asioita. Tietyissä asioissa hieman perfektionistinen vaaleatukkainen tyttö on tunnettu myös ajatuksenjuoksustaan, joka toisinaan kulkee lujempaa kuin järki. Pesunkestävä ponityttö!

Palkinnot: Spe I

Merkit:

isabelIsabel

Ikä: 13 vuotta
Hoitohevonen: Hestia
Aloittanut Seppeleessä: 30.9.2017

Lettipäinen ja esteratsastukseen suuntautunut pakkaus innokkuutta, positiivista energiaa sekä ponirakkautta - painottaen sitä innokkuutta! Isot hoitajat ja tallin henkilökunta ovat kaikki Isabelin idoleita: heidän edessään tyttö on kuin enkeli sädekehineen, mutta kunhan hän vain löytää paikkansa ja sopeutuu porukkaan, paljastuu tytöstä varmasti se räiskyvän eloisakin puoli. Hoitoponistaan hän huolehtii aina puhtaasti rakkaudella, vaikka välillä virheitä tuleekin tehtyä. Isabelin isä on kotoisin Englannista, jossa hän on asunut koko elämänsä syksyyn 2016 asti, joten suomen kieli on vielä vähän hataralla pohjalla. Kyllä hän mielellään höpöttää, mutta kieliopista tarkka saattaa tuntea olonsa epämukavaksi...

Palkinnot:

Merkit:

x

anneJaakko

Ikä: 29 vuotta
Koulutus: Lukio
Työtehtävä: Vara-tallimestari

Jaakko on Seppeleen eniten päätoiminen tallimestari. Hän on siirtynyt jo päätoimisesti toiseen ammattiin, mutta tekee keikkaa silloin tällöin Seppeleen tallihommi suorittaen. Jaakkolla on lapsi Chaon kanssa, ja perhe asustelee kaupungissa.

jasonJason

Ikä: 11 vuotta
Hoitohevonen: Alex
Aloittanut Seppeleessä: 18.9.2012

Jason on usein iloinen, avoin ja erittäin aktiivinen nuori mies, jolta kilpailuhenkisyyttä löytyy vaikka muille jakaa, vaikka poika osaa myös olla erittäin hellä ja rakastava hevosia kohtaan. Nolostuu helposti, jos vanhemmat ihmiset sitä härnää ja uskoo olevansa jo tarpeaksi vanha pitämään itsestään huolen ainakin joltain osin. Tyytymättömänä poju saattaa mököttää ja ehkä hieman kiukutella kevyesti, mutta huomion kääntyessä seuraavaan asiaan, unohtuu edelliset riidat hetkessä. Vaikka onkin todellani heppafani, pyrkii olemaan charmikas ja tosi cool muiden ihmisten läheisyydessä.

Palkinnot: Spe I, Spe II

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x

jeccuJeccu

Ikä: 21 vuotta
Hoitohevonen: Janus
Aloittanut Seppeleessä: 01.07.2011

Kaikkien kanssa viihtyvää Jeccua, ei välttämättä kuvailla heti sinä viisaimpana henkilönä. Eniten kuultua on se pieni hemmo joka aina nauraa. Pitkä pinnakin tältä yleensä löytyy (paitsi tietenkin kun Daniel ilmestyy kuvioihin). Naisen löytää helpoiten tallista, joskus Danin kanssa riitelemässä, joskus yksinään. Auttaa enemmän kuin mielellään!

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III, Spe IV Spe V

Merkit:

x x x x x x x x x x

jennyferJenny

Ikä: 14 vuotta
Hoitohevonen: Gitta
Aloittanut Seppeleessä: 26.8.2011

Jenny on ujo ja omissa oloissaan viihtyvä. Tytön nimi ei usein iskostu mieleen ja usein hänet muistetaan vain nimityksellä 'se hiljainen heppatyttö'. Kun Jennylle viitsii vain puhuaa hieman löytää tytöstä sen uskaliaamman puolen, joka heittää läppää, päästää välillä puolivahingossa muutaman kirosanan ja kertoo omat mielipiteensä suorasukaisesti.

Hän rakastaa piirtämistä ja hänet näkeekin usein vihkonsa taakse piiloutuneena, raapustamassa kuluneella lyijykynällä hevosia tai muita otuksia.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III, Spe IV

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x

jesseJesse

Ikä: 21 vuotta
Oma hevonen: Tollo
Aloittanut Seppeleessä: 15.10.2012

Jesse on 19 vuotias nuorukainen, joka on ihan pesunkestävä hevosihminen. Poika on toiminut lähinnä estehevosten parissa ja lempilaji on tietenkin esteratsastus. Jesse on ratsuttanut myös paljon nuoria hevosia. Fruittarin vikaa, mutta Jesse ei halua itse myöntää sitä.

Jesse on hyvin itsevarma. Ego on joskus tielläkin, kun Jesse ei tajua luovuttaa joidenkin asioiden kanssa. Poika on myös rohkea ja päättäväinen, mikä on hyödyksi esteillä ja nuorten hevosten kanssa. Ennen tutustumista Jesse voi vaikuttaa hyvin pinnalliselta fruittarilta, mutta kun poikaan tutustuu niin Jesse on oikein hyvää seuraa ja ymmärtää huumoria hyvin.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III, Spe IV, Spe V

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x

jolandaJolanda

Ikä: 15 vuotta
Hoitohevonen: Myntti
Aloittanut Seppeleessä: 25.09.2011

Jolanda tunnetaan joka paikassa kaikkien kaveri tyyppinä, tulee toimeen erilaisten ihmisten seurassa ja on kuin onkin iloinen, huumorintajuinen, pitkä pinnainen heppatyttö. Ehkä hän on jossain määrin hieman äkkipikainen tai helposti innostuvaa tyyppiä. Hevoset ovat hänelle aina kaikki kaikessa ja muistuttaakin kaikkia siitä "Hevonen on kaikkia maailman rikkauksia suurempi aarre."

Palkinnot: Spe I

Merkit:

x x

jossuJosefiina

Ikä: 26 vuotta
Koulutus: Opiskelee ratsastuksenohjaajaksi
Omat hevoset: Bris ja Toivo
Päiväkirja

Seppeleen osaomistaja Josefiina on helposti lähestyttävä positiivisen perusluonteensa vuoksi. Sosiaalinen, huumorintajuinen ja aurinkoinen nainen opiskelee tällä hetkellä Irlannissa.

juttaJutta

Ikä: 15 vuotta
Hoitohevonen: Myntti
Aloittanut Seppeleessä: -

Jutta on energinen ja ystävällinen tyttö joka pyrkii aina tutustumaan uusiin ihmisiin ja onkin usein se joka tekee keskusteluissa aloitteen. Hevosten seurassa Jutta käyttäytyy rauhallisesti, mutta karsinasta päästyään tytön rauhallisuus on poissa. Useimmiten Jutan löytää hevostenluota norkoilemasta.

Palkinnot: Spe I

Merkit:

x

juttaJutta Wuopio

Ikä: 18 vuotta
Hoitohevonen: Harry
Aloittanut Seppeleessä: 13.11.2015

Jutta Wuopio on käytännönläheinen ja tarmokas kouluratsastusfanaatikko, joka mielummin viettää päivänsä talikonvarressa kuin sohvalla. Vastaantullessa hyvätapaisen hymyileväinen ja kaikkia tervehtivä persoonallisuus. Osaa olla varsin temperamentikas, mutta kääntöpuolena hyvin luotettava ja ahkera nuori nainen, joka tekee mitä pyydetään ja välillä myös enemmän. Kalpea, tummanruskeat olkapääpituiset, kerroksittain leikatut hiukset omaava keskipituinen sporttityttö, joka inhoaa valehtelua ja lupausten rikkomista, muttei välttämättä ilmaise ärtymystään ääneen. Kuluttaa itseään lukiossa, vaikkei siellä niin viihdykään. Jutta on kokenut kouluratsastaja ja tarvittaessa omaa myös melkoisen kilpavietin.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x

juusoJuuso

Ikä: 22 vuotta
Kisahoitohevonen: Bonnie
Aloittanut Seppeleessä: X

Maailmanluokan esteratsastajaperheen vanhin poika, joka on tottunut saamaan kaiken haluamansa kultatarjottimella eteen kannettuna. Juusoa ei juuri hetkauta se, mitä ihmiset ajattelee - se on samaan aikaan nuoren miehen paras ja huonoin puoli. Lämpenee kaikelle hitaanpuoleisesti, vaikka osaakin väläytellä hämmentävän ystävällisiä puoliaan silloin kun sitä vähiten odottaa. Itsepäinen, ylimielinen, huono häviäjä, kuivakka huumori, kylmä kuin jääpuikko... kaikkea Juusosta voi sanoa, mutta järkeä ja lahjakkuutta ei voi kiistää kukaan.

Palkinnot:

Merkit:

Kaija Salokannel

Ikä: 52 vuotta
Vuokrahevonen: Poem
Aloittanut Seppeleessä: 5/2020
>>Kaappi

Kaija on luonteeltaan vakaa, hän tahtoo kaiken pysyvän samanlaisena aina ja ikuisesti. Nainen yrittää luoda itsestään pullantuoksuisen pehmon kuvaa, mutta hänet yhtään paremmin tuntevat tietävät sen olevan silkkaa harhaa. Hän kun on tottunut tekemään kuten haluaa ja onkin pomottava luonteeltaan. Kotona mies on nöyrtynyt vaimon komentoon ja hyvin moni muukin taipuu Kaijan käskyjen alla. Ei nainen oikeastaan käskytä, hän vain pyytää niin painokkaasti, että sen ymmärtää tulkita käskyksi. Kaijan huonoimpiin puoliin lukeutuu itsepäisyys, ylisuojelevaisuus ja muille kiukuttelu. Kaijan mairittelevampia puolia ovat lojaalius, sinnikkyys, vakaus ja kärsivällisyys, jota näkee erityisesti hänen työskennellessään hevosten kanssa. Rakastaa kulttuuria ja matkustelee useamman kerran vuodessa miehensä kanssa.

Kaija värjää hiljalleen harmaantuvia polkkamittaisia hiuksiaan punertavanruskeaksi ja kihartaa niitä päivittäin. Ehostaa itseään kevyesti, vaikka veisi vain roskat. Harrastaa itsekseen ahkerasti naamajumpaksi nimittämäänsä ilmeilyä, joka pitää rypyt kurissa. 164cm pitkä ja ruumiinrakenteeltaan urheilullisen hoikka. Naisen lempivärit ovat vaaleanharmaa ja vaaleanpunainen, joita hän käyttää useimmiten pukeutumisessaan valkoisen ja mustan lisäksi. Kaijalla on aina vihkisormuksensa lisäksi muitakin koruja päällään, useimmiten kultaisia, helmiä tai timantteja.

Palkinnot:

Merkit:

kajoKajo Lahdenmaa

Ikä: 19 vuotta
Hoitohevonen: Eiko
Aloittanut Seppeleessä: 08/2018
>>Kaappi

Kuusihenkisestä perheestä tuleva Kajo on perusluonteeltaan iloinen ja reipas, mutta myös hiljainen ja hieman ujo. Ottaa aikansa saada Kajon tuntemaan itsensä mukavaksi ja omaksi itsekseen uusien tuttavuuksien kanssa, mutta häneen tutustuttua huomaa kuoren alla olevan mitä ystävällisin ja nauravaisin tyttö höpsöine juttuineen. Fiksu ja halutessaan hyvin määrätietoinen, vaikkakin useimmiten pidättyväinen. Talli on paikka, jossa Kajo viihtyy parhaiten. Vaikka hän viettääkin suurimman osan ajastaan hoitoponinsa parissa ja voi vaikuttaa siltä, ettei halua seuraa, tykkää hän kuitenkin lyöttäytyä porukkaan ja arvostaa joka ikistä kaveria, jonka on tallilta saanut. Hevosten kanssa Kajo on rauhallinen ja pyrkii olemaan mahdollisimman selkeä ja määrätietoinen. Ratsastaessa toisinaan vähän jännittää.

Palkinnot: Spe I

Merkit:

Katsu Riikinneva

Ikä: 12 vuotta
Hoitohevonen: Lasse, Cottonessa
Aloittanut Seppeleessä: 05/2020

Katsu on kymmenen ikävuoden pahemmalle puolelle kiepahtanut neitonen, joka osaa heittäytyä rämäpäisesti kaikkiin hullutuksiin. Hennansävyisillä hiuksilla sekä kesäisin käsistä leviävillä pisamaryppäillä varustettu tyttö on luonteeltaan kekseliäs, mutta temperamenttinen, eikä keneltäkään jää huomaamatta tuon olemassaolo. Katsu on toisinaan todellinen esiteini ja luulee usein olevansa koko Seppeleen napa. Jos tiuskimisesta ja muuten vain ärsyttävästä käytöksestä ei tee numeroa, osaa neiti olla pirteä sekä puhelias heppu, mutta yleensä jokainen keskustelu päättyy tämän seppeleläisen kanssa siihen, että Katsu murjottaa nurkassa mykkää leikkien. Tytöllä on hevoselämänsä suhteen suuria tavoitteita kilparatsastajan urasta, eikä hän arastele niiden toteuttamisen yrittämistä.

Palkinnot:

Merkit:

karoKaroliina

Ikä: 17 vuotta
Hoitohevonen: Myntti
Aloittanut Seppeleessä: 2008

Karoliina, joidenkin kesken Karo, on iloinen ja rempseä nuori naisenalku, joka jaksaa kyllä puhua taukoamatta useammankin hetken. Kolme asiaa on hyvin lähellä tytön sydäntä; ruoka, nukkuminen ja nelijalkaiset elukat. Jälkimmäisten kanssa Karoliina viihtyy paremmin kuin ihmisten, mutta ei hän kuitenkaan täysin epäsosiaalinen ihminenkään ole. Tarvittaessa myös todella kiivas ja riitaisa, mutta leppyy hyvin nopeasti, sekä auttaa pahinta vihamiestäänkin tarpeen tullen. Tyttö on myös vannoutunut puskaratsastaja.

Palkinnot: Mari 15HM, Mari 30HM, Mari 50HM, Aksu 15HM, Aksu 30HM, Aksu 50HM, Spe I, Spe II, Spe III

Merkit:

x x x x x x x x x

kasperKasper

Ikä: 24 vuotta
Koulutus ja ammatti: Hevosenhoitaja, opiskelee ravintolatyöntekijäksi
Työtehtävä: Tallityöntekijä

Kasper opettelee Seppeleessä sekä hevosenhoitajan arkea että rauhallisempaa elämäntapaa. Vauhdikkaan menneisyyden omaavan pojan heppatietous ei päätä huimaa ja rajoittuu lähinnä lannan kärräämiseen ja kopukoiden talutteluun, mutta tekemällä oppii - ja onneksi serkkupoika-Tapille voi kilauttaa aina hädän tullen. Kasper on persoonaltaan ehkä vähän kuivakka, mutta mustaa huumoria ja karkeahkoa kielenkäyttöä ei kannata säikähtää, kovan ulkokuoren alla piilee kliseisesti välittävä ja lempeä sydän.

kiaKia Berg

Ikä: 15 vuotta
Hoitohevonen: Windi
Aloittanut Seppeleessä: 11.2.2014

Kia Berg on 15-vuotias babyface, jolta ei huumorintajua puutu. Tyttö omaa jäänsinisten silmien lisäksi blondit, rintoihin ulottuvat hiukset sekä reilut 160-senttiä pituutta. Vartaloltaan tämä on hoikka ja sporttinen, persoonaltaan jopa hieman syrjäänvetäytyvä. Vaikkei Kia ole porukasta ensimmäisenä kiljumassa mielipidettään, ei rohkeutta kuitenkaan puutu - hän vain on sellainen pilvilinnojen rakentelija, joka kertoo synkimmät salaisuutensa vain niille tutuille ja luotettavimmille. Herkkä ja jokseenkin helposti loukkaantuva Kia on täysin omanlaisensa persoona niin tyyliltään kuin luonteeltaan, mutta hän on yleisilmeeltään hyvin iloinen eikä murjota turhista. Etenkin tuttujen seurassa tästä kuoriutuu sosiaalinen sekä nauravainen, vaikka saattaakin antaa itsestään hieman hajamielisen kuvan. Herttaista Kiaa voisi kuvailla juuri sellaiseksi ihmiseksi, joka rakastaa pillifarkkuja sekä isoja villapaitoja, teetä ja löysiä nutturoita. Tytöltä löytyy yllättäen läväreitä kulmasta ja huulesta, molemmissa korvista taas neljä kappaletta. Hissukaksi ei voi tyttöä kutsua, tämä heittäytyy tarvittaessa täysillä eikä tietyissä tilanteissa peittele uteliaisuuttaan.

Palkinnot:

Merkit:

x

Kikka

Ikä: 15 vuotta
Hoitohevonen: Lemon, Lemon, Venna
Aloittanut Seppeleessä: 05/2020

15-vuotias maaliskuun lapsi Kikka hoitaa Lemonia. Luonteeltaan tyttö on pirteä ja ajattelee asioista positiivisesti, toisia kohtaan kannustava ja ystävällinen – jännittää sosiaalisia tilanteita, mutta harjoittelee päästäkseen tästä eroon sillä pitää ihmisistä hyvin paljon, hevosista vielä enemmän. Kikan tunnistaa hieman hartiamittaa pidemmistä vaaleista kiharoista jotka liehuvat yleensä villeinä ja vapaana. Persoonallinen ja lempeä olemukseltaan, toisinaan tuntuu olevan ihan omissa maailmoissaan.

Palkinnot:

Merkit:

kirsikkaKirsikka

Ikä: 16 vuotta
Hoitohevonen: Sikke
Aloittanut Seppeleessä: 28.10.2012

Kirsikka, tutummin Kimi, on 16-vuotias papupata. Tyttö on rento ja huumorintajuinen, huonoja päiviä neidillä on tuskin koskaan. Sosiaalisuutensa ja iki-iloisen olemuksensa ansiosta Kirsikkaan on helppo tutustua. Spontaaniudestaan huolimatta tyttö on hevosten kanssa toimittaessa järkevä ja johdonmukainen. Hän ei helposti hätkähdä, vaikka hevonen yrittäisi vetää höplästä. Sellaiset hevoset, joiden kanssa pitää tehdä vähän töitä, ovat parhaita. Hevoskärpänen puri Kirsikkaa 9 vuotta sitten, ja sille tielle on jääty. Esteet ja maastoilu ovat hänen mieleensä. Jos haluat löytää tytön tallilla, selvitä ensin missä Sikke on, sillä siellä on usein myös Kirsikka.

Palkinnot: Spe I, Spe II

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x

Kristian Svansen

Ikä: 20 vuotta
Hoitohevonen: Tollo, Lasse
Aloittanut Seppeleessä: 05/2020

Kristian Svansen näyttää jo kaukaa tyypilliseltä pahalta pojalta, siis siltä joka istuu tallin katolla tupakalla kun omistajan silmä välttää. Tiedättehän, treenatut käsivarret, ruskettunut iho, tank top päällä melkein aina? Ja sellainenhan se vähän onkin. Melkein herttaisen ja fiksunkin Krisun elämässä tapahtui käänne ala-asteella, kun ensimmäisestä viikosta asti tuota kiusattiin. Ja kun se ei vaan meinannut loppua, tapahtui mitä kaikki tietysti aavistavat - poika kehitti itselleen uuden identiteetin, sen badboyn, joka on mystinen, ei puhu paljoa ja hengaa vain kauneimpien naisten kanssa. Rehellisyydenkään kanssa ei Kristianilla ole ongelmaa, ja monet tuntuvatkin paheksuvan hänen suorapuheisuuttaan. Kovan pojan maineestaan huolimatta Kristian on ratsastustuntinsa käynyt ja kilpaillut jonkin verran aluetasolla, vaikka homma tyssäsi ponin sairasteluun. Tällä hetkellä keskitytään kuitenkin ehkä enemmän tyttöihin kuin treenaamiseen, vaikka tekisikin mieli takaisi kilparadoille...

Palkinnot:

Merkit:

kuuKuú

Ikä: 17 vuotta
Hoitohevonen: Eela
Aloittanut Seppeleessä: 11.2.2014

Paljasjalkainen lapinlapsi, hiukset iloisesti pörrössä. Oli alun perin ohikulkumatkalla, mutta päätyi Seppeleeseen ja jäi Liekkijärvelle -ainakin toistaiseksi. Vannoo maalaisjärjen ja luonnollisuuden nimeen, rakastaa heiniä hiuksissaan. Runotytön vikaa, pitää ystävällisistä, vaikka unohtuukin ihmisten kanssa helposti omiin ajatuksiinsa.

Osaa metsässä kulkemisen taidon, niin paljain jaloin kuin hevosen selässä. Pohjoisen korpitallien ja maatilojen kasvattina päätti opetella uusia asioita ensimmäisen ratsastuskoulunsa puitteissa, muttei edelleenkään kentällä pyörimisestä juuri välitä. On ystävystynyt Eelan kanssa ja sopii sähikäisen vierelle kuin kukka korvan taakse: reilusti yli puolet elämästään kattavan hevoskokemuksen myötä osaa muuttua tarvittaessa rauhalliseksi kuin ikihonka, antaa asioille aikaa tapahtua eikä pahimpiakaan hötkyilyjä juuri hätkähdä.

Palkinnot: Spe I , Spe II, Spe III

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x

kuuraKuura Mallasmäki

Ikä: 16 vuotta
Hoitohevonen: Huiska
Aloittanut Seppeleessä: 13.11.2015

Kuura Mallamäki on yltiösosiaalinen tyttö, jonka puheripulilta on lähes mahdotonta välttyä. On puheenaihe sitten villasukat tai rehtori, saa tämä neiti väännettyä siitä ainakin tunnin keskustelusession. Suoraan silmiin poraavasta jäänsinisestä katseesta on hankala paeta, on se sitten miellyttävä tai aivan toisesta päästä. Olkapäille laskeutuvat kiharat platinablondit hiukset, jotka kyllä sopivat tytön talviseen nimeen. Kuura on persoonallinen, ja ikipirteä neitokainen, joka löytää aina asioiden parhaat puolet. Tyttö rakastaa jokaista vuodenaikaa, ja kuukautta. Hänen pukeutumistyylinsä poikkeaa paljon massateineistä, ja joskus Kuuran voi nähdä 80-luvun elokuvatähtenä tai tulevaisuuden agenttina. Yleisessä käytössä näin talvisin ovat hameet ja villapaidat. Ratsastustaustaa löytyy yli kymmenen vuotta, ja on siinä matkanvarrella jotain opittukin. Myös kilpailutaustaa löytyy, mutta nykyään Kuura tyytyy vain puskaratsasteluun vuokraponinsa kanssa.

Palkinnot: Spe I

Merkit:

x x x x

Lin Kosonen

Ikä: 22 vuotta
Oma hevonen: Moksu
Hoitohevonen: Vappu
Aloittanut Seppeleessä: 10/2020
>>Kaappi

Lin on syntynyt Filippiineillä tammikuussa 1998 ja adoptoitu alle vuoden ikäisenä Suomeen tuiki tavalliseen, hyvään perheeseen. Eksoottisten piirteidensä ja pienen kokonsa vuoksi häntä on lapsena kiusattu koulussa. Lin inhoaa ristiriitaisen kuuloista etu- ja sukunimensä yhdistelmää etenkin jouduttuaan kuulemaan ”Linko”-nimittelyä nuorempana, joten esittäytyy mieluiten pelkällä etunimellään. Ollut lapsesta asti hyvin eläinrakas ja muun adoptioperheensä tavoin vegaani. Aiemmin Linillä on ollut oma poni, mutta nyt hoitelee Vappua aina, kun aikaa liikenee opiskelulta.

Ratsastajana Lin on huolellinen ja teknisesti taitava. Lajin suhteen hän on melko kaikkiruokainen, ja harrastaa yhtä mielellään niin esteitä, koulua kuin maastoiluakin. Mieluiten Lin ratsastaa poneilla, mutta kapuaa tarvittaessa satunnaisesti isommankin ratsun satulaan. Hevostelun lisäksi Lin harrastaa satunnaista vaeltelua ja retkeilyä, muttei mielellään lähde matkaan yksin.

Luonteeltaan Lin on iloinen, ahkera, vastuuntuntoinen ja kiltti - joskus ehkä vähän liiankin naiivi. Toisaalta hän on myös utelias ja hyvä kuuntelija. Lin opiskelee eläinlääketiedettä ja asuu uudessa, valoisassa yksiössä Liekkijärven keskustan laidalla laiskan ja jääräpäisen basenjinsa Ajaxin kanssa.

Palkinnot:

Merkit:

x

linneaLinnea

Ikä: 19 vuotta
Hoitohevonen: Sentti
Aloittanut Seppeleessä: 08.10.2012

Elämäniloinen ja "aina iloinen" sanat kuvastavat Linneaa ehkä eniten. Ei ole päivää jolloin tyttö ei hymyilisi tai piristäisi toisten päivää. Henkeen ja vereen oleva esteratsastaja, sekä ikuinen puoliveristen ystävä ; sellaiseksi monet kuvailisivat häntä. Linnea on kuitenkin myös hyvin epäonninen ja tippuu varmasti maastoretkellä viidenkilometrin säteellä olevaan ainoaan lantakasaan mikä viruu tiellä tai liukastuu , sekä mätkähtää pihan ainoaan kuralätäkköön.

Jos tyttö taas on surullinen niin hän on helposti hiljainen ja omiinoloihinsa vetäytyvä persoona. Tällöin hän on myös mielellään yksin, välttäen muiden seuraa menien kuitenkin mahdollisesti Sentin luokse rauhoittumaan. Linnea luottaa nimittäin täydestä sydämestään hevosiin ja osaakin käsitellä kaikenlaisia konimuksia niin maastakäsin että selästä. Hän on kilpaillut 130cm esteradoilla menestyen, mutta myös kouluratsastus sujuu ongelmitta..

Palkinnot: Spe I, 3xSuper-spe

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

lynnLynn

Ikä: 25 vuotta
Aloittanut Seppeleessä: 12 / 2008

Lynn on kiltti ja ystävällinen ratsastuksenohjaaja. Hän auttaa tarvittaessa Pirreä, entistä työkaveriaan, tämän hevosen liikuttamisessa ja käy tiistaisin koulutunnilla. Välillä Lynn tulee Seppeleeseen ihan vaan viettämään aikaa ystävien ja Daniel-aviomiehen (eihän sitä muualla suunnilleen näe kuin tallissa tai hevosen selässä) kanssa ja muistelemaan menneitä.

Palkinnot: 3 Kohista, 6 Kohista, Spe I, Spe II, Spe III, Spe V, Spe VIII, Spe XVI

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x

maissMaiss

Ikä: 13 vuotta
Hoitohevonen: Siiri
Aloittanut Seppeleessä: 15.01.2010

Maiss on iloinen ja pirtsakka tyttö joka rakastaa poneja yli kaiken. Pituuden vuoksi tyttö onkin luultavasti ikuinen poniratsastaja. Tytöltä ei puutu sisu ja ottaa mielellään haasteet vastaan, vaikka joskus se voi koitua kohtaloksi. On hiusväriltään ja aivoistaan blondi, ja saakin usein kuulla siitä. Huumoria tässä tytössä totisesti on, ellei sitten suututa tyttöä sillä silloin ei armoa saa sillä tämä on itsepäinen kuin aasi. Jos Maissia kaipaa niin tyttö löytyy useimmiten Siirin luota.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III

Merkit:

x x x x

majMaj

Ikä: 13 vuotta
Hoitohevonen: Edi
Aloittanut Seppeleessä: 03.2017

Maj on eläinrakas brunette, josta saa helposti ujon ja hiljaisen ensivaikutelman. Kun tyttöön tutustuu kunnolla, löytyy aran kuoren alta puhelias ja sosiaalinen persoona. Maj on vielä hyvin kokematon ratsastaja, mutta sitäkin innokkaampi oppimaan uutta ja kehittymään niin ratsastuksessa kuin hevosten hoidossakin. Pian 14-vuotiaaksi kääntyvä tyttö hoitaa hänelle uskotut tehtävät huolellisesti ja tunnollisesti ja yrittää aina parhaansa, vaikkei kaikkea vielä osaakaan. Maj tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa ja pyrkii aina olemaan muille ystävällinen. Tyttö on melko kova jännittäjä, mutta hevosten kanssa hän toimii rauhallisesti omasta epävarmuudestaan huolimatta. Ratsastuksen ja Edin apuhoitajana toimimisen ohella Maj soittaa pianoa. Lisäksi tytön perhe omistaa neljä koiraa, joiden kanssa hän touhuilee vapaa-ajallaan.

Palkinnot:

Merkit:

mappeMappe

Ikä: 13 vuotta
Hoitohevonen: Patron
Aloittanut Seppeleessä: 14.9.2012

Mappe on aina läsnä siellä missä tapahtuu ja osallistuu mielellään toimintaan ja keskusteluihinkin, mutta harvemmin itse aloittaa juttelua. Mappe suorittaisi seiskaluokkaa mieluusti tallilta käsin, mutta pakkohan siellä koulussa on joka päivä käväistä. Tässä on kaikin puolin fiksu ja nopeasti oppiva tyttö, joka puuttuu muiden puuhiin joskus ärsyttävästikin. Mappe myös auttaa mielellään kaikessa. Ratsastajana Mappe on ihan osaava, mutta ei pidä yksinään ratsastamisesta. Esteiden hyppääminen on parasta!

Palkinnot: Spe I

Merkit:

x x x x x x x

Martta Allèn

Ikä: 25 vuotta
Hoitohevonen: Paahtis
Aloittanut Seppeleessä: 10/2020
>>Kaappi

Martta on lähtöisin Liekkijärven naapurikunnasta, vuosien varrella tosin koti on löytynyt useammin Suomen rajojen ulko- kuin sisäpuolelta. Poniaikoina kouluratsastuksessa SM-tasollakin startannut Martta lähti täysi-iän kynnyksellä sen aikaisen valmentajansa hevosenhoitajaksi ensin Ruotsiin, mistä myöhemmin vaihtoi estehevosten groomauksen pariin Belgiaan. Syksyllä 2020 alkaneet lääkisopinnot palauttivat punapään takaisin kotimaahan asumaan Liekkijärven keskustaan kerrostalokaksioon australianpaimenkoira Femman kanssa. Arki opiskelijana vie tällä hetkellä ajasta sen verran, että hevosharrastus toimii rentouttavana harrastuksena. Kunnianhimoisena tunnettu Martta ei tässä elämätilanteessa tähtää kirkkaimpaan kärkeen, mutta varmasti sekin aika vielä koittaa. Viileä ulkokuori pitää allaan varsin huumorintajuisen nuoren naisen, joka solahtaa monenlaiseen ihmisjoukkoon mukaan.

Palkinnot:

meeriMeeri

Ikä: 15 vuotta
Hoitohevonen: Frank
Aloittanut Seppeleessä: 20.11.2011

Meeri on huumorintajuinen, vauhdikas ja urheilullinen tyttö. Hevosissa häntä kiehtoo niiden erilaiset persoonat, luotettavuus, vauhti ja arvaamattomuus. Meeriin on helppo tutustua, mutta ystävystyminen ei ole lähellekkään yhtä helppoa. Ratsastaessa tyttö on kärsivällinen, mutta vaativa.

Palkinnot: Spe I

Merkit:

melodyMelody

Ikä: 17 vuotta
Hoitohevonen: Eela
Aloittanut Seppeleessä: 20.11.2011

Melody on edelleen hieman hukassa suomalaisessa maisemassa, mutta se ei estä häntä olemasta mitä mutkattomin tapaus – ainakin kun muistaa, ettei hänen nokkelia huomautuksiaan ole missään nimessä tarkoitettu ilkeilyksi. Melody loistaa osaamisellaan lähes kaikessa hevosiin liittyvässä, mutta on valitettavasti kiinnostuneempi hienoista otsapannoista kuin kilpailemisesta.

mettaMetta

Ikä: 14 vuotta
Hoitohevonen: Sikke
Aloittanut Seppeleessä: 18.04.2010

Metta on pirtsakka ja rempseä luonne; tyttö on jatkuvasti joko huumorintajuinen tai sitten kamalan tyly. Yleensä tutuille ihmisille mukava ja rauhallinen. Mutta kun Metan suututtaa, siinä paljastuu sitten toinen puoli tästä kivasta luonteesta. Metta on suuttuessa kuin tiikeri. Mutta suuttumisia ei tapahdu kovin usein, vaikka tämä tyttö onkin suht herkkä. Metta pitää jaffasta.

Palkinnot: Spe I

Merkit:

x x

miiamariMiia-Mari

Ikä: 17 vuotta
Hoitohevonen: Eppu
Aloittanut Seppeleessä: 20.11.2011

Hieman hajamielinen ja rauhallinen kaveri, jolta ei jutut lopu kesken ihan heti. Peittelee usein epävarmuuttaan vitsailulla, vaikka osaa olla vakavakin jos tilanne niin vaatii. Yleisesti ottaen mukavaa ja helppoa seuraa, mutta kutsumalla tyttöä koko nimellään, muuttuu tyttö varsin kipakaksi. Hevosten käsittelijänä osaa olla tiukka, vaikka sortuukin silloin tällöin lellimään vähän liikaakin. Opiskelee lukiossa toisella luokalla.

miiraMiira

Ikä: 15 vuotta
Hoitohevonen: Myntti
Aloittanut Seppeleessä: 26.08.2011

Miira on kuuteentoista ikävuoteen pian pyrkivä punapää, joka on reilu ja luotettava kaveri, mutta myös melko haavoittuvaista laatua. Hän on hyvin lähestyttävissä, ja auttaa mielellään tuntemattomiakin ihmisiä hymyilevin suin. Miira on omatoiminen, mutta ryhmätyö onnistuu ihan yhtä lailla. Hän ajattelee paljolti optimistisesti, sekä tykkää sulkeutua välillä omaan pieneen haavehuoneeseensa, mutta kulkee silti jalat maassa. Miiraan törmää yleensä hoitohevosensa Myntin karsinalta tai muiden hoitajien luota. Hurahtanut esteratsastuksen saloihin, mutta koulun vääntäminen ei sekään ole hullumpaa.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III, Spe IV

Merkit:

x x x x x x x x x x x x

minttuMinttu

Ikä: 11 vuotta
Hoitohevonen: Humu
Aloittanut Seppeleessä: 11.2.2014

11-vuotias iloinen ja energinen pakattunna n. 150 senttiin, huumorintajua unohtamatta. Pyrkii olemaan aina kiltti kaikille, mutta joskus sattuu niitä huonoja päiviä. Hevosia harrastanut lähemmäs kahdeksan vuotta, jolloin pääsi sedän ravipollen selkään istumaan hetkeksi, ja sen jälkeen mennyt enimmäkseen poneilla. Minttua voi kutsua myös Minzuksi.

Palkinnot: Spe I

Merkit:

x

mirriMirri

Ikä: 15 vuotta
Hoitohevoset: Tiia ja Rensu
Aloittanut Seppeleessä: 26.08.2011

Mirri on päälisinpuolin hiljainen ja ujo tapaus, mutta sisällä asuu energinen ja sosiaalinen tyttö, joka on kiltti ja rehellinen ihmisille. Hän on aina asunut maalla eikä juuri välitä melusta ja melskeestä, mutta toki hän kaipailee välillä toimintaa elämäänsä. Mirri rakastaa hevosten lisäksi myös muita eläimiä ja hänet tapaakin usein lenkeilyttämästä koiraansa tai ratsastamassa.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III, Spe IV

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x

nadjaNadja

Ikä: 12 vuotta
Hoitohevonen: Aristoteles
Aloittanut Seppeleessä: 30.6.2013

Nadja on hyvin huumorintajuinen ja rento tyyppi. Auttaa mielellään muita eikä jännitä uusia ihmisiä ja on lisäksi hyvin puhelias. Tyttöön on siis helppo tutustua, ja Nadjalla on niin tallilla kuin koulussakin iso kaveripiiri. Nadja ärsyyntyy melko helposti, mutta leppyy noin kolmessa sekunnissa. Ei siis kannata pelätä, että olisi loukannut tyttöä suuresti, vaikka vihaiselta näyttäisikin, sillä pian riita on jo unohtunut kokonaan. Kavereitten seurassa nauraa paljon ja on valmis tekemään mitä vain hevosiin liittyvää, oli se sitten täysillä laukkaamista maastossa tai puomien nostelua kentällä kun muut hyppäävät. Ratsastusuransa alkuaikoina Nadja ei päässyt hyppäämään ollenkaan, mutta maastoili sitäkin enemmän. Maastoilu on siksi lähellä tytön sydäntä ja varmasti Nadjan mielestä parasta ratsastuksessa, mutta hyppääminenkin on hauskaa. Eikä se koulujumputuskaan niin paha juttu ole, vaikkei Nadja mikään kouluratsastajaihminen olekaan.

Palkinnot: Spe I

Merkit:

x x x x x x

netteNette

Ikä: 14 vuotta
Hoitohevonen: Lumi
Aloittanut Seppeleessä: 24.04.2016

Nette on 12-vuotias, taidepainotteista sisäoppilaitosta käyvä tyttö. Ulkopuoliset pitävät Netteä usein hiljaisena ja hieman tylsänäkin, mutta tutut tietävät tytön olevan kaikkea muuta. Kaverien seurassa Netestä kuoriutuu oikea rääväsuu, jolle eivät väittelyssä pärjää aina edes aikuiset, ja jonka naurukohtaukset venähtävät välillä puolituntisiksi. Vaikka tytön keskiarvo koulussa hipookin täyttä kymppiä, hänellä leikkaa usein hieman hitaasti, minkä vuoksi huonommin tietävät saattavat pitää häntä hieman idioottina. Kavereille tämä sen sijaan on usein parasta hupia.

Taiteellista ja tieteellistä lahjakkuutta kompensoivat hajamielisyyden lisäksi myös onnettomat fyysiset taidot. Kukaan täysjärkinen ei päästä Netteä urheilukentälle, jollei ole aivan pakko. Tytölle kun on täysin mahdoton ajatus esimerkiksi potkaista palloa ja juosta samaan aikaan. Siinähän kompastuu omiin jalkoihinsa! Nette on myös todella kova jännittämään, johon suurin (joskin ei ainoa) syy on lähes pakonomainen perfektionismi ja siihen liittyvä epäonnistumisen pelko.

Palkinnot: Spe I, Spe II

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x

niaNia Lindholm

Ikä: 14 vuotta
Hoitohevonen: Huiska
Aloittanut Seppeleessä: 26.1.2013

Ujo ja uusissa tilanteissa jopa hieman epävarma tyttö, josta kuitenkin löytyy tuttujen kavereiden ja tuttujen ponien kanssa räväkämpi ja rohkeampikin puolensa. Tottunut ratsastamaan aina poneilla kokonsa vuoksi, joten saa nähdä, miten sopeutuu ja pärjää suomenhevosen kanssa. Nia on varsin hekkä ja tunteellinen ihminen, kokee asiat vahvasti (kuten nuoruuteen kuuluukin). Kadehtii välillä lahjaakkaampia (hevos)ratsastajia, itse kun on ollut aina poniratsastaja.

Palkinnot: Spe I

Merkit:

x x

Nilla

Ikä: 15 vuotta
Hoitohevonen: Aksu
Aloittanut Seppeleessä: 05/2020

Nilla on 15-vuotias heppatyttö ja hän tulee useimmiten kaikkien kanssa toimeen. Hän noudattaa mottoa "elä hetkessä" ja yrittääkin ottaa elämästä kaiken irti. Nilla kertoo melko suoraan ja rehellisesti mitä ajattelee, minkä takia tyttö saattaakin vaikuttaakin tunteettomalta kusipäältä. Kunhan Nillaan tutustuu paremmin, voi huomata, että hän onkin todellisuudessa tosi mukava.

nomppuNomppu

Ikä: 17 vuotta
Hoitohevonen: Liinu
Aloittanut Seppeleessä: 14.9.2012

Nomppu saattaa olla todella hankala tapaus, jos sille tuulelle sattuu. Haukutaan, piikitellään ja nalkutetaan joka asiasta. Mikään ei ole tarpeeksi hyvää tälle neidolle. Nompun luottamuksen voittaa vain pitkän ajan uurastuksen myötä. Sen jälkeen tytöstä ei pääse millään eroon. Nomppu kuuluu siihen luonneryhmään, joka kiintyy lähinnä muutamaan tai yhteen ihmiseen. Tälle henkilölle hän kertoo joka ikisen murheensa ja mieltä vaivaavan asiansa, takertuen kiinni kerjäten huomiota. Nomppu heittää usein vitsiä ja on se porukan "pelle", joskus myös tahtomattaan. Jonakin päivänä tämä viileä lady taas saattaa katsoa sinua nenänvarttaan pitkin paheksuen.

Palkinnot:

Merkit:

x

nuuttiNuutti

Ikä: 18 vuotta
Hoitohevonen: Laila
Aloittanut Seppeleessä: 6.9.2014

Sympaattinen hongankolistaja. Hieman ujo ja herkkä, mutta avoin, lojaali ja hyväsydäminen taitelijasielu. Innostuessaan ja hermostuessaan joskus pikkuisen kömpelö, mutta pyrkii suhtautumaan kaikkiin vastoinkäymisiin lempeästi. Nuutti on melko rohkea, oma itsensä ja hänen lämpimässä seurassaan on helppo olla. Lailan kanssa palauttelee rauhassa mieleensä vuosien varrella opitut taidot ja haluaa määrätietoisesti ja innokkasti oppia lisää ja kehittyä hevosihmisenä. Koulukiemuroiden ja maastoretkien lisäksi osaa myös olla vaan, suuren tamman kaulaan nojaillen ja hellyyttä jakaen.

Palkinnot: Spe I

Merkit:

x x x x x

odelieOdelie

Ikä: 27 vuotta
Oma hevonen: Alex
Aloittanut Seppeleessä: 14.9.2012

Luonteeltaan erittäin avoin ja lempeä nainen, jolta myös temperamenttia suuttuessaan löytyy. Lähes aina hymy huulilla kulkeva tyyppi, joka ei ujostele muiden ihmisten läheisyydessä ja auttaa mielellään joka ongelmatilanteessa, kunhan apua vain rohjetaan kysymään. Odelie on hevosten kanssa paljon kokenut nainen, joka rakastaa harrastaa hevosien kanssa monipuolista liikuntaa. Tunnollinen ja luotettava kouluikäisen pojan äiti, jolta huumorintajua ei puutu, mutta asiallisuus ja hyvät käytöstavat ovat tälle naiselle erittäin vahva uskomus.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

netteOdette

Ikä: 17 vuotta
Hoitohevonen: Reino
Aloittanut Seppeleessä: 03.2017

Ranskalais-suomalainen, 17-vuotias Odette saattaa näyttää tallille kuulumattomalta merkkivaatteissaan ja näyttävässä meikissään. Tytön ujouden ja varautuneisuuden saattaa helposti sekoittaa ylimielisyyteen, mutta pohjimmiltaan Odette on kuitenkin ystävällinen ja huumorintajuinen, mutta ehkä myös hiukan turhamainen tyyppi. Kuusivuotiaana ratsastuksen aloittanut Odette kilpaili Ranskassa este- ja kouluradoilla, mutta kiinnostuksen loputtua ratsastusharrastus jäi tauolle. Suomeen muutettuaan tytön kiinnostus hevosiin heräsi jälleen. Aloitteleekin nyt hevosharrastustaan uudelleen Reinon apuhoitajana.

Palkinnot:

Merkit:

oliviaOlivia

Ikä: 15 vuotta
Hoitohevonen: Sentti
Aloittanut Seppeleessä: 29.5.2015

Olivia on alunperin ruotsalainen, ja kiinnostus hevosiin tuli jo pikku pirpanana. Vauhdikas hurjapää, joka on estepainotteinen, eikä kaihda koskaan ilman satulaa menoa tai maastakäsittelyä. Luonteeltaan pirteä papupata, vaikkei aloitakaan tutustumista oma aloitteisesti, ja temperamenttiäkin löytyy kylliksi, ja suuttuessaan ei ole silti pitkävihainen. Käyttää eriparisukkia. Rakastaa kaviokkaita eläimiä enemmän kuin mitään muuta.

Palkinnot:

Merkit:

x

Oona Koskela

Ikä: 11 vuotta
Hoitohevonen: Eemeli
Aloittanut Seppeleessä: 12/2019
>>Kaappi

Oona on viidesluokkalainen tyttö, joka on hurahtanut hevosiin jo kuusivuotiaana. Oona on aloittanut hevosharrastuksensa Seppeleessä 2013 ja käynyt tunneilla aina tiistaisin. Nykyään tyttö hoitaa shettisori Eemeliä ja haaveilee voittavansa jonain päivänä shettisten MM-kisat Eemelin kanssa. Oona on luonteeltaan iloinen ja reipas, alkuun vieraita kohtaa hieman ujo. Tutustuttuaan tyttö puhuu jatkuvasti ja on kokoajan menossa jonnekin. Oona asuu omakotitalossa Liekkijärven keskustan liepeillä yhdessä äitinsä, isänsä ja kahden marsunsa kanssa. Tytöllä ei ole muita sisaruksia. Oona on syntynyt ja asunut Liekkijärvellä koko ikänsä.

Palkinnot:

Merkit:

x

pihlaPihla

Ikä: 16 vuotta
Hoitohevonen: Loeke
Aloittanut Seppeleessä: 22.09.2013

16-vuotias brunette on ikuinen ponityttö pituutensakin puolesta. Pihla on luonteeltaan huumorintajuinen, pirteä, rauhallinen, mutta toisinaan hieman ujo ja omaan rauhaansa vetäytyvä. Uusiin ihmisiin hän suhtautuu kuitenkin avoimesti ja yrittää olla muille mahdollisimman mukava. Ratsastajana Pihla on enemmän puskaratsastaja tyyppiä ja hänen suosikkipuuhiinsa kuuluukin rauhalliset maastolenkit ilman satulaa ja toisinaan esteiden hyppääminen enemmän tai vähemmän tavoitteellisesti.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III, Spe IV

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

pilviPilvi

Ikä: 17 vuotta
Hoitohevonen: Sentti
Aloittanut Seppeleessä: 20.11.2011

Pilvi on samaan aikaan varsin mystinen, mutta myös täysin suorasanainen nuori neiti joka ei pelkää tulla huomatuksi. Mielipiteitä vaaleaveriköltä löytyy joka lähtöön, mutta harvemmin hän tuo ne muiden tietouteen ellei se ole pakollista eli vähäsanaiseksikin häntä voisi kuvailla. Ensivaikutelma Pilvistä voi olla viileä ja ylimielinen, mutta nuoren naisen alkuun tutustuessa jokainen voi löytää sarkasmilla, huumorintajulla ja pohjattomalla äiti-vaistolla varustetun ahkeran hevosihmisen.

Palkinnot: Spe I, Spe II

Merkit:

x x x x

pinjaPinja

Ikä: 16 vuotta
Hoitohevonen: Eela
Aloittanut Seppeleessä: 19.05.2012

Pinja on kiltti ilopilleri, joka sattuu myös olemaan hieman ujo. Hän osaa tietenkin olla päättävä ja jämerä sekä omaa paljon ystävällisiä piirteitä. Häntä kiinnostaa eniten esteratsastus. Toisaalta hän on myös hyvin laiska eikä jaksa aina esteitä kentälle raahata. Hevosia hän rakastaa ja niiden kanssa puuhailu on aina ollut lähellä hänen sydäntään. Lempirotuja hänellä on monta, mutta jos yksi niistä pitäisi valita niin ensimmäisenä olisi ehdottomasti ruotsin puoliverinen. Hän on silti vähän ponityttöä, koska rakastaa ponien jääräpäisyyttä ja osaa olla niille vähintään yhtä jääräpäinen. Ratsastusharrastuksen kanssa hän on jo elänyt 7 vuotta. Hänen kiinnostuksenkohteensa oli alussa kokonaan kouluratsastuksen puolella, mutta kun pääsi hyppäämään ensimmäiset esteet niin hän ihastui lajiin. Mutta mikä pettymys olisikaan jos puomit ei olisikaan osittain vaalean vihreitä. Niin, tämä on Pinjan lempiväri ja tätä väriä hän suosii todella ahkerasti. Tämä tyttö ystävystyy nopeasti.

Palkinnot: Spe I

Merkit:

x x x x x

pipsaPipsa

Ikä: 20 vuotta
Oma hevonen: Sikke
Aloittanut Seppeleessä: 29.2.2008

Pipsa on iloinen ja reipas hevosihminen, joka tulee toimeen kaikkien kanssa. 16-vuotias tyttö ei turhista niuhota, vaan ottaa elämän rennosti, vaikka osaa hermostua pienistäkin asioista. Ikuiseksi poniratsastajaksi kutsutun Pipsan mielipuuhiin kuuluu hänen omalla Sikke-ponillaan kaahailu, mutta myös kunnon koulutreenikin onnistuu. Hän on rehellinen ja suorasanainen, joten hänen mottonsa kuuluukin “Älä ajattele mitä sanot, vaan sano mitä ajattelet”.

Palkinnot: Pampula 15HM, Pampula 30HM, 3 Kohista, Pampula 50HM, Pampula 100HM, 6 Kohista, Pampula 200HM, Spe I, Spe II, Spe III, Spe IV, Spe V, Spe VI, Spe VII, Spe VIII, Spe IX, Spe X, Spe XI, Kilp I, Kilp II, Spe XII, Spe XIII, Spe XIV, Spe XV, Spe XVI, 10V-Spessu!

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

randiRandi

Ikä: 18 vuotta
Hoitohevonen: Salla
Aloittanut Seppeleessä: 2016

Randi on melko hillitty ja kohtelias uusille tuttavuuksille, mutta kun tyttöön tutustuu, hänestä paljastuu riehakas ja huonoja vitsejä laukova säheltäjä, jolla riittää huumorintajua. Randilla on tapana unohdella asioita, eikä hän ole järin järjestelmällinen. Välillä liiallisuuksiin kasvava uteliaisuus saattaa tytön joskus ongelmiin, mutta yleisesti otten Randi on hyväsydäminen ihminen, joka yrittää tulla kaikkien kanssa toimeen. Randin sydän sykkii isoille hevosille ja häntä kiinostaa etenkin esteratsastus.

Palkinnot: Spe I

Merkit:

x x x x

reegaReega

Ikä: 18 vuotta
Oma hevonen: Susi
Aloittanut Seppeleessä: 2/2008

Rauhallinen ja tyyni Reega on omiaan hevosten kanssa. Tuttujen seurassa hän on huumorintajuinen ja rento, mutta vieraiden kanssa tarvitaan aina jotain rikkomaan jää. Tytsy on menettänyt sydämensä täysin suomenhevosille, ja hänet löytääkin usein puljaamassa oman hevosensa Suden ympäriltä. Reega on myös erityisen perso makealle, eikä koskaan jätä väliin iltapäivä teetä.

Palkinnot: Jambo 30HM, Jambo 50HM, 3 Kohista, Spe I, Spe II

Merkit:

x x x x x x x x x x x x

riellaRiella

Ikä: 19 vuotta
Hoitohevonen: Laila
Aloittanut Seppeleessä: 20.11.2011

Riella on 19-vee pikkuneiti, rääväsuu babyface. Luonteeltaan hän on lojaali, rento ja rempseä sekä nauraa todella paljon. Alkuun Riella saattaa vaikuttaa ujolta mutta tutustuessaan sitä moni ihminen voi miettiä, miksi hän on sitten ollut loppujenlopuksi alussa niin hiljainen ja ujo. Hevosten kanssa tyttö on hyvin rauhallinen ja koostaan huolimatta pärjään monenlaisille hevosille. Ei se pieni koko, vaan se suuri sydän - ja HABA ! Tykkää touhuilla hevosten kanssa kaikenlaista, eikä se ratsastus todellakaan ole pääasia vaan se luottamuksen kerääminen ja se että joka kerta on erilainen.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Kilp I

Merkit:

x x x x x x x x

robertRobert Harrington

Ikä: 22 vuotta
Asuinpaikka Kalla
Aktiivinen Seppeleessä: 2011-2019
Oma hevonen: Harry

Reilu ja rehti kaikkien kaveri, jonka itsetunto on ottanut pienen kolauksen ja vaatii siksi vähän lämmittelyaikaa. Loppupeleissä ihan rempseä ja hyväsydäminen brittiheppu, joka ajattelee paljon muita ja muiden ajatuksia, ja kriiseilee sitten niistä itsekseen. Parantumaton napostelija ja teenlitkijä, sellainen vähän ovimatoksi välillä jäävä jalat maassa -tyyppi, jolta unohtuu aina välillä suomen kieli.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III , Spe IV, Spe V, Spe V, Spe VI, Spe VI

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

rosaRosa

Ikä: 21 vuotta
Hoitohevonen: Kössi
Aloittanut Seppeleessä: 18.9.2014

Rosalie eli Rosa on 21-vuotias, harvinaisen kaunis ja auringonsäteitä ympärilleen levittävä ihminen. Jokaisesta päivästä hän löytää jotain hyvää, oli myrsky tai aurinkoista. Hän kulkee hymy jatkuvasti huulilla, oli hymyn syy sitten mikä tahansa. Rosaa ei voi kuitenkaan kutsua kiltiksi ja helläksi, vaan tältä nuorelta naiselta löytyy kyseisten luonteenpiirteiden lisäksi räväkkyyttä ja sähäkkyyttä, jotka tulevat esiin aina tarpeen tullen. Vaikka tyttö päästeleekin suustaan välillä sammakoita, on hän erityisen mukava ja lempeä ystävilleen ja uusille tutuille, kyse on aina ensivaikutelmasta. Huonoina päivinä on kova mököttämään, vaikka henkisesti kaltoin ei voisi koskaan kohdella ketään (naispuolista), tyytyy yleensä olemaan silloin yhtä juro kuin hoitohevosensa. Kokenut hevosten käsittelijä ja vannoutunut kouluratsastaja, vaikka aikaa löytyy elämään tallin ulkopuolella. Uhkarohkea tyyppi, joka on helppo suostutella villinpään menoon, mutta hevosten kanssa on aina järki matkassa.

Palkinnot: Spe I, Spe II

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x

rosieRosie

Ikä: 14 vuotta
Hoitohevonen: Edi
Aloittanut Seppeleessä: 20.11.2011

Harva tietää päivää jolloin tämä pirtsakka neiti ei olisi nauranut lainkaan. Ainahan sitä on näytettävä ruusuista hymyään, mikä tarttuu herkästi, eikös? Hauskanpidosta ei saa koskaan - siis koskaan - tinkiä. Vahvoja piirteitä ovatkin kekseliäisyys, energisyys ja spontaanisuus - yllätyksiä täynnä! Ensivaikutelma on yleensä rento ja huumorintajuinen, mutta joskus sitä näkee miten tyttö tarkistaa turparemmiä neljättä kertaa peräjälkeen. Ylitarkkuus ja perfektionistisuus sattuu vain joskus ilmenemään hevosten seurassa. Rosie tulee toimeen kaikkien kanssa, niin ärräpäitä päästelevien kovien jätkien kuin hiljaisten ja herttaisten hiirulaistenkin. Joskus vain ronski ja uhkarohkea olemus saa jotkut säpsähtämään päkiöilleen saakka, mutta tähän rellestäjään kannattaa tutustua, koska hänellä on myös hurjan empaattinen ja hyvin hengellinen puoli.

Palkinnot: Spe I

Merkit:

x

Ruut

Ikä: 23 vuotta
Hoitohevonen: Laila
Aloittanut Seppeleessä: 05/2020
>>Kaappi

Työnjohtajan ominaisuudessa Ruut haluaisi itseään kuvattavan karismaattiseksi älyköksi (insinööriopiskelija sentään, kenties vielä joskus valmiskin), jonka päätöksiin ja tekemisiin voi luottaa. Pienestä koostaan huolimatta supliikki likka on vakiinnuttanut asemansa ja auktoriteettinsa niin työ- kuin vapaa-ajan verkostoissaan. Kriittisyys ja tarkkaavaisuus käy naiselta luonnostaan ja tuntuu toisinaan kääntyvän häntä itseään vastaan.

Ruutin vahvuuksiin kuuluu ehdottomasti kyky saavuttaa tavoitteensa – mikä on helppoa siksi, että hän harvemmin tavoittelee turhan suuria. Kun Ruut jotain päättää, hän on valmis tekemään haluamansa eteen kaiken, mitä sen saavuttamiseksi on tehtävä. Pätee erityisesti työasioiden ja hevosten suhteen, mutta muutoin kärsivällisyys voidaan vetää yli kehujen listalta.

Ruut arvostaa suuresti perinteitä, juuria ja perhettä (käsitteenä yhteisiä geenejä laajempana).

Palkinnot:

Merkit:

sallaSalla

Ikä: 17 vuotta
Hoitohevonen: Tollo
Aloittanut Seppeleessä: 07.04.2013

Salla on pirteä, impulsiivinen ja hyväntuulinen, omissa oloissaan pyörivä tallilainen ja henkeen ja vereen huumori-ihmisiä. Nimestä häipynyt loppuosa on käytössä vain virallisissa tilaisuuksissa, joten virallinen (kiusattavan) kiva etunimi on Sallamari, mutta lyhennettyä versiota totellaan jopa paremmin kuin sitä pitkää. Seitsemäntoista vuotta takana ja heppavuosiakin päälle kymmenen, tällä hetkellä yritetään kotiutua Tollon hoitajanpestiin omalla reilun helpon A:n ja 130 cm koulutustasolla takana myös useampiakin hevoshierojakursseja. Vähän päälle sataviisikymmentäsenttinen urheilija ja vesihirmu kera välillä tallilla hyörivän lyhytkarvaisen collienarttu Avan, hymy naamalla satoi tai paistoi. Kahlailee parhaillaan lukiota läpi ja pyörähtää tallilla useimmiten lähinnä hoitelemassa itsekseen, mutta tunkee mielellään mukaan kaikenmaailman kissanristiäisiin ja elää siinä toivossa, että aurinko paistais joskus risukasaankin.

Palkinnot: Spe I

Merkit:

x

samppaSamppa

Ikä: 15 vuotta

Samppa on luonteeltaan leppoisa, melko äänekäs, paljon kiroileva 16-vuotias ärräpäiden päästelijä, joka suorittaa (yleensä) mutisematta määrätyt asiat. Valjastus ravureille on ollut jo monta vuotta kondiksessa, mutta valjakkoajosta ei tiedä yhtikäs mitään, kuten ei kouluratsastuksestakaan. Ystävällinen, arkailematon perusluonteeltaan. Keksii myös vähänkin tylsistyneenä (ja ei niin tylsistyneenä) kaiken maailman pieniä viattomia kepposia muille.

Palkinnot: Spe I

Merkit:

x

sandraSandra

Ikä: 17 vuotta
Hoitohevonen: Aristo
Aloittanut Seppeleessä: 4 /2014

Sandra on jokaisen tallin ilopilleri, josta energiaa ei ikinä puutu! Hän onkin aina valmiina auttamaan, kun sitä pyydetään ja silloinkin, kun sitä ei pyydetä. Ilopilleri on 15-vuotias vedenkestävä hevoshullu. Mustat hiukset omaava neiti on optimistinen, ja tähän on helppo tutustua. Uusille ihmisille Sandrasta voi saada käsityksen "ujo", mitä tuo ei kuitenkaan todellakaan ole, kun häneen tutustuu. Sandralla on harvoin huonoja päiviä, eikä tuolloinkaan hän tiuski tai huuda. Kalpeahkosta tytöstä huomaa kuitenkin heti, jos joku on vialla; silloin neidin pirteys on kaikonnut ja tuo on pitemminkin apaattinen. Sandra on tullut iän ja kokemuksen myötä varmaksi hevosten käsitteliäksi. Hän on aina rauhallinen hevosten kanssa ja pyrkiikin luonnolliseen hevostaitoon. Pirtsakka tyttö on kilpailuhenkinen ja hän pitää kisaamisesta. Toki mitään pakkomiellettä kisailuun ei ole, ja rennompikin ratsastelu maistuu hyvin. Erityisesti kouluratsastus on lähellä Sandran sydätä, mutta esteiden tuomaa vauhtia hän rakastaa myös - eri tavalla vain.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III, Spe IV

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

Sara Blomqvist

Ikä: 18 vuotta
Hoitohevonen: Huiska
Aloittanut Seppeleessä: 05/2020

Sara Emilia Blomqvist on syksyllä 18 vuotta täyttävä suomenruotsalainen tyttö, joka on muuttanut vasta takaisin Suomeen asuttuaan Tukholmassa seitsemän vuoden ajan vanhempiensa kanssa. Saran tunnistaa helposti pitkistä, tummanruskeista hiuksista sekä iloisesta naurusta, joka kuuluu kauas asti tytön seikkaillessa tallilla. Tyttö on todella puhelias ja sosiaalinen ja tutustuu helposti uusiin ihmisiin. Saran sanotaan usein olevan piiloblondi, sillä monestikaan hän ei tajua kaikea tai sitten hän tajuaa asian todella myöhään ja hänelle usin huomautellaan asiasta huvittuneena. Monesti Sara puhuu kaikkea aivan turhaakin ollessaan hyvällä päällä, ja jotkut eivät aina jaksa kuunnella tytön ainaista selitystä kaikesta mahdollisesta ja mahdottomasta. Hevoskokemusta Saralla on jo kohta kahdeksan vuoden ajalta, ja hän onkin nähnyt vaikka minkälaisia hevosia ja poneja upeista puoliverisistä aina suloisiin pikku shettiksiin asti. Tyttö rakastaa vauhtia ja etenkin esteratsastusta, mutta koulu on myös mukavaa jos alla on kiva heppa. Myös maastolenkit kuuluvat tytön ohjelmistoon ja usein elämän lyödessä vasten kasvoja tyttö suuntaa rauhalliselle maastolenkille ilman satulaa tai maastakäsin taluttaen.

Palkinnot:

Merkit:

saraSara

Ikä: 14 vuotta
Sponsoriponi: Bonnie
Aloittanut Seppeleessä: 07 2010

Brunette varuste- ja poniratsastaja. Rakastaa isoja esteitä ja kilpailemista, vaikka heittäytyykin välillä poninsa Bonnien kanssa kouluratsukoksi. Yrittää aina parhaansa eikä pety jos joku menee pieleen. Eli kärsivällinen ratsastaja joka osaa ratsastaa hankalampiakin hevosia ja poneja kokemuksensa ansiosta. Sara on iloinen ja ystävällinen persoona jolle voi tulla puhumaan milloin vain haluaa. Avulias ponityttö jolta ei asennetta puutu.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III, Spe IV, Spe V, Spe VI, Spe VII

Merkit:

x x x x x

sastuSastu

Ikä: 17 vuotta
Oma hevonen: Reimari
Aloittanut Seppeleessä: 05 2008

Jos sinua vastaan kävelee 180-senttinen, kiroileva, oranssitukkainen poikatyttö, olet varmasti nähnyt Sastun. Tunnistusmerkkinä voit myös pitää upeaa, kuumana käyvää oria, sillä Sastu on sen puikoissa. Hieman omalaatuinen persoona, ei mikään lörppäsuu. Ihan mukava, jos sattuu sille päälle, vegetaristi henkeen ja vereen. Omistautunut duunnilleen, koulunkäynti kun ei oikein tahdo kiinnostaa...

Palkinnot: Anttu 15HM, Anttu 30HM, 3 Kohista, Anttu 50HM, Anttu 100HM, 6 Kohista, Spe I, Spe II, Spe I, Spe III, Spe IV, Spe V, Spe VI

Merkit:

x x x x x x x x x x

selenaSelena

Ikä: 13 vuotta
Aloittanut Seppeleessä: 14.9.2012

Selena on 13-vuotias harmaasilmäinen brunette, jolta löytyy positiivisuutta vaikka muille jakaa. Lyhyehkö tyttö tutustuu helposti uusiin ihmisiin, vaikkakin joskus saattaa ujoudenpuuska yllättää. Tyttö saattaa suuttua herkästi, vaikkakin hevosten kanssa löytyy kärsivällisyyttä pitkäksikin aikaa. Pitkävihainen Selena ei kuitenkaan todellakaan ole, vaan riidat unohtuvat jo puolen tunnin päästä.

Palkinnot:

Merkit:

x x x x

simonaSimona Luohonen

Ikä: 13 vuotta
Hoitohevonen: Walma
Aloittanut Seppeleessä: 30.6.2013

Pieni, tuttu porkkanapää joka on menossa mukana milloin vain ja missä vain. Sosiaalinen, mutta myöskin hieman yliherkkä asioille ja saattaa suuttua helposti, mutta pitkävihaisesta kaukana. Simona on oikea ilopilleri, eikä sateisinakaan päivinä surumielistä tekohymyä ole nähtykään. Simbe-lempinimen saanut lettipää on 144-centtinen seiskaluokkalainen joka on aito ponityttö, eikä oikein voi sietää isoja hevosia. Simbe on sosiaalinen, mukava, mutta myöskin äänekäs tapaus. Ponien kanssa toimiessa osaa olla rauhallisesti. Kärsivällisyys nolla kautta viitonen, joten tytölle saa sanoa, jos täytyy odottaa.

Palkinnot: Spe I, Spe II

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x

soffiSofia "Soffi" Hujanen

Ikä: 15 vuotta
Hoitohevonen: Huiska
Aloittanut Seppeleessä: 08.10.2012

Soffi on 15-vuotias, ysiä käyvä, pahemman luokan blondi. Tyttö ei ole blondi pelkästään ulkoisesti, vaan ajattelun taso tuntuu sillon tällöin olevan hurjassa syöksylaskussa. Kyllä siellä jossain tuuheiden vaaleiden kutrien, ja ruskeiden silmien takana piileksii se ihan fiksukin puoli, mutta sitä Soffi ei kovin usein muuten kuin hevosten parissa vilauttele. Soffi on hoikka, ja huolehtii kyllä kunnostaan muun muassa lenkkeilemällä. Hän on aika perso herkuille, joten syytäkin on. Luonteeltaan Soffi on todella avoin, pirteä ja mukava. Hän opastaa mielellään aloittelijoita. Huumorintajuakin löytyy kyllä ja paljonkin, mutta parhaimpien juttujen oivaltamisessa saattaa mennä hetki... Ratsastajana Soffi on hyvin kärsivällinen. Hän jaksaa yrittää aina uudestaan epäonnistumisen jälkeen. Vauhti ja vaaralliset tilanteet ovat aina olleet tytön mieleen, joten esteratsastus on hänelle ehkä se omin laji.

Palkinnot: Spe I

Merkit:

x x

Susanne "Sussu" Lahti

Ikä: 22 vuotta
Asuinpaikka Liekkijärvi
Aktiivinen Seppeleessä:
Oma hevonen: Rotta, Kiira

Susanne Lahti, tutmmin Sussu on 25-vuotias (08.04.1995) punapää. Naisen punaiset ja pörröiset hiukset ylätävt olkapäihin saakka ja yleensä hieman vallattomat etuhiukset onkin näppärästi köytetty pään päälle. Sussu on heiveröinen hieman vajaa 160cm pitkä keijukainen, joka kuitenkin pärjää hyvin minkä vain kokoisen hevosen kanssa. Luonteeltaan Sussu ei ole mikään maailman puheliain ja hän viihtyy omissa oloissaan, mutta kunhan naiseen tutustuu, hänestä tulee esille paljon avoimempi ja puheliaampikin puoli.

Hevoset ovat olleet tärkeä osa Sussun elämää aina ja monia eri hoitohevosia ja vuokrahevosia on Sussulla ehtinyt olla. Seppeleessä hän aloitti ensimmäisen kerran vuonna 2014, jolloin hoitohevosena toimi hurmaava Rotta. Siitä hoidettava kuitenkin vaihtui Rokkiin, jonka jälkeen hoitotaival Seppeleessäkin päättyi. Hieman hiljaisemman hevosaikakauden jälkeen Sussu päätyi ostamaan itselleen Seppeleen kasvatin Kiiran, joka asustaa Liekkijärven pihatossa. Kun Seppeleessä avautui Huhtikuussa 2017 mahdollisuus hoitajan hommille, päätyi Sussu Polarin hoitajaksi pitkän harkinnan jälkeen. Hyvin aika riittää omalle hevoselle ja hoitoponille!

taruTaru

Ikä: 15 vuotta
Hoitohevonen: Humu
Aloittanut Seppeleessä: 08.10.2012

Taru on varsin mukava ja hauska persoona, johon on helppo tutustua. Tällä 15vuotiaalla neidillä on kumma taipumus nauraa lähes koko ajan, mutta onhan se hyvä että huumorintajua löytyy. Taru on niin sanotusti "hullu", koska on keksimässä aina jotain uutta ja jännää tavallisten tallipäivien ohella. Peltolaukkaan ja esteisiin huumautunut, korpinmustat hiukset omaava tyttö on myös mitä luotettavin ystävä. Tarun tavaramerkkinä toimii säänmukaisesti pukeutuminen, mutta varsinkin talvella Taru on sonnustautunut paksuun vaatekerrokseen.

Palkinnot: Spe I

Merkit:

x x x x x x

turoTuro Turpela

Ikä: 24 vuotta
Koulutus ja ammatti: Hevosenhoitaja / Tallityöntekijä

>>Kaappi

Turo on söpö parikymppinen nuorukainen, joka saa tytöt hykertelemään pelkällä läsnäolollaan. Luonteenlaadultaan Turo on ahkera ja periksiantamaton, mutta vastapainona hiljainen ja erittäin ujo. Pidättyvän kuoren alta paljastuu kuitenkin herkkä ja lempeä nuorimies. Turolla on kattava kokemus nuorista hevosista ja esteratsastuksesta, ja hänet tunnetaankin vauhdikkaasta ratsastuksesta. Turo auttaa Seppeleessä tallitöissä ja hevosten läpiratsastuksessa.

vanessaVanessa

Ikä: 19 vuotta
Hoitohevoset: Oili ja Charlie
Aloittanut Seppeleessä: 6/2017

Vanessa on 19-vuotias aina hymyssä suin ympäriinsä kulkeva vihreäsilmäinen blondi. Hän on niitä tyttöjä, jotka käyvät tallilla suurella työmoraalilla, hän on niitä tyttöjä, jotka tarttuvat talikkoon empimättä ja rientävät henkilökunnan apuun kysymättä. Hän pitää aina huolen, että kaikilla hevosilla on kaikki hyvin ja oma hoitohevonen on varusteineen tiptop kunnossa. Vanessa on maanläheinen nuori ja vaeltaa mieluusti metsissä ihastelemassa luontoa ja maisemia. Hevosten lisäksi hänen heikkoutensa on linnut, joita bongailee vaeltaessaan maastoissa hevosen kanssa tai ilman. Vanessa on aina ystävällinen ja avulias, ulkonäöltään kuin pieni muodokas keijukainen. Hän on rauhallinen eikä puhele turhia, tykkää pukeutua simppelisti, vartalonmyötäisesti, mutta muodikkaasti. Hevosten kanssa erittäin helläkätinen ja kokenut neito, joka haastaa itseään aina aavistuksen parempaan suoritukseen.

Palkinnot: Spe I, Spe II

Merkit:

x x x x

Verna

Ikä: 21 vuotta
Hoitohevonen: Sinta
Aloittanut Seppeleessä: 05/2020

Verna Salo, 21-vuotias hyväntuulisuuden tavoittelija (ellei oteta huomioon lähikaupan viimeisten aukiolotuntien kassavuoroja ja turhauttavaa asiakaspalvelufeikkihymyä vaativia hetkiä) ja suurten tunteiden nainen.

Itsestään ja omasta elämästään Verna käyttäisi luultavasti sanoja rajoja rikkova, aikaansaava ja utelias. Vernan ystävät kuvailisivat häntä iloiseksi, hauskaksi ja luovaksi ratkaisijaksi, ja parhaat ystävät jollain kahjolla tavalla maailman parhaaksi, luotettavimmaksi ja herkimmäksi tyypiksi. Kotona lähes kaiken ajan vie siivoaminen (mitä oikeastaan ei edes uskoisi asuntoon astellessa), päiväunet ja kaikenlainen haaveilu koskien muun muassa kesämekkoja ja koiranpentuja. Kavereitten seura ja pitkiksi venyvät kesäillat ovat kuitenkin niitä elämän tärkeimpiä asioita. Harmi vaan, että kaikki parhaat ystävät ovat päätyneet eri puolille Suomea ja maailmaa!

Vernan historia hevosten kanssa on suhteellisen pitkä (kuten myös hiljattain päättynyt heppailutauko), mutta karvakorvista erillään olemisen käytyä ylitsepääsemättömän vaikeaksi mikään ei saisi häntä pysymään enää poissa tallilta. Hevosten kanssa järkevällä ja kärsivällisellä tyypillä on taustaa vähän kaikenlaisesta ratsastamisesta, mutta pääpaino ja mielenkiinto on ajanut aina lopulta eniten pitkille maastoretkille ja rapsuttelutuokioihin peltojen reunoille. Ratsastajana Verna on oikeasti nopea oppimaan eikä luovuta helposti niinä päivinä kun vaan sattuu eksymään kentälle koululiikkeitä hinkuttamaan. Pieni ryhtiliike voisi toki ratsastustaitojen mieleen palauttamisen muodossa olla tarpeen. Tunneille siis mars!

Palkinnot:

Merkit:

wearWear

Ikä: 19 vuotta
Ex/vuokrahevonen: Taiga
Aloittanut Seppeleessä: 09 2007

Wearin perusluonteeseen kuuluu pieni varautuneisuus uusia ihmisiä kohtaan. Tyttö on kuitenkin ujoudestaan huolimatta ystävällinen ja avulias. Helposti punastuvan Wearin voit tunnistaa pitkistä, vaaleista hiuksista ja ystävällisestä hymystä.

Palkinnot: Taiga 15HM, Taiga 30HM, Taiga 50HM, Taiga 100HM, Taiga 150HM, Taiga 200HM, 3 Kohista, Spe I, Spe II, Spe III

Merkit:

x x x x x x x x x x x

wenlaWenla Grenholm

Ikä: 18 vuotta
Hoitohevonen: Gitta
Aloittanut Seppeleessä: 6.9.2014

Wenla on helposti lähestyttävä ja puhelias lukiolainen, joka tunnetaan aavistuksen ylidramaattisena. Wenla on äkkipikainen persoonaa, joka kiihtyy nollasta sataan sekunneissa. Osaa kuitenkin myös pitää suunsa kiinni ja olla hyvä ystävä. Wenla on vajaa 160cm pitkä blondi, jonka tunnusmerkki on leveä hammashymy. Ratsastajana melko kaikkiruokainen, joskin esteet ovat aina olleet enemmän oma juttu. Pitää itseään poniratsastajana, ja niinpä hoitoponina toimii perinteinen äksy ratsastuskouluponi, Gitta.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III, Spe IV

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

Wilma

Ikä: 14 vuotta
Hoitohevonen: Hestia
Aloittanut Seppeleessä: 05/2020

Wilma on pieni, punatukkainen rämäpää, joka saattaa vaikuttaa ensialkuun hiljaiselta ja rauhalliselta tytöltä. Sitä tämä ei kuitenkaan ole, päinvastoin, Wilma on äänekäs, iloinen ja puhelias tyttö, josta riittää kyllä desibelejä. Hyvä ja luotettava ystävä, joka ottaa kaikki ihmiset vastaan sellaisina kuin he ovat. Ikuisen poniratsastajan mieleen ovat erityisesti esteet sekä maastoilu, mutta tämä varsin kaikkiruokainen tyttö ei nyrpistä nenäänsä millekään. Kokonsakin puolesta lämpenee enemmän poneille kuin valtaville jättihevosille. Luodinkestävä hevostyttö, joka asettaa hevoset aina kaiken muun edelle.

Palkinnot:

Merkit:

wiluWilu

Ikä: 15 vuotta
Hoitohevonen: Huiska
Aloittanut Seppeleessä: 30.6.2013

Wilhelmiina, tutummin Wilu, on aina yhtä iloinen. Tyttö tulee yleensä toimeen kaikkien kanssa, mutta saattaa vaikuttaa aluksi ujolta. Kikkurapään bongailet helpoiten chillailemasta tai Huiskan kanssa oleskelemassa.

Merkit:

x

yasminYasmin

Ikä: 16 vuotta
Hoitohevvoset: Lemon
Aloittanut Seppeleessä: 5.11.2015

Ujo, hyväsydäminen Yasmin ei ole ehkä tallin räiskyvin persoona, mutta sitäkin lempeämpi ja vilpittömämpi. Yasmin huomaa pesemättä jääneet kuolaimet, likaiset pintelit ja allapäin olevat hoitajat, ja yrittää aina auttaa parhaansa mukaan. Hoitajana hän rakastaa arkipäiväistä puuhailua, eikä ole erityisen kunnianhimoinen ratsastaja.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III

Merkit:

x x x x x x