Henkilöt

Henkilökunta

emmyEmily "Emmy" Daukes

Ikä: 22 vuotta
Työtehtävä: Tallin omistaja
Oma hevonen: Chico
Vanhat hoitohevoset: Patron, Kurbus
Aloittanut Seppeleessä: 28.9.2012
>>Kaappi

Emmy on parikymppinen suomalais-amerikkalaiset juuret omaava blondi. Amerikkailainen tausta näkyy Emmyssä helposti lähestyttävänä persoonana ja puheliaisuutena. Emmy omaa villin ja hieman oudon huumorintajun ja positiivisen asenteen elämään, hän myös laukoo piikitteleviä kommentteja ystävilleen pilke silmäkulmassa, ja yrittää aina keventää kiusallisia hiljaisuuksia tai vaikeita tilanteita (sopimattomilla) vitseillä. Hevosten kanssa Emmy on määrätietoinen ja rakastaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III, Spe IV, Spe V, Spe VI, Spe VII, Spe VIII, Spe IX, 3xSuper-spe, Spe X

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

salmaSalma Stjärndahl

Ikä: 21 vuotta
Työtehtävä: Tallin omistaja
Omat hevoset: Agi, Bonnie ja Bliss
Aloittanut Seppeleessä: 08.10.2012
>>Kaappi

Salma on niitä ihmisiä, jotka jotenkin aina onnistuvat näkemään sen kultareunuksen sadepilvessä. Hän tulee toimeen monenlaisten persoonallisuuksien kanssa ja viettää iltansa mieluusti tallitöiden lomassa rupatellen. Rauhallisena, maalaisjärkevänä käytännön ihmisenä hän on se pelastava enkeli, joka rientää paikalle, kun jossakin tarvitaan apua tai lohduttavaa olkapäätä. Hän on reipas ja rehellinen, usein suorasanainenkin, ja tutustuu uusiin ihmisiin melkein huomaamattaan hymyilemällä ystävällisesti ja heittäytymällä keskusteluun. Salma kiintyy nopeasti ihmisiin ja on ystävilleen aina lähellä.

Hevosten kanssa Salma on monesti hieman perfektionisti. Hän pyrkii olemaan johdonmukainen, miellyttävä johtaja, jonka kanssa on mukava tehdä töitä. Niin tavallinen tallipuuhailu kuin kisaaminenkin sykähdyttää häntä. Pikkutyttönä seurakisoissa ramppaaminen on takonut hänelle hyvät kisahermot, ja stressi ilmenee vasta kisojen jälkeen, jolloin hän mielellään vie hevosensa pitkälle, rauhalliselle maastokävelylle sulattelemaan tapahtunutta. Ratsastajan lisäksi Salma on henkeen ja vereen maastakäsin-puuhailija, joka nauttii suunnattomasti saadessaan vain viettää aikaa tallilla erilaisia pikkuaskareita tehden.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III, Spe IV, Spe V, Spe VI, Spe VII, Spe VIII, Spe IX

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

pirrePiritta

Ikä: 28 vuotta
Koulutus ja ammatti: Ratsastuksenohjaaja, opiskelee valmentajaksi
Oma hevonen: Ransu
Vanhat hevoset: Tikru

Pirtsakka ja väsymätön Piritta on työskennellyt hevosten parissa koko ikänsä. Vietettyään viimeiset vuodet ratsuttajana nimekkään esteratsastajan leivissä nainen alkoi kaivata sitä, mitä alunperin kouluttautui tekemään - opettamista. Nykyään Piritta pitää Seppeleessä estetunteja ja kouluttaa ohessa Väinöä, joka on hänellä ylläpidossa. Pirre on reilu opettaja, jolla on roimasti kokemusta esteratsastuksesta. Hänen tunneillaan ei aina pääse helpolla, mutta onnistumisen kokemuksista pääsee nauttimaan jokainen ratsastaja.

hanskiHannele "Hanski" Appelgren

Ikä: 50 vuotta
Työtehtävä: Estetuntien opettaja
Koulutus ja ammatti: Ratsastuksenopettaja

Hanski on yhteiskäyttöhahmo! Näin varaat estetunnin pitämisen Hanskilla.

Vapise, sillä vuosikymmenten kokemus on saapunut Seppeleeseen. Mikä lottovoitto, että saatiin Pirittan sairasloman sijaiseksi takavuosien kansallinen huippu! Hannele "Hanski" Appelgren voitti SM-kultaa hevosellaan Pelegro ja kahmi muitakin kimaltelevia mitaleita. Hanskin valmennuksiin halusivat kaikki, paitsi nuori Piritta, jota huippu saattoi kutsua lihavaksi itupottusäkiksi sen kerran, kun Pirreä valmensi. Mutta hei, menneet on menneitä! Nyt entinen kilparatsastaja on armollisesti laskenut saappaanpohjansa Seppeleen maille ja tullut jakamaan osaamistaan, viisauttaan ja kokemustaan. Hanski laittaa vielä asiat järjestykseen, saattepa nähdä.

Hannele on topakka, ehkä hieeenoisesti teinivuosikymmenelleen tyylinsä kanssa jumahtanut emakko nainen. Hän ei välttämättä ole enää ihan nuoruusvuosien huippu-urheilijan kunnossa, mutta viisaushan ei ole vähentynyt saati vanhentunut. Merkillepantava piirre Hanskissa on pistävät, melkeinpä mustanruskeat silmät, jotka näkevät kaiken.

pyryPyry Kallio

Ikä: 22 vuotta
Työtehtävä: Tallityöntekijä
Oma hevonen: Iita
Vanhat hoitohevoset: Reino
Aloittanut Seppeleessä: 6.9.2014
>>Kaappi

Pyry on lävistetty nörttipoika, joka sai hevoskärpäsen pureman isosiskon harrastuksen myötä. Reilu ja avulias, välilä tosin iskee ujouskohtaus. Löytyy usein kirjan tai tietokoneen äärestä, kun ei ole päiväunelmoimassa tieteiskirjaseikkailuista tai pienoismallikokoelman kartuttamisesta. Kömpelö söhlääjä, jolla on usein niin kiire, että jalat sotkeutuvat toisiinsa ja ajatus jää matkalle. Hevosten kanssa harrastaa rennosti, ratsastustaso on luokkaa puska Ö, mutta hoitotehtävät ovat tuttua juttua. Hän ehtikin toimia useamman vuoden siskon kisahoitajana, mutta hevostelu päättyi pahaan selästä suistumiseen ja jätti jälkeensä ratsastuspelon, josta pikkuhiljaa olisi tarkotus päästä eroon.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III, Spe V, Spe V, Spe VI, Spe VII

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

inkeriInkeri Johansen

Ikä: 21 vuotta
Työtehtävä: Tallityöntekijä
Oma hevonen: Siiri
Aloittanut Seppeleessä: 20.11.2011
>>Kaappi

Taskukokoinen Inksu on Seppeleen ehdoton draamakuningatar, joka hoitaa itsensä jos jonkinlaisiin tilanteisiin ja ongelmiin tämän tästä - tosin tahtomattaan. Tallin käytävillä raikuu suurimman osan ajasta blondin, ponien ja esteratsastuksen nimeen vannovan tytön iloinen nauru, mutta vaihtoehtoisesti tuo saatetaan bongata päästelemässä ilmoille sellaista tekstiä sellaisella volyymilla, että poniäidit pyörtyvät kauhusta. Kuuntelijana Inkeri ei ehkä ole maailman paras, mutta tylsää, hiljaista tai huumorintajutonta seuraa ei hänestä saa tekemälläkään.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III, Spe IV, Kilp I, Spe V, Spe VI, Spe VII, Spe VIII, Spe IX, Spe X, Spe XI, Spe XII, Spe XIII, Spe IX

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

turoTuro Turpela

Ikä: 22 vuotta
Koulutus ja ammatti: Hevosenhoitaja / Tallityöntekijä

>>Kaappi

Turo on söpö parikymppinen nuorukainen, joka saa tytöt hykertelemään pelkällä läsnäolollaan. Luonteenlaadultaan Turo on ahkera ja periksiantamaton, mutta vastapainona hiljainen ja erittäin ujo. Pidättyvän kuoren alta paljastuu kuitenkin herkkä ja lempeä nuorimies. Turolla on kattava kokemus nuorista hevosista ja esteratsastuksesta, ja hänet tunnetaankin vauhdikkaasta ratsastuksesta. Turo auttaa Seppeleessä tallitöissä ja hevosten läpiratsastuksessa.

anneAnne Ollila

Ikä: 41 vuotta
Koulutus: Ratsastuksenopettaja
Oma hevonen: Ei omaa hevosta tällä hetkellä

>>Kaappi

Seppeleen vanha omistaja. Nykyään pitää koulutunteja muutaman kerran viikossa ja pääasiassa pyörittää miehensä kanssa vaellustallia.

daniel Daniel Susineva

Ikä: 26 vuotta
Työtehtävä: Kouluratsastustuntien opettaja
Oma hevonen: Zodiac
Aloittanut Seppeleessä: 25.09.2011

Daniel on tallin oma mörökölli, joka tuhahtelee ja murahtelee kotoisasti milloin missäkin nurkassa. Pohjimmiltaan hän on mukava huumorimies, mutta etenkin nuorimmille tallitytöille antaa usein juron kuvan itsestään. Hieman turhamaisen miehen viimeistellyn kuoren alle kurkatessaan löytää ihan kelpo kaverin ja kivipesunkestävän hevosihmisen: Daniel löysi vuosien päämäärättömän seilaamisen jälkeen itselleen sopivan urapolun ja on tätä nykyä ratsuttaja. Ketään ei yllättänyt, kun mies suuntautui urallaan kouluhevosiin. Ratsastuksen suhteen Daniel on pedantti pilkunviilaaja.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III, Spe IV, Spe V, Kilp I, Spe VI, Spe VII, Spe VIII, Spe IX

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

Tallilaiset

Aava Punavuori

Ikä: 18 vuotta
Hoitohevonen: Peck
Aloittanut Seppeleessä: 12/2019

Aava on aloittanut ratsastuksen viisivuotiaana. Tuolloin ainoa lähitalli oli naapurin islanninhevosia kasvattava siittola. Tallissa oli muutama vanhempi eläkeläishevonen, joilla Aava aloitti ratsastuksen. Aavan rakkaus oli punarautias islanninhevostamma Rüna. Kun Aava oppi ratsastamaan islanninhevosilla ja ylipäänsä, hän sai kokeilla erihevosia. Rünan lisäksi Aavan mieleen jäivät kirjava Vetur-ruuna ja haastava, mutta edelleen Aavan lemppari musta Svarri ruuna. Alkuvuotensa Aava ratsasti vain Rünalla ja Veturilla. Aava ihaili islanninhevosten kahta ylimääräistä askellajia, passia ja tölttiä. Kun Aava kehittyi, hän halusi kokeilla Svarria. Tuota tulisielua. Aava ihastui Svarriin. Ruuna oli hankala, mutta Aava ymmärsi Svarria. Sillä oli ikävä kotiin. Kun Rünalle tuli paha ihottuma, Aava tuli surulliseksi. Pian sen jälkeen tytön perhe muutti. Tuohon aikaan Aava oli jo 11. Hän etsi lähitallin, jossa oli Aavan harmiksi vain puoliverisiä. Isoista hevosista tyttö ei pitänyt laisinkaan. Pari vuotta hän niillä ratsasteli, kunnes Aava alkoi etsiä vuokrahevosta. Pian se jo löytyikin, Olaf niminen tummanruunikko issikkaruuna. Aava vuokrasi sitä yhteensä viisi vuotta. Kun Aavasta tuli täysi-ikäinen, hän olisi ostanut Olafin. Mutta ruunaparka kuoli ähkyyn pari päivää Aavan synttäreiden jälkeen. Sen jälkeen Aava On etsinyt uutta hoitoponi. Ja sitten hän löysi Peckin.

Luonteeltaan Aava on hiljaista tyyppiä. Tyttö viihtyy itsekseen. Hän on kotonaan eläinten kanssa, luonnon keskellä. Aava on kyllä pohjimmiltaan kiltti, vaikka aluksi vaikuttaa vain ujolta nörtiltä. Aavaan on helppo tutustua, jos osaa käyttäytyä oikealla tavalla. Aava on luotettava ystävä. Vaikka mieluummin Aava puuhailisi hevosten kanssa.

Palkinnot:

Merkit:

adalindAdalind Larsson

Ikä: 19 vuotta
Oma hevonen: Lytty
Vanhat hevoset: Solttu (sponsorihevonen)
Aloittanut Seppeleessä: 01.11.2015

Adalind Larsson on suomenruotsalainen rikas nuori nainen, joka on hevostellut koko ikänsä, vaikka hänen vanhempansa eivät hevosista välittäneetkään. Sen takia hän on oppinut tekemään kovasti työtä haluamiensa asioiden eteen. Adalind onkin hyvin järkähtämätön ja itsevarma henkilö, jota ei pelota ottaa uusia haasteita vastaan. Sen takia saattaa antaa joillekin jopa ylimielisen kuvan itsestään ja rikkaana oleminen ei aina edesauta asiaa. Muuten on kyllä ystävällinen ja iloinen persoona, eikä jännitä tuntemattomienkaan ihmisten seurassa. Oli aiemmin vannoutunut esteratsastaja, mutta kevään 2015 esteonnettomuuden jälkeen on ratsastanut ainoastaan puskaillen, mutta nyt kaipasi jo takaisin tavoitteellisempaan ratsastukseen.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III

Merkit:

x x x

aleksanteriAleksanteri Holma

Ikä: 20 vuotta
Hoitohevonen: Punkku
Aloittanut Seppeleessä: 29.5.2015
>>Kaappi

Aleksanteri Holma on viisihenkisen sisarusparven ainoa poika, jonka niskaan on kaadettu koko lapsuusaika niin paljon kannustusta ja huomiota, että eihän siitä kovin tervettä lopputulosta voinutkaan tulla. Välivuottaan aloitteleva Aleksanteri on yleensä kaveri kaikkien mieleen, mutta henkisen itsensä löytämisen kanssa suunnilleen 15-vuotiaan tasolla. Nynnyilynsä ja epävarmuutensa hän peittää väläyttämällä kauniin hammashymyn ja väkertämällä sitten huolimattomasti lopputuloksia, jotka ovat reilusti sinne päin. Kilpailutilanteessa Aleksanteri vannoo kaikki keinot sallittu -taktiikkaan, minkä vuoksi valveutuneimmat kaverit ovat tajunneet jättää yllytyshullun korvista pois kaiken, minkä voisi lukea haasteeksi. Jos Aleksanterin juttuja jaksaa kuunnella riittävän pitkään, hän saattaa olla lopulta lohduttavan pidettävä ja syvällinen.

Hevosten kanssa Aleksanteri on hyvää tarkoittava huithapeli. Huono sää tai yrmyilevä hevonen harvemmin saavat hänet luovuttamaan, tylsistyminen taas alle sadasosasekunnissa. Aleksanterin salainen pahe on istuntatunnit: niitä hän jaksaa hinkuttaa vaikka puoli elämää. Esteillä hän haluaa mennä korkealta ja voittaa, maahan kaivettujen puomien kanssa pelaamista hän ei voi sietää. Hoitajana Aleksanteri on hellämielinen ja päättäväinen.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III

Merkit:

x x x x x x x x x x

alviinaAlviina Herrala

Ikä: 19 vuotta
Oma hevonen: Charlie
Aloittanut Seppeleessä: 2015

Herttaiselta naapurintytöltä näyttävästä Alviinasta tuli Ransun kisahoitaja kuin varkain. Ystäviensä mukana tallille vasta yläasteikäisenä kulkeutunut Alviina ratsastaa vain silloin tällöin ja hallitsee perusasiat. Hevosten hoitamisesta ja valokuvaamisesta nauttiva mansikkablondi on kuitenkin huolellinen ja avulias tallityttö. Alviinaa on helppo pitää viattomuuden perikuvana, joka ei ikinä aiheuttaisi minkäänlaista hämminkiä tai mielipahaa kenellekään.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III

Merkit:

x x x x

brittaBritta

Ikä: 20 vuotta
Oma hevonen: Hype
Aloittanut Seppeleessä: 19.05.2012

Hevosten kanssa kokenut Britta on kaikkien kaveri-tyyppinen supersosiaalinen tyttö, jonka kanssa on helppo tulla toimeen. Periksiantamaton perfektionisti on kehittynyt vuosien varrella taitavaksi ratsastajaksi ja hevosenkäsittelijäksi niin este-, koulu- kuin ravipuolellakin ja rakastaa monipuolista touhuilua. Yllättävän kilpailuhenkinen, Ahvenanmaalta takaisin Liekkijärvelle muuttanut Britta on helppo yllyttää mukaan typeryksiin etenkin paita-peppunsa Inkerin toimesta. Suututettuna oikea pahanilmanlintu, vaikka kuinka yrittäisi olla välittämättä. Yleensä tyttö ei kuitenkaan ole pitkävihainen eikä ota asioita liian tosissaan - onhan brunette tunnettu huumorintajustaan ja siitä, kuinka tykkää naljailla muille, pääosin hyväntahtoisesti. Kieli vaihtuu suomen lisäksi sujuvasti englantiin ja ruotsiin.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III, Spe IV, Spe V Kilp I, Spe VI, Spe VII

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

cellaCella Talve

Ikä: 21 vuotta
Hoitohevonen: Windi
Aloittanut Seppeleessä: 10.10.2014
>>Kaappi

Cella on räiskyvä ja melkein hävyttömän itsevarma naisenpuolikas, jolla on paha tapa puhua ennen kuin ajattelee. Kovaääninen kiroilu ja reikäpäinen asenne elämään tulevat onneksi hyvän sydämen, hurtin huumorintajun ja terävän järjenjuoksun kylkiäisinä – aivan menetetty tapaus pellavapää ei siis ole, ainakaan vielä. Ytimiään myöten uskollinen ystävilleen, iänikuisille talliverkkareilleen ja mahdollisimman kahjoille ongelmahevosilleen. Pesun- ja luultavasti luodinkestäväkin hevosnainen, joka pitkän kouluratsastustaustan jälkeen otti ja menetti sielunsa lännenratsastukselle.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III, Spe IV, Spe V, Spe VI, Spe VII, Spe VIII

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

Edith Lundán

Ikä: 22 vuotta
Hoitohevonen: Agi
Aloittanut Seppeleessä: 08/2018

Edith on monen mutkan kautta maalle päätynyt kaupunkilaistyttö. Hän on kaksikielinen ja vähän bättre folk, ja huoliteltu ulkokuori sekä ujous antavat helposti koppavan ensivaikutelman. Kuoren alta löytyy kuitenkin varsin mukava ja sydämellinen nuori nainen, joka viihtyy parhaiten yksin tai pienessä porukassa. Rikkaasta perheestään huolimatta Edith ei ole päässyt helpolla ratsastajanurallaan eikä pelkää liata käsiään tallitöissä.

Palkinnot:

Merkit:

Emmanuel "Manny" de Vito

Ikä: 25 vuotta
Hoitohevonen: Arktik
Aloittanut Seppeleessä: 05/2020

Italialaiset sukujuuret omaava Manny on ulkoisesti kuin elävä naisten päiväuni: usein nutturalla oleva musta tukka, äidiltä perityt vihreät silmät, talvisinkin päivettyneen näköinen iho ja kroppa kuin jumalalla. Rikkaan bisnesgurun poika on kuitenkin tiukasti jalat maassa ja oikea luonnonlapsi, jota ei pintaliitoelämä kiinnosta. Hiljainen ja introvertti Manny on kyllä kohtelias, mutta ihmisiä paremmin nuorukainen viihtyy eläinten parissa. Työtään metsäkonefirmassa inhoava Manny rentoutuukin mielellään Seppeleessä hevosten kanssa tai kotonaan kitaraa soitellen, puutarhatöitä tehden tai Bonnie-koiransa kanssa puuhastellen.

Palkinnot:

Merkit:

Hely Nyman

Ikä: 19 vuotta
Hoitohevonen: Halla
Aloittanut Seppeleessä: 02/2020

Helyä osuvampaa nimeä eivät olisi Nymanit voineet tyttärelleen kehitellä: suu tiukkana viivana paikasta toiseen vaeltava tyttö on valkea kuin kalkkilaivan kapteeni ja niin siro, että sen voisi kuvitella särkyvän kosketuksesta. Helyn persoonallisuus on hiljainen ja kolkko, eikä kyseessä ole mikään mikään kaikkein huumorintajuisin tapaus - saatika sitten helposti lähestyttävä... tyttöä voisi luulla ensiväkemältä aikamoiseksi tiukkapipoksi, mutta pohjimmiltaan hän on empaattinen ja miltei herttainen tyyppi. Hevosrintamalla Hely on ikuinen ponityttö sekä ahkera perfektionistitreenaaja, joka haaveilee olevansa tulevaisuudessa esteratojen kuningatar. Mikään luonnonlahjakkuus hän ei kuitenkaan ole, joten saa nähdä tuleeko haaveista koskaan totta...

Palkinnot:

Merkit:

Jade

Ikä: vuotta
Hoitohevonen: Lumi
Aloittanut Seppeleessä:

Palkinnot:

Merkit:

Jinna Peltola

Ikä: vuotta
Hoitohevonen: Vappu
Aloittanut Seppeleessä:

Palkinnot:

Merkit:

Julia Havukoski

Ikä: vuotta
Hoitohevonen: Hestia
Aloittanut Seppeleessä:

Palkinnot:

Merkit:

Kaija Salokannel

Ikä: vuotta
Vuokrahevonen: Poem
Aloittanut Seppeleessä: /2020

Palkinnot:

Merkit:

Kaspian

Ikä: vuotta
Oma hevonen: Lasse
Aloittanut Seppeleessä:

Palkinnot:

Merkit:

Kurre Blom

Ikä: 14 vuotta
Aloittanut Seppeleessä: 01/2020

Kurre on sinnikäs tuntiratsastaja, joka haluaa kehittyä. Harmillisesti Kurrella ei ole rahaa ratsastaa kuin kerran viikossa. Valmennuksiin osallistumiset hän kustantaa jakamalla mainoksia. Luonteeltaan hän on vähäsanainen, mutta viihtyy silti paremmin ihmisjoukoissa kuin yksinään. Todellinen keskittymisen

Palkinnot:

Merkit:

Liinu Karhula

Ikä: vuotta
Oma hevonen: Whinny
Aloittanut Seppeleessä: 06/2020

Liinu ei ole niitä ihmisiä, jotka tekevät itsestään tilanteessa kuin tilanteessa itsestään numeron. Hän on tavallinen tyttö, tavallisesta perheestä.

Alkoholia kuluu ehkä lasillisen verran kerran kaks vuodessa, tupakka ei todellakaan huulessa roiku, meikkiä saattaa olla ehkä ripsarin verran ja pukeutuminen on tyyliä huppari & farkut. Liinu on hiljainen, ujo ja omaa rauhaa rakastava nuori nainen. Ja siitä huolimatta ihastuu todella helposti. Ei tarvita vastakkaiselta sukupuolelta kuin hymy ja naisen sydän lepattaa rinnassa.

Muttei hän todellakaan uskalla minkäänlaisia alotteita tehdä ihastuksiensa suuntaan. Ja yleensä ne ihastukset vaihtuu yhtä nopeasti kuin on päähän pälkähtänytkin. Ystävänä ehdottoman luotettava.

Harrastuksia hänellä on ollut pikkulapsesta lähtien lukuisia: piirtäminen, kirjoittaminen, baletti, voimistelu, erilaisten soittimien soittaminen, kuoro, näytteleminen ja hevoset. Luonteensa vuoksi voimistelu, baletti, kuoro ja näytteleminen on jäänyt unholaan, mutta etenkin hevosharrastus on ja pysyy. Kymmenvuotiaasta asti hän on laittanut rahaa säästöön toteuttaakseen yhden suurimmasta unelmastaan: Oma hevonen. Ja se toteutui vuonna 2020 Wakandan myynti-ilmoitukseen törmättyään.

Liinu ei ole mikään kilparatsastaja - ainakaan henkeen ja vereen asti. Toki hänet ja Whinnyn voi nähdä joskus tulevaisuudessa satunnaisissa ratsastuskilpailuissa, mutta mainetta ja mammonaa hän ei niistä kisoista lähde hakemaan.

Palkinnot:

Merkit:

loviisaLoviisa Lehto

Ikä: 17 vuotta
Hoitohevonen: Lyydia
Aloittanut Seppeleessä: 07 2008

Loviisa on rento, iloinen ja urheilullinen tyttö joka rakastaa hevosia. Jo pitkään Seppeleessä viihtynyt on avulias sekä aikamoinen kälättäjä, puhuu kokoajan. Hevosten kanssa päättäväinen eikä anna helpolla periksi. Loviisa tutustuu helposti uusiin ihmisiin sekä nauraa paljon. Lelllii omaa kultamussukkaa Frankia.

Palkinnot: Pikku 15HM, Spe I, Spe II, Spe III, Spe IV, Spe V, Spe VI, Spe VII

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

Lydia Vilde

Ikä: vuotta
Oma hevonen: Iisi
Aloittanut Seppeleessä: 06/2020

Palkinnot:

Merkit:

Lyyti Riikonen

Ikä: vuotta
Aloittanut Seppeleessä: 01/2020

Palkinnot:

Merkit:

mistelMistel Mattelson

Ikä: 24 vuotta
Oma hevonen: Viki
Aloittanut Seppeleessä: 01/2018
>>Kaappi

Ihminen, jolle kaikki näyttää olevan helppoa: oli kyse sitten istumisessa laukkaavan hevosen selässä tai vaikeamman koodin toimivuudesta, kaikki tuntuu loksahtavan paikoilleen ainakin ulkoapäin katsottuna. Upeasta ulkonäöstään ja toimivista sosiaalisista taidoista huolimatta Mistel nauttii rauhasta ja yksinäisyydestä, eivätkä muut ihmiset varsinaisesti häntä kiinnosta. Hevostelu on Mistelille eräänlainen hillitty intohimon kohde.

Merkit:

x x

nellaNella

Ikä: 13 vuotta
Hoitohevonen: Gekko
Aloittanut Seppeleessä: 8.10.2015

Palkinnot: Spe I

Merkit:

x

Odessa

Ikä: vuotta
Hoitohevonen: Rösti
Aloittanut Seppeleessä:

Palkinnot:

Merkit:

Oona Koskela

Ikä: vuotta
Hoitohevonen: Eemeli
Aloittanut Seppeleessä:

Palkinnot:

Merkit:

pipsaPipsa

Ikä: 20 vuotta
Oma hevonen: Sikke
Aloittanut Seppeleessä: 29.2.2008

Pipsa on iloinen ja reipas hevosihminen, joka tulee toimeen kaikkien kanssa. 16-vuotias tyttö ei turhista niuhota, vaan ottaa elämän rennosti, vaikka osaa hermostua pienistäkin asioista. Ikuiseksi poniratsastajaksi kutsutun Pipsan mielipuuhiin kuuluu hänen omalla Sikke-ponillaan kaahailu, mutta myös kunnon koulutreenikin onnistuu. Hän on rehellinen ja suorasanainen, joten hänen mottonsa kuuluukin “Älä ajattele mitä sanot, vaan sano mitä ajattelet”.

Palkinnot: Pampula 15HM, Pampula 30HM, 3 Kohista, Pampula 50HM, Pampula 100HM, 6 Kohista, Pampula 200HM, Spe I, Spe II, Spe III, Spe IV, Spe V, Spe VI, Spe VII, Spe VIII, Spe IX, Spe X, Spe XI, Kilp I, Kilp II, Spe XII, Spe XIII, Spe XIV, Spe XV, Spe XVI, 10V-Spessu!

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

Rai Lintuvaara

Ikä: vuotta
Aloittanut Seppeleessä: 01/2020

Palkinnot:

Merkit:

Ruut

Ikä: 23 vuotta
Hoitohevonen: Laila
Aloittanut Seppeleessä: 05/2020

Työnjohtajan ominaisuudessa Ruut haluaisi itseään kuvattavan karismaattiseksi älyköksi (insinööriopiskelija sentään, kenties vielä joskus valmiskin), jonka päätöksiin ja tekemisiin voi luottaa. Pienestä koostaan huolimatta supliikki likka on vakiinnuttanut asemansa ja auktoriteettinsa niin työ- kuin vapaa-ajan verkostoissaan. Kriittisyys ja tarkkaavaisuus käy naiselta luonnostaan ja tuntuu toisinaan kääntyvän häntä itseään vastaan.

Ruutin vahvuuksiin kuuluu ehdottomasti kyky saavuttaa tavoitteensa – mikä on helppoa siksi, että hän harvemmin tavoittelee turhan suuria. Kun Ruut jotain päättää, hän on valmis tekemään haluamansa eteen kaiken, mitä sen saavuttamiseksi on tehtävä. Pätee erityisesti työasioiden ja hevosten suhteen, mutta muutoin kärsivällisyys voidaan vetää yli kehujen listalta.

Ruut arvostaa suuresti perinteitä, juuria ja perhettä (käsitteenä yhteisiä geenejä laajempana).

Palkinnot:

Merkit:

saagaSaaga

Ikä: 12 vuotta
Hoitohevonen: Abrianna
Aloittanut Seppeleessä: 03/2018
>>Kaappi

Saaga on suurkaupungista maalle muuttanut teini-iän kynnyksellä oleva napakka tyttö, joka ei aivan täysin rinnoin sopeudu hiljaiseen maalaiselämään. Saaga ei pelkää ilmaista mielipiteitään eikä pelkää tuoda ääntään kuuluviin. Hevosten kanssa Saaga on napakka ja periksiantamaton, jos jokin ei onnistu, sitä yritetään niin kauan, että homma pelaa. Ponit ja vauhdikkaat lajit ovat Saagalle mieluisia ja hevosen selässä tyttö on hieman omapäinen ja omaa välillä vaikeuksia kuunnella opettajan ohjeita tai keskittyä ratsastustunneilla. Sosiaalinen ja kärkäs haastamaan ihmisiä keskusteluihin.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III,

Merkit:

sartsuSarianna "Sartsu" Pessi

Ikä: 26 vuotta
Hoitohevonen:
Aloittanut Seppeleessä: 2.11.2015
>>Kaappi

Sartsu on ravitallin kasvatti, reipas ja muita kohtaan ystävällinen nainen, jolta löytyy taitoa käsitellä vaikeampiakin hevosia. Nuorempana kiitänyt montératsujen selässä, joten pysyy vauhdissa mukana, mutta klassisen ratsastuksen taitoja häneltä ei juurikaan löydy. Hän käy Seppeleessä satunnaisesti tunneilla ja tapahtumissa.

Merkit:

x x x x x x

herttaStella Sundén

Ikä: 19 vuotta
Oma hevonen: Pancho
Aloittanut Seppeleessä: 01/2018
>>Kaappi

Stella Sundén on 19-vuotias sirorakenteinen tummanruskeat paksut hiukset omistava nuori naisenalku. Stellan alaselkään yltävät hieman laineilevat hiukset ovat tytön ylpeydenaihe ja hiukset ovatkin aina hyväkuntoiset ja latvojen pinkit värjäykset uusitaan riittävän usein, jotta väri pysyy kirkkaana. Stella on 167cm pitkä hyväryhtinen ja hoikka tyttö, joka nuorempana tanssi aktiivisesti balettia, mutta hevoset veivät voiton, jolloin tanssiharrastus jäi vain "silloin tällöin tanssahtelun" -tasolle. Luonteeltaan Stella on hieman ujo ja hiljainen, ainakin ensialkuun, mutta kunhan häneen tutustuu tarkemmin, osaa tyttö olla todella puhelias ja nauravainen. Stella työskentelee perheensä kahvilassa, mutta suunnittelee lähtevänsä jossain vaiheessa opiskelemaan jonnekkin. Hevosten parissa Stella on pyörinyt pikkutytöstä saakka ja on aina ollut innostunut kouluratsastuksessa, jossa pääsikin viimeisimmän vuokrahevosensa kanssa kehittymään todella pitkälle. Esteitä Stella on alkanut kammoamaan muutaman vuotta sitten tiputtuaan hieman hurjemmin ja tyytyykin nykyään hyppimään vain pieniä esteitä silloin tällöin.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III

Merkit:

x

Taika

Ikä: vuotta
Aloittanut Seppeleessä: 01/2020

Palkinnot:

Merkit:

Veera

Ikä: vuotta
Aloittanut Seppeleessä: 01/2020

Palkinnot:

Merkit:

Verna

Ikä: 21 vuotta
Hoitohevonen: Sinta
Aloittanut Seppeleessä: 05/2020

Verna Salo, 21-vuotias hyväntuulisuuden tavoittelija (ellei oteta huomioon lähikaupan viimeisten aukiolotuntien kassavuoroja ja turhauttavaa asiakaspalvelufeikkihymyä vaativia hetkiä) ja suurten tunteiden nainen.

Itsestään ja omasta elämästään Verna käyttäisi luultavasti sanoja rajoja rikkova, aikaansaava ja utelias. Vernan ystävät kuvailisivat häntä iloiseksi, hauskaksi ja luovaksi ratkaisijaksi, ja parhaat ystävät jollain kahjolla tavalla maailman parhaaksi, luotettavimmaksi ja herkimmäksi tyypiksi. Kotona lähes kaiken ajan vie siivoaminen (mitä oikeastaan ei edes uskoisi asuntoon astellessa), päiväunet ja kaikenlainen haaveilu koskien muun muassa kesämekkoja ja koiranpentuja. Kavereitten seura ja pitkiksi venyvät kesäillat ovat kuitenkin niitä elämän tärkeimpiä asioita. Harmi vaan, että kaikki parhaat ystävät ovat päätyneet eri puolille Suomea ja maailmaa!

Vernan historia hevosten kanssa on suhteellisen pitkä (kuten myös hiljattain päättynyt heppailutauko), mutta karvakorvista erillään olemisen käytyä ylitsepääsemättömän vaikeaksi mikään ei saisi häntä pysymään enää poissa tallilta. Hevosten kanssa järkevällä ja kärsivällisellä tyypillä on taustaa vähän kaikenlaisesta ratsastamisesta, mutta pääpaino ja mielenkiinto on ajanut aina lopulta eniten pitkille maastoretkille ja rapsuttelutuokioihin peltojen reunoille. Ratsastajana Verna on oikeasti nopea oppimaan eikä luovuta helposti niinä päivinä kun vaan sattuu eksymään kentälle koululiikkeitä hinkuttamaan. Pieni ryhtiliike voisi toki ratsastustaitojen mieleen palauttamisen muodossa olla tarpeen. Tunneille siis mars!

Palkinnot:

Merkit:

Lähiseudun asukkaat

fiiaFiia Vierre

Ikä: 21 vuotta
Aloittanut Seppeleessä: 02/2008

Fiia, ikuinen ponityttö ja pitkän linjan seppeleläinen, toimii tallilla Elmon hoitajan ja yleisen jokapaikanhöylän roolissa. Reilu, rento ja huumorintajuinen porkkanapää nauttii suuresti niin kunnon koulutreeneistä kuin arkisesta puuhailusta Elmon ja muiden tallilaisten kanssa - eikä varmasti sano koskaan maastoreissulle ei.

Palkinnot: Pella 15HM, Spe I, 3 Kohista, Spe II, 6 Kohista, Spe III, Spe IV, Spe V, Spe VI, Spe VII, Kilp I, Spe VIII, Spe IX, Spe X, Spe XI, Spe XII, Spe XIII, 10V-Spessu!, Spe XIV

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

lynnLynn

Ikä: 25 vuotta
Aloittanut Seppeleessä: 12 / 2008

Lynn on kiltti ja ystävällinen ratsastuksenohjaaja. Hän auttaa tarvittaessa Pirreä, entistä työkaveriaan, tämän hevosen liikuttamisessa ja käy tiistaisin koulutunnilla. Välillä Lynn tulee Seppeleeseen ihan vaan viettämään aikaa ystävien ja Daniel-aviomiehen (eihän sitä muualla suunnilleen näe kuin tallissa tai hevosen selässä) kanssa ja muistelemaan menneitä.

Palkinnot: 3 Kohista, 6 Kohista, Spe I, Spe II, Spe III, Spe V, Spe VIII, Spe XVI

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x

robertRobert Harrington

Ikä: 22 vuotta
Asuinpaikka Kalla
Aktiivinen Seppeleessä: 2011-2019
Oma hevonen: Harry

Reilu ja rehti kaikkien kaveri, jonka itsetunto on ottanut pienen kolauksen ja vaatii siksi vähän lämmittelyaikaa. Loppupeleissä ihan rempseä ja hyväsydäminen brittiheppu, joka ajattelee paljon muita ja muiden ajatuksia, ja kriiseilee sitten niistä itsekseen. Parantumaton napostelija ja teenlitkijä, sellainen vähän ovimatoksi välillä jäävä jalat maassa -tyyppi, jolta unohtuu aina välillä suomen kieli.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III , Spe IV, Spe V, Spe V, Spe VI, Spe VI

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

Susanne "Sussu" Lahti

Ikä: 22 vuotta
Asuinpaikka Liekkijärvi
Aktiivinen Seppeleessä:
Oma hevonen: Rotta, Kiira

Susanne Lahti, tutmmin Sussu on 22-vuotias (08.04.1995) punapää. Naisen punaiset ja pörröiset hiukset ylätävt olkapäihin saakka ja yleensä hieman vallattomat etuhiukset onkin näppärästi köytetty pään päälle. Sussu on heiveröinen hieman vajaa 160cm pitkä keijukainen, joka kuitenkin pärjää hyvin minkä vain kokoisen hevosen kanssa. Luonteeltaan Sussu ei ole mikään maailman puheliain ja hän viihtyy omissa oloissaan, mutta kunhan naiseen tutustuu, hänestä tulee esille paljon avoimempi ja puheliaampikin puoli.

Hevoset ovat olleet tärkeä osa Sussun elämää aina ja monia eri hoitohevosia ja vuokrahevosia on Sussulla ehtinyt olla. Seppeleessä hän aloitti ensimmäisen kerran vuonna 2014, jolloin hoitohevosena toimi hurmaava Rotta. Siitä hoidettava kuitenkin vaihtui Rokkiin, jonka jälkeen hoitotaival Seppeleessäkin päättyi. Hieman hiljaisemman hevosaikakauden jälkeen Sussu päätyi ostamaan itselleen Seppeleen kasvatin Kiiran, joka asustaa Liekkijärven pihatossa. Kun Seppeleessä avautui Huhtikuussa 2017 mahdollisuus hoitajan hommille, päätyi Sussu Polarin hoitajaksi pitkän harkinnan jälkeen. Hyvin aika riittää omalle hevoselle ja hoitoponille!

Palkinnot:

Merkit:

tuuliaTuulia Laine

Ikä: 18 vuotta
Asuinpaikka Sumulahti (Liekkijärvi)
Aktiivinen Seppeleessä: 6.9.2014-2019
Vanhat hoitohevoset: Hestia, Ruusa, Huiska

Tuulia on positiivinen ja rauhallinen, lukion viimeistä vuotta käyvä tyttö. Tuulian tunnistaa kullansävyisistä hiuksista ja ystävällisestä hymystä. Hänen lempiväri on sininen, ja sen huomaakin helposti. Tuulia on ratsastanut muutamia vuosia ja hän rakastaa maastoilua, ja hänellä on oma poni ja koira. Muita harrastuksia on maalaaminen, laulu ja tanssi.

Palkinnot: Spe I, Spe II, Spe III, Spe IV, Spe V, Spe VI

Merkit:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

Tuntilaiset

Virtuaalitalli / virtuaalihevonen
Kaikki materiaali©Virtuaalitalli Seppele