Alkeis- ja jatkotunnit

Alkeistunneilla aloitetaan kaikki perusteista. Tunnin yhteydessä opetellaan myös hevosen hoitoa ja varustamista. Tunnit sisältävät pääasiassa käyntiä ja ravia, kauden edetessä myös laukkaa. Ensimmäisillä tunneilla mukana on taluttaja, myöhemmin tarpeen mukaan. Alkeistuntien hevosina toimivat alkeis- tai jatko-tason ratsut. Alkeistuntien ratsastajat eivät vielä käy muilla tunneilla.

Kolmesta alkeistuntisuorituksesta saa merkin:

x


Jatko I - tunneilla harjoitellaan itsenäisesti ratsastusta helppojen tehtävien parissa. Jatkotuntien hevosina toimivat alkeis- tai jatko-tason ratsut. Jatkokurssille tullaan mieluusti alkeiskurssilta, mutta mukaan voi hypätä myös helppo C -tasoiset ratsastajat perusteita kertaamaan.

Kolmesta Jatko I -suorituksesta saa merkin:

x


Jatko II - tunneilla syvennetään ratsatuksen perusteita. Ratsastetaan esim. ilman jalustimia ja laukkatehtävissä suoritetaan pidempiä pätkiä. Jatko II -tunneille tullaan jatko I-merkin suorituksen jälkeen, mutta mukaan voivat hypätä myös helppo C -tasoiset ratsastajat perusteita kertaamaan. Jatko II -tuntilaiset ovat myös valmiita maastoon.

Kolmesta Jatko II -suorituksesta saa merkin:

x


Alkeistunnit:

Jatko I:

Jatko II: