Kilpailijatiedote

Kanslia

x

Kanslia sijaitsee Seppeleen toimistossa tallirakennuksessa. Kanslia avautuu kilpailupäivän aamuna kello 9 ja palvelee viimeisen luokan palkintojenjakoon asti. Kanslian puhelinnumerosta (Seppeleen toimiston puhelinnumero) voi tiedustella esimerkiksi kilpailupäivän aikatauluihin liittyviä asioita myös saman päivän aikana.

Parkkeeraus

Seppeleen parkkipaikka on varattu kilpailujen aikana hevosautoille. Parkkiaikaa on mahdollista saada kisoja edeltävästä illasta kisapäivää seuraavaan aamuun. Katsojat voivat parkkeerata autonsa myös ajotien reunalle, mikäli parkkipaikka on täynnä. Seppele Trophyssa parkkeeraus tapahtuu ravitallin pihalle (paikalla on liikenteenohjaaja kisapäivän ajan klo 8-18).

Verryttely

Maneesikaudella verryttely tapahtuu maneesissa luokkien välissä. Kun kisat ratsastetaan ulkokentällä, tapahtuu verryttely maneesissa. Omatoimisessa sileän verryttelyssä ratsukot voivat käyttää myös tallin pihapiirissä sijaitsevaa treeniaukiota. Seppele Trophyssa verryttelyyn on varattu erillinen alue derbykentän laidalta.

Luokkakohtainen verryttely tapahtuu lähtöjärjestyksen mukaan muodostetuissa verryttelyryhmissä. Kentällä tai maneesissa saa olla luokan aikana suorittavan ratsukon lisäksi seuraavana valmistautuva ratsukko.

Kilpailukanttiini

Kilpailukanttiini palvelee tallin odottelutilassa. Seppele Trophyn aikana alueella toimii useampia pieniä ruokakojuja.

Tallialueella liikkuminen

Vierailevat kilpailijat saavat kulkea vapaasti Seppeleen tallialueella lukuun ottamatta asuinrakennusta ja aittaa. Kilpailijan ja hänen mukanaan tulevan tiimin käytössä on Seppeleen oleskeluhuoneen keittiönurkkaus. Muut fasiliteetit (esim. pesukone, yöpyvän hevosen tarhapaikka) sopimuksen mukaan. Tupakkapaikka on autotallin kulmalla.

Seppele Trophyssa kilpailijat saavat kulkea vapaasti tallialueella lukuun ottamatta asuinrakennusta. Kahvilan keittiönurkkaus ja suihkutilat ovat kilpailijoiden käytössä. Muut fasiliteetit sopimuksen mukaan. Jaba-alue on tarkoitettu pelkästään vieraileville kilpailijoille ja heidän tiimeilleen.

Käsihevoset

Kisojen ajan käsihevosille on osoitettu alue Seppeleessä niittykaistaleelta maneesin vierestä (maneesikausi) tai nurmikolta siirtotallien takaa (muulloin). Seppele Trophyssa käsihevosalue on merkitty karttaan. Käsihevoset on pidettävä hevosauton ulkopuolella suitsittuna ja kilpailunumero näkyvillä.

Palkintojenjako

Palkintojenjako tapahtuu välittömästi luokan jälkeen. Tutustumissarjassa sijoittuu 3 ratsukkoa, avoimessa sarjassa 4 ratsukkoa ja Seppele Trophyssa 5 ratsukkoa / luokka. Kolme ensimmäistä sijoittunutta palkitaan osakilpailuruusukkeella.

Vuoden viimeisen Seppele Cupin osakilpailun viimeisenä kilpailupäivänä järjestetään iltajuhla, jossa palkitaan vuoden aikana menestyneimmät osallistujat.

After ride

After ride järjestetään jokaisen osakilpailun jälkeen Seppeleen heinävintillä. After ride alkaa sunnuntaina viimeisen luokan päätyttyä (noin kello 19) ja päättyy klo 22. Tarjolla on ruokaa ja vaihtelevaa ohjelmaa. After ride on avoin kilpailijoille ja heidän tiimeilleen, ruokakortti 25 v€. Ei ikärajaa.

Heinävintin after riden jälkeen K-18-jatkot järjestetään Liekkijärven legendaarisessa Bar In Flamesissa. Tarjouksia ja juoma-alennuksia koodilla Seppelecup läpi yön.

Majoittuminen Liekkijärvellä

Majoittumiseen suositellaan Liekkijärvellä, noin 15 minuutin ajomatkan päässä Seppeleestä, sijaitsevaa hotelli Liekeä. Liekkijärven alueella on muutamia muitakin hotelleja ja motelleja, joiden hintataso on Liekeä matalampi.

Liekkijärvi on pieni kaupunki, jonka tiiviiltä keskusta-alueelta löytyvät välttämättömimmät tarpeet kauppoineen, baareineen ja muutamine ravintoloineen. Juuri muuta ei sitten olekaan.

Tuomarit ja vastuuhenkilöt

Kilpailujen järjestämisestä vastaa Seppele.
Luokkien päätuotoksia tuomaroivat vaihtelevilla kokoonpanoilla viisi Seppeleen ulkopuolista tuomaria.
Luokkien tulokset arpovat Salma ja Anne L.
Tuomarit ja arpojat eivät osallistu luokkiin, joissa ovat itse tuomaroimassa tai arpomassa. .

Tilat

Seppele Cupin osakilpailut järjestetään vuodenajasta riippuen joko Seppeleen uudessa maneesissa tai kentällä. Seppele Trophy ratsastetaan Artsin ravitallin tiloihin rakennetulla derbykentällä (tai talvikaudella kuplamaneesissa). Lisäinfoa tilasta löytää myös muualta Seppeleen sivuilta (esittely, klikkaile tallissa, Seppeleen ja Artsin ravitallin pohjapiirrustukset , lähimaastot, karsinajärjestys).

Maneesi

Uusi maneesi on avattu tammikuussa 2019 ja se sijaitsee tallin välittömässä läheisyydessä autotien toisella puolella. 25 x 60 -metrinen nykyaikaisesti valaistu maneesi soveltuu loistavasti niin talviajan ratsastukseen kuin sen seuraamiseen. Kaari-ikkunat tuovat maneesiin luonnonvaloa ja tunnelmallisuutta, jota vaaleat sisäseinät korostavat.

Maneesin kolmea sivua kiertää muutaman penkkirivin katsomo. Kisojen aikana kulku katsomoon tapahtuu pääovista katsottuna vastakkaiselta lyhyeltä sivulta, josta katsojat voivat kulkea häiritsemättä ratsukoita.

Maneesiin on mahdollista rakentaa kouluratsastuksen täysimittainen kilparata.

x
x
xKenttä

Seppeleen 25 x 60 -metrinen kenttä sijaitsee tallin takana. Hyvin valaistu ja salaojitettu kenttä soveltuu pohjansa puolesta hyvin sekä este- että koululuokkien ratsastamiseen. Kentän laidalla on pieni ikkunallinen koppi, jota huonolla säällä käytetään tuomarinkoppina. Kauniina päivänä sekä tuomaritorni että muutaman rivin katsomo rakennetaan kiertämään kenttää kolmelta sivulta.

Kentän tukeva aita on uusittu muutama vuosi sitten ja on nykyään väriltään pähkinänruskea.

x
x
x

Tallin tilat

Vieraileville kilparatsukoille tarjotaan tallipaikkoja sekä päätallista että kisakäyttöön rakennetuista jaboista. Käyttöön on varattu tarvittaessa päätallin karsinat 13-17 sekä 19-25. Alusena käytetään pölyämätöntä turvetta. Jaba-alue rakennetaan leirimökkien viereen (kuvassa nron 8 kohdalla). Jaboihin mahtuu kymmenkunta hevosta.

Seppele Trophyn jaba-alue on Artsin ravitallin alueella (kts. pohjapiirrustus). Jaboihin mahtuu yhteensä 40 hevosta. Karsina- ja jabavaraukset osallistumisen yhteydessä.

x
x
x

Kilpailijoiden käytössä on tallin fasiliteetit: lämmin satulahuone, pesupaikka ja kaksi hoitopuomia, joista toinen on katettu.

x
x
x

Tunnelmallisella tallipihalla ratsukoilla on reilusti tilaa valmistautua omaan luokkaansa. Tallin pihapiirissä sijaitsee aitaamaton treeniaukio (n. 55x40m) eli kakkoskenttä, jota kilpailijat voivat käyttää. Aukio on metsän puiden ympäröimä ja kohtuullisesti valaistu, mutta pohjaa ei huolleta samalla tavalla kuin tallin pääkenttää.

x

Tallin yläkerran oleskeluhuone on tavallisesti seppeleläisten valtakuntaa, mutta kisapäivän hulinassa kukaan tuskin huomaa violetilla sohvalla hetken lepäävää vierailijaa. Oleskeluhuoneesta löytyy pieni keittiönurkkaus mikroineen ja jääkaappeineen, jota myös kilpailijat saavat käyttää. Oleskeluhuoneesta on kulku heinävintille, joka soveltuu loistavasti juhlakäyttöön ja ruokailuun. Heinävintillä järjestetään cupin after ridet.

Tallin ympäristö ja maastot

Seppele sijaitsee idyllisellä paikalla Liekkijärven laitamilla. Tallia ympäröivät kumpuilevat maastot, jotka vaihtelevat pienistä hiekkateistä kallioon ja pusikkoisiin polkuihin. Liekkijärven ranta on alle puolen tunnin ratsastusmatkan päässä. Tallilla on myös maastoesterata.

x
x
x

x
x
x

Palkintoesittelyt

Jokaisen osakilpailun jokaisessa luokassa sijoittuneet palkitaan osakilpailuruusukkeilla. Tämän lisäksi finaalin jälkeen iltajuhlassa jaetaan kymmenen muuta palkintoa.

Osakilpailuruusuke

x

Kaikissa osakilpailuissa sijoille 1-3 sijoittuneet palkitaan osakilpailuruusukkeilla.

Ruusukkeet ovat materiaaliltaan silkkiä ja niihin on ommeltu hopea-, kulta- ja pronssiompeleita. Keskukseen on painettu Seppele Cupin ratsukkologo kohokuviona.

Palkinnon line © V, väritys © Salma
Tutustumissarja -kiertopalkinto

x

Jaetaan ratsastajalle, joka on kerännyt eniten ranking-pisteitä Tutustumissarjassa koko vuoden aikana. Koulu- ja esteluokkien sijoitukset lasketaan yhteen.

Opaalilasisen pokaalin korkeus on noin 30 cm. Pokaali on lähestulkoon läpinäkyvää vaaleanvihreää lasia. Messinkiset ruusut, ratsukkofiguuri ja nimilaatta ovat ruostumatonta terästä. Voittaneen ratsastajan nimi kaiverretaan laattaan vuosilukuineen.

Lisäksi palkinnon voittanut ratsastaja palkitaan iltajuhlassa 1 000 v €:llä.

Palkinnon line © V, väritys © Salma
Avoin sarja -kiertopalkinto

x

Jaetaan ratsastajalle, joka on kerännyt eniten ranking-pisteitä Avoimessa sarjassa koko vuoden aikana. Koulu- ja esteluokkien sijoitukset lasketaan yhteen.

Opaalilasisen pokaalin korkeus on noin 30 cm. Pokaali on on lähestulkoon läpinäkyvää vaaleanpunaista lasia. Messinkiset ruusut, ratsukkofiguuri ja nimilaatta ovat ruostumatonta terästä. Voittaneen ratsastajan nimi kaiverretaan laattaan vuosilukuineen.

Lisäksi palkinnon voittanut ratsukko palkitaan iltajuhlassa 2 000 v €:llä.

Palkinnon line © V, väritys © Salma
Seppele Trophy -kiertopalkinto

x

Jaetaan ratsastajalle, joka on kerännyt eniten ranking-pisteitä Seppele Trophyssa koko vuoden aikana. Koulu- ja esteluokkien sijoitukset lasketaan yhteen.

Opaalilasisen pokaalin korkeus on noin 30 cm. Pokaali on on lähestulkoon läpinäkyvää vaaleansinistä lasia. Messinkiset ruusut, ratsukkofiguuri ja nimilaatta ovat ruostumatonta terästä. Voittaneen ratsastajan nimi kaiverretaan laattaan vuosilukuineen.

Lisäksi palkinnon voittanut ratsukko palkitaan iltajuhlassa 3 000 v €:llä.

Palkinnon line © V, väritys © Salma
Tuotosmestari

x

Jaetaan ratsastajalle / ratsukolle, joka on kerännyt vuoden aikana eniten pisteitä päätuotoksista.

Kullanvärinen palkinto on korkeudeltaan noin 30 cm. Palkinnon etualalle on painettu Seppele Cupin ratsukkofiguuri. Voittaneen ratsukon nimi kaiverretaan ratsukkofiguurin alle vuosilukuineen.

Palkinnon line © V, väritys © Salma
Paras ratsastaja / ratsukko

x

Jaetaan ratsastajalle tai ratsukolle, joka on kerännyt eniten ranking-pisteitä osakilpailuissa koko vuoden aikana. Koulu- ja esteluokkien pisteet lasketaan yhteen.

Kultainen pokaali on noin 40 cm korkuinen ja painaa noin 2 kg. Sinivalkoiset silkkinauhat on kiinnitetty palkinnon kahvoihin. Seppele Cupin ratsukkofiguuri on painettu laattaan palkinnon etualalle. Voittaneen ratsukon nimi kaiverretaan figuurin alle vuosilukuineen.

Lisäksi palkinnon voittanut ratsastaja palkitaan iltajuhlassa 3 500 v €:llä.

Palkinnon line © V, väritys © Salma
Paras esteratsastaja / -ratsukko

x

Jaetaan ratsastajalle tai ratsukolle, joka on kerännyt eniten rataesteiden rankingpisteitä osakilpailuissa koko vuoden aikana.

Siro kultainen palkinto on 30 cm korkuinen ja painaa noin kilon. Palkinnon pohjana on musta samettikangas.

Lisäksi palkinnon voittanut ratsastaja palkitaan iltajuhlassa 1 000 v €:llä.

Palkinnon line © Jassu L., väritys © Salma
Paras kouluratsastaja / -ratsukko

x

Jaetaan ratsastajalle tai ratsukolle, joka on kerännyt eniten rataesteiden rankingpisteitä osakilpailuissa koko vuoden aikana.

Siro kultainen palkinto on 30 cm korkuinen ja painaa noin kilon. Palkinnon pohjana on musta samettikangas.

Lisäksi palkinnon voittanut ratsastaja palkitaan iltajuhlassa 1 000 v €:llä.

Palkinnon line © V, väritys © Salma
Seppeleen Tutustumismestari

x

Jaetaan seppeleläiselle, joka on kerännyt vuoden aikana eniten rankingpisteitä Tutustumissarjassa.

Opaalilasisen pokaalin korkeus on noin 15 cm. Pokaali on on lähestulkoon läpinäkyvää vaaleanvihreää lasia. Messinkiset ruusut, ratsukkofiguuri ja nimilaatta ovat ruostumatonta terästä. Voittaneen ratsastajan nimi kaiverretaan laattaan vuosilukuineen.

Palkinnon line © V, väritys © Salma
Seppeleen Avoimen sarjan mestari

x

Jaetaan seppeleläiselle, joka on kerännyt vuoden aikana eniten rankingpisteitä Avoimessa sarjassa.

Opaalilasisen pokaalin korkeus on noin 15 cm. Pokaali on on lähestulkoon läpinäkyvää vaaleanpunaista lasia. Messinkiset ruusut, ratsukkofiguuri ja nimilaatta ovat ruostumatonta terästä. Voittaneen ratsastajan nimi kaiverretaan laattaan vuosilukuineen.

Palkinnon line © V, väritys © Salma
Seppele Trophy -mestari

x

Jaetaan seppeleläiselle, joka on kerännyt vuoden aikana eniten rankingpisteitä Seppele Trophyssa.

Opaalilasisen pokaalin korkeus on noin 15 cm. Pokaali on on lähestulkoon läpinäkyvää vaaleansinistä lasia. Messinkiset ruusut, ratsukkofiguuri ja nimilaatta ovat ruostumatonta terästä. Voittaneen ratsastajan nimi kaiverretaan laattaan vuosilukuineen.

Palkinnon line © V, väritys © Salma